Skamba paskutinis skambutis: Kauno abiturientai nusiteikę švęsti iš širdies

Abiturientai švenčia paskutinį skambutį. Iki mokyklos durų dažnas atvažiavo papuoštais automobiliais, ant kurių – švietimo sistemą pašiepiantys užrašai. Kauno dvyliktokai nusiteikę šią šventę pažymėti audringai, o jau pirmadienį teks laikyti lietuvių kalbos egzaminą.

Pokštai apie švietimo sistemą

Kauno „Varpo“ gimnazijos abiturientai ketvirtadienį į mokyklą keliavo tikrai šventiškai nusiteikę. Vaikinai įsispraudė į kostiumus, merginos pasipuošė suknutėmis. Gimnazijos kieme išrikiuoti ir automobiliai. Kai kurie abiturientai į paskutinio skambučio šventę atvyko senutėlėmis transporto priemonėmis, kiti automobilius papuošė balionais ir kitomis dekoracijomis. Nevengta ir šmaikščių užrašų.

„Mums mokslai kaip narkotikai, o narkotikams mes sakom „Ne!“, „BMW lengviau išlaikyti nei matkės egzą“, „Passato sąnaudos kaip mano vidurkis“, „Valstybiniai egzaminai – valstybės reikalas“ – tokie užrašai puošė dvyliktokų transporto priemones. Šiųmetinė „Varpo“ gimnazijos laida – jubiliejinė 40-oji, tad vienas užrašas siejamas ir su tuo. „XL laida – ne rūbų dydis“, – pažymėjo gimnazistai.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Šventinės nuotaikos

Pasitinkant į gimnazijos kiemą atvykstančius dvyliktokus, skambėjo ne tik muzika, bet ir garsiniai signalai. Kalbinti gimnazistai tikino, kad paskutinio skambučio proga triukšmo mieste bus ir daugiau.

„Ateinam su labai geromis emocijomis, labai džiaugiamės, nors, aišku, truputį ir liūdna, bet visgi tikimės, kad ši diena bus labai įsimintina. Aišku, po to dar reikės gerai egzaminus išlaikyti, – kalbėjo Jonė. – Švęsim šiandien tikrai garsiai. Savo auklėtoją mes pasiėmėm iš namų, po to važiuosim su ja į miestą pasibūti“.

Mergina tikino, kad planuoja studijuoti Lietuvoje. „Dabar prieš egzaminus yra šiek tiek jauduliuko, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – pridūrė besišypsanti „Varpo“ gimnazijos abiturientė.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Jos bendraklasis Domantas apie paskutinio skambučio šventės detales nenorėjo daug atvirauti, paliko tai po paslapties skraiste. Tačiau jis taip pat džiaugėsi, kad greitai bus įveiktas vienas gyvenimo etapas.

„Šiandien visiškai puikios nuotaikos, labai laukėm šios šventės, planuojam ją gerai ir triukšmingai atšvęsti. Šiaip norisi kuo greičiau atsikratyti to streso prieš egzaminus. Mokytis gal ir atsibodo, bet draugai skatino į mokyklą eiti kiekvieną dieną. Draugai tikrai išliks“, – pažymėjo paskutinio skambučio šventėje sutiktas abiturientas. Jis pridūrė, kad ateities planai priklausys nuo to, kaip pasiseks egzaminų sesijos metu.

Mokinių duotas pažadas

„Aušros“ gimnazijos mokiniai juokavo, kad paskutinį skambutį švęs iki aušros. Vieni kalbinti gimnazistai svarstė po mokslų pradėti savo verslą, kiti dar nori pamatyti pasaulio. Kalbinta vienos klasės auklėtoja pripažino, kad iš vaikų gavo pažadą, kad šie jos nepamirš.

„Galvoju kokį verslą atidaryti. Esu dirbęs statybose vasaromis, gaudausi šioje srityje“, – tarstelėjo Nojus.

„Svajoju pamatyti pasaulio. Gal išeis dar šią vasarą pakeliauti, apsispręsti, ko iš gyvenimo noriu. Šiaip šiandien ir smagu, ir liūdna, nes vis tiek buvom pripratę prie mokyklos rutinos“, – kalbėjo dar viena abiturientė.

BMW lengviau išlaikyti nei matkės egzą.

Paskutinio skambučio šventėje ir mokytojų širdys virpa, mat dar vieną vaikų laidą tenka leisti gyvenimo keliu.

„Man šiandien liūdna, bet už juos, jų ateitį, kurioje jie pasieks viską, ką tik nori, labai džiaugiuosi. Tai gražūs, jauni, pilni galimybių žmonės, tad reikia tik džiaugtis. Šie vaikai pasižymėjo švelnumu, jautrumu ir šypsenomis, kurių tikrai buvo. Aišku, kad jų pasiilgsiu, bet pažadėjo, kad lankys“, – gero kelio auklėtojams linkėjo informacinių technologijų mokytoja Sondra Gustaitienė.

Šiais mokslo metais Kaune mokėsi 3419 abiturientų. Didžioji dauguma – 2209 – mokėsi savivaldybei pavaldžiose švietimo įstaigose, 347 – privačiose. Dar 863 abiturientai šiemet baigs profesinę mokyklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
o po sventimu vel rasys, kad kokia mergina iszagino. Juk isleistuves nepraeis be alkoholio. Vel mergos verks nudulkintos

Nu vo

Nu vo portretas
Pasipils i miestus ir miestelius pradedantys narkokamai ir aukoholikai, su rūkstančiais elektroniniais dūmais iš visų skylių.

Socialinė darbuotoja

Socialinė darbuotoja portretas
Narkologai rašė dar 1995 : pirmas rimtas jaunų alkoholikų prisilakimas būna dėl mokyklos reikaliukų . Per šimtadienį , skambutį , išleistuves . Statistika be emocijų .
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių