Šventę Raudondvaryje pradėjo D. Montvydas ir jaunieji talentai

  • Teksto dydis:

Antradienį tradicinė Lietuvos gimtadienio šventė „Lietuva Raudondvario dvare 2022“ prasidėjo amatininkų muge, Jaunųjų talentų konkursu ir Donato Montvydo koncertu. Vakarop į gėlėmis pasipuošusį Raudondvario dvarą traukė būriai šventės dalyvių. Didžiausi D. Montvydo gerbėjai iš anksto užsiėmė vietas prie didžiosios scenos, kiti susėdo ant žolės visoje parko teritorijoje.

Trečiadienį Raudondvario dvare besitęsiančios Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos šventės dalyviai taip pat galės pasinerti į daugybę nemokamų pramogų. Atvykusiuosius į dvaro parką pasitiks šventinės dekoracijos ir personažai, koncertų scena, mugės prekystaliai su amatininkų dirbiniais iš medžio, odos, molio, metalo, tautinio kulinarinio paveldo valgiais. Bus galima atsigaivinti namine gira ir dvaro ledais, paskanauti ar įsigyti rankų darbo saldėsių, naminės duonos, rūkytų gaminių.

Norintieji galės apsivilkti kostiumą iš istorinių kostiumų drabužinės ir surengti nepamirštamą fotosesiją pilies fone, dalyvauti pažintinėse ar teatralizuotose ekskursijose, Raudondvario dvaro menų inkubatoriaus rezidentų surengtose kūrybinėse gintaro, žvakių, tapybos ant šilko ar kvepalų edukacijose, stebėti „Viduramžių pasiuntinių“ riterių pasirodymus ir karybos eksponatus.

Koncertinė programa suteiks galimybę ploti žinomiems Lietuvos bei užsienio atlikėjams – D. Montvydui, ansamblio „Ballare“ iš Latvijos šokėjams.

Ypatinga šventės „Lietuva Raudondvario dvare“ koncertinės dalies viešnia – baleto trupė iš Lenkijos „Cracovia Danza Ballet“. Svečiai parodys baleto spektaklį „Fortūna. Dama su šermuonėliu“ (užuomina į garsųjį Leonardo da Vinci paveikslą), kuris, skambant Renesanso muzikai, nukels žiūrovus į XV a. Italiją, turtingus ir rafinuotus Sforcų rūmus Milane.

Rinktinę populiariausių kūrinių programą parodys ansamblis „Lietuva“, kuris pristatys įspūdingiausius ansamblio šokius, į UNESCO nematerialaus paveldo sąrašą įtrauktas sutartines, šmaikščius humoristinius vaizdelius ir virtuoziškas instrumentines kompozicijas.

Valstybės dienos minėjimo „Lietuva Raudondvario dvare“ iškilmingoji dalis vyks liepos 6-ąją, kai ceremonijoje, kurią ves Nacionalinio Kauno dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas, Kauno rajono garbės ženklais Kauno rajono meras Valerijus Makūnas apdovanos labiausiai savo kraštui nusipelniusius žmones. Muzikinius kūrinius atliks Sigutė Mikalauskaitė-Garšanovė (fortepijonas), Giedrius Daunoravičius (violončelė), Povilas Padleckis (tenoras). 21 valandą tūkstančiai šventės dalyvių kartu su viso pasaulio lietuviais sugiedos Tautišką giesmę.

Programa:

12, 14, 16 val. „Viduramžių pasiuntinių“ riterių ir karybos pristatymas;

15 val. „Ballare“ (Latvija) Renesanso šokių programos pristatymas. Programoje XV a. Italijos, Prancūzijos ir Anglijos renesanso šokiai;

16.30 val. „Cracovia Danza Ballet“ (Lenkija) baleto trupės spektaklis „Fortūna. Dama su šermuonėliu“;

18 val. Kauno rajono garbės ženklų įteikimo ceremonija. Pasirodo solistas Egidijus Bavikinas. Ceremonijos vedėjas Egidijus Stancikas;

19 val. Ingos Jankauskaitės pasirodymas;

20 val. ansamblio „Lietuva“ populiariausių kūrinių programa;

21 val. Tautiška giesmė;

21. 15 val. Jurijaus Veklenko koncertas.

Renginys nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

svente uzbaigs Gaidziu

svente uzbaigs  Gaidziu portretas
TRIO kvartetas....

bebalsis pupuliukas

bebalsis pupuliukas portretas
rūžavos kelnytės ir alyviniai plaukai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių