Sužaliavusios Kauno marios – rojus žvejams

Vasarai persiritus į antrą pusę, Kauno marios kasmet nusidažo žaliai. Gličiais dumbliais nuklotos pakrantės ir šįkart atgrasė poilsiautojus, bet priviliojo žvejus, kurie neatsidžiaugia geru laimikiu.

Vasarai persiritus į antrą pusę, Kauno marios kasmet nusidažo žaliai. Gličiais dumbliais nuklotos pakrantės ir šįkart atgrasė poilsiautojus, bet priviliojo žvejus, kurie neatsidžiaugia geru laimikiu.

Portalo kaunodiena.lt žurnalistams stebint, kaip sekasi žvejyba, žvejys Vladas ištraukė pusės kilogramo karšį. Meškeriotojo tinklelyje jau gulėjo dvi žuvys – viena apie pusantro, kita – maždaug pusės kilogramo svorio. Vyras atskleidė, kad žuvis prisivilioja ant kabliuko užmovęs makaronus.

„Šiandien buvo užkibęs apie 3 kg karšis, deja, pabėgo“, – apgailestavo kaunietis.

Jis tikino, kad žydintis Kauno marių vanduo puikiai tinka žvejybai, nes žuvys plaukia arčiau dumblių, kurie slenkasi link kranto.

Pasiteiravus, ar nebijo nuo žydinčio vandens sunegaluoti, žvejys tik nusijuokė.

„Visą gyvenimą žvejoju basomis kojomis. Šiandien buvo vėsesnis rytas, lijo, tad apsiaviau guminius batus. Niekad nebuvo jokių bėrimų ar alergijų“, – pasakojo žūklės mėgėjas.

Vanduo žalią atspalvį įgauna dėl padidėjusio melsvadumblių arba žaliųjų dumblių kiekio. Šis natūralus gamtos procesas vadinamas vandens žydėjimu.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė portalui kaunodiena.lt sakė, kad tokiame vandenyje maudytis nedraudžiama, tačiau vargu ar tai malonu dėl gana bjauraus vaizdo ir kvapo. 

„Mes patariame gyventojams, kurie yra alergiški, tiesiog nerizikuoti ir nesimaudyti Kauno mariose, kol vanduo žydi“, – pabrėžė pašnekovė.

Specialistė užsiminė, kad Kauno teritorijoje žydi tik marios.

„Kauno marių vanduo žydi kasmet, liepos-rugpjūčio mėnesiais. Pernai rudenėjant dėl dumblių marios buvo įgavusios net ryškiai žalią atspalvį“, – prisiminė R. Savickienė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

PA

PA portretas
Ties Girioniu gyvenviete valymo irenginius tikrinkite. Ten ziema buitines srutos upeliais teka i marias.

w

w portretas
Kokios cia gali buti maudynes,jei vanduo praktiskai zydi kone visa vasara - liepos ir rugpjucio men. Argi tai normalus reiskinys,kad vanduo zydetu 2 men.? Gal taip darosi del mariu uzterstumo? Noretusi zinoti tiesa!

vita

vita portretas
Čia žmonės rėkia, kad jau ŽUVYS DŪSTA Kauno mariose, o Aplinkos apsaugos sk. vedėja Radeta Savickienė sau ramiu veideliu postringauja apie maudynes mariose
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių