Sukrėsti kauniečiai po eglės padegimo: ką veikė apsaugininkai!?

Kauno Rotušės aikštėje šeštadienio naktį buvo padegta Kalėdų eglė, šis įvykis sukrėtė kauniečius. Nors padegėjas netrukus buvo sulaikytas, socialiniai tinklai lūžta nuo klausimų: kodėl visą parą Rotušės puošmeną saugantys apsaugininkai neužkirto kelio šiai nelaimei?

Po naktinio incidento į Rotušės aikštę renkasi žmonės. Vieni smalsaudami, kas  po gaisro liko iš žaliaskarės ir jos papuošimų. Kiti ateina norėdami prisidėti prie tvarkymo darbų, beplušantiems komunalininkams ir kūrybinei komandai neša arbatos ir pan.

Žmonės ateina šeimomis, dairosi po aikštę, stebi, kaip vyksta eglės atstatymo darbai. Siūlosi į pagalbą, klausia, kuo galėtų būti naudingi.

Likusieji namuose apie šį įvykį aktyviai diskutuoja socialiniuose tinkluose. Vienas iš labiausiai akcentuojamų kauniečių klausimų – ką incidento metu veikė eglutę visą parą saugantys apsaugininkai?

„Gi eglę saugo apsaugos darbuotojai, kur jie buvo? Eilinį kartą mašinoj miegojo“, – svarstė Evaldas.

Jokios naudos iš to jų saugojimo, tik pinigai į balą.

Jam antrino ir Iveta. „Jie niekad nieko nemato, dėl vaizdo sėdi sulindę tose mašinose, o kai tokie siaubingi dalykai vyksta, jų su žiburiu nerasi.“

Dar kiti kauniečiai buvo daug griežtesni. „Tai tegul ir prisiima atsakomybę, jei turėjo saugot, bet pražiopsojo. Čia ne koks menkas nutikimas. Tas vyras ir degaus skysčio atsivežė, kaip nematyt viso šio veiksmo!?“

„Ko stebitės, visur gi tas pats su tais apsaugininkais. Degalinėse dešrainius perka, į telefonus sulindę, naktim miega, kai saugot turėtų. Jokios naudos iš to jų saugojimo, tik pinigai į balą“, – plūdo ir Aistė.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, apsaugos paslaugos patikėtos saugos tarnybai „Kvintencija“. Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius portalą kauno.diena.lt informavo, kad eglutė privalo būti saugoma visą parą.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Šeštadienį Rotušėje budėjęs „Kvintencijos“ atstovas portalui kauno.diena.lt teigė nieko nekomentuosiantis, kai pasiteiravome, gal kolegos iš naktinės pamainos pasidalijo kokiomis nors padegimo aplinkybėmis, įspūdžiais, kas vyko po to. Paminėtina, kad eglė saugoma ne ją stebint per nuotolį, o apsaugos tarnybos ekipažas nuolat budi čia pat Rotušės aikštėje.

Feisbuko nuotr.

Su „Kvintencijos“ vadovais internete nurodytais telefonai šeštadienį susisiekti nepavyko.

Kas vyko naktį, kur buvo apsaugos darbuotojai ir jų akys, kai padegėjas pylė ant eglės degųjį skystį, į aikštę įvažiavęs su mašina, kol kas neaišku. Tačiau vienas „Kvintencijos“ apsaugos darbuotojų šeštadienį itin uoliai saugojo, tiesa, jau apdegusią eglę, energingai reguliuodamas žurnalistų ir operatorių darbą.

Pirmieji apie padegtą eglę pranešę portalo kauno.diena.lt žurnalistai dar naktį klausė ugniagesių gelbėtojų atstovų, kas pranešė apie kilusį gaisrą. Jų žiniomis, tai buvo prie eglės buvę praeiviai.

Kauno policijos atstovai šeštadienį patikslino, kad naktį buvo gauti keturi pranešimai apie degančią eglę. Tačiau patikslinti, ar kuris nors skambinusysis buvo iš „Kvintencijos“, jie teigė negalintys dėl pranešėjų duomenų apsaugos.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, bus aiškinamasi, kaip nutiko, kad apsaugai nepavyko užkirsti kelio incidentui.

Primename, kad gaisras, nuniokojęs Rotušės puošmeną, kilo šiąnakt.

„Šiąnakt atvira liepsna degė pagrindinė šių dienų Kauno puošmena – Kalėdų eglutė Rotušės aikštėje.

Laimė, žmonės nenukentėjo. Ugniagesiai buvo maksimaliai operatyvūs. Ačiū Jiems!“ – įrašu „Facebook“ informavo savivaldybė.

Kaip patvirtino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai, pranešimas apie gaisrą gautas 1.43 val. Atvykę ugniagesiai rado atvira liepsna degančią Kalėdų eglę – gaisras likviduotas per tris minutes, iš viso apdegė apie 15 kvadratinių metrų eglės dekoracijų ir konstrukcijų.

Žmonės per įvykį nenukentėjo.

Policijos departamentas informavo, kad apie 1.40 val. prie Rotušės aikštėje stovinčios eglės privažiavo automobilis, iš jo išlipęs vairuotojas apipylė eglę degiu skysčiu ir ją padegęs pasišalino su automobiliu.

Pasak policijos, 1.57 val. Kaune, A. Juozapavičiaus prospekte, sulaikant pasišalinusį asmenį buvo sužalotas 2000-aisiais gimęs Kauno apskrities policijos pareigūnas, jis, suteikus medicininę pagalbą gydomas ambulatoriškai.

1982 metais gimęs įtariamasis sulaikytas. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto ar kultūrinės reikšmės turinčios vertybės sugadinimo pavojingu būdu. Už tai gali būti baudžiama bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė portalui kauno.diena.lt sakė, kad sulaikytasis pristatytas į gydymo įstaigą kilus abejonių dėl jo sveikatos būklės. Ji taip pat patvirtino, kad sulaikymo metu įtariamasis nebuvo sužalotas, tuo metu jį sulaikyti bandžiusiam vienam iš pareigūnų sužalota ranka ir koja.

Feisbuko nuotr., stop kadras

Kauno savivaldybė informuoja, kad gaisro padariniai buvo šalinami dar šeštadienio naktį, o po detalesnės apžiūros bus siekiama rasti sprendimą, kaip Kalėdų simbolį kuo greičiau atkurti.

Pagrindinę miesto eglę, puoštą drugelių dekoracijomis, kūrė daugiametė šio Kauno Kalėdų simbolio autorė, menininkė Jolanta Šmidtienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietei

kaunietei portretas
Sutinku, galima diskutuoti apie eglę, bet žeminti pavardę žmogaus, šaipytis, kategoriškai peikti - Jūsų nepažinodama, susidarau apie Jus nuomonę ne kokią

Kokie apsaugininkai?

Kokie  apsaugininkai? portretas
ar tie diktatūros sarginiai šunys? Jie turi kitas zadanijas ,tam neturi laiko...

O tai

O tai portretas
Kam tuos apsauginius samdyt, jeigu is ju jokios naudos?
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių