Skelbiamas Kauno klinikų generalinio direktoriaus konkursas

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį paskelbė konkursą Kauno klinikų generalinio direktoriaus pareigoms užimti.

Konkursas paskelbtas vėliau nei planuota, nes anksčiau klinikų dalininkams – Sveikatos apsaugos ministerijai ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetui – nepavyko susitarti dėl sąlygų, kurios būtų keliamos pretendentams.

Pirmadienį ministerija pranešė, jog pretenduoti penkerių metų direktoriaus kadencijai kviečiami kandidatai, turintys medicinos ir sveikatos mokslų arba socialinių mokslų srities mokslo daktaro laipsnį, taip pat penkerių metų vadovavimo ir penkerių akademinių metų pedagoginio darbo universitete patirties.

Paraiškas kandidatai galės teikti iki birželio 19 dienos.

„Kauno klinikos yra ta organizacija, į kurią krypsta pacientų ir medikų bendruomenės akys, kai kalbama apie lyderystę medicinoje, diegiamas inovacijas. Kviečiu kandidatus išbandyti savo profesines ir vadybines ambicijas vadovaujant vienam didžiausių Lietuvos darbdavių, kur teks derinti įstaigos darbo, gydymo ir mokslinės veiklos organizavimo procesus, vadovaujant daugiatūkstantiniam kolektyvui“, – pranešime cituojamas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Iššūkis didelis, tačiau drąsiai galiu teigti, kad šios pareigos yra profesinės karjeros viršūnė – kviečiu pasinaudoti šia retai pasitaikančia proga“, – pridūrė jis.

Naujajam ligoninės vadovui keliami uždaviniai tęsti mokslo, studijų ir inovacijų plėtrą, tobulinti ligoninės valdymą, pasitelkiant šiuolaikinius vadybos modelius, tobulinti klinikinės veiklos ir slaugos procesus, kurti saugią antikorupcinę aplinką, skatinti gausios komandos bendradarbiavimą, paremtą pagarba, tolerancija ir atvirumu.

Esamo Kauno klinikų generalinio direktoriaus Renaldo Jurkevičiaus antroji kadencija turėtų baigtis birželio 30 dieną. Generalinis direktorius į šias pareigas gali būti išrinktas ne daugiau nei du kartus iš eilės, tačiau ši nuostata įsigaliojo R. Jurkevičiaus pirmosios kadencijos metu.

Klinikų atstovai BNS anskčiau yra informavę, jog dabartinis direktorius ketintų dalyvauti konkurse, jeigu atitiks keliamus reikalavimus.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Kauno klinikos yra didžiausia šalies daugiaprofilinė gydymo įstaiga, kurioje dirba daugiau nei 1,2 tūkst. gydytojų, beveik 2,4 tūkst. slaugos specialistų ir beveik tūkstantis gydytojų rezidentų.

Kasmet Kauno klinikų ambulatoriniuose padaliniuose apsilanko daugiau nei 1,3 mln. pacientų, daugiau nei 91 tūkst. gydomi stacionare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirmiausia

Pirmiausia  portretas
Kk tokia betvarke kokios nera buve per visa kliniku gyvavimo laika. Oi ten reikia pravalyti kadrus....

Al Razis

Al Razis portretas
Ką reiškia "...tačiau ši nuostata įsigaliojo R.Jurkevičiaus pirmosios kadencijos metu"? Ponas R.J. kaip vadovas yra visiškas nulis. Ne - skylė nuo nulio. Ir apskritai, kas nors kiek mąsto, supranta, kad minėtoje ligoninėje yra tik vadybos imitacija. Ir nebūtini čia jokie daktarų laipsniai.

Bronius

Bronius portretas
Gal Matiosaits.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių