Šventinis vakaras: šiandien bus paskelbta Metų kaunietė 2022!

  • Teksto dydis:

Kovo 8-osios vakarą paaiškės, kuri moteris išrinkta Metų kauniete 2022. 

Speciali muzikinė programa

Iškilmingame renginyje Kauno valstybiniame muzikiniame teatre bus pagerbtos visos šešios finalo dalyvės.

Metų kaunietei 2022 bei kitoms penkioms finalo dalyvėms šį projektą primins garsaus Lietuvos karikatūristo ir stiklo dizainerio Edmundo Unguraičio sukurtos unikalios vardinės statulėlės bei rėmėjų prizai. Salonas „Tarp gėlių“ pasirūpins gėlių puokštėmis.

Šaunias moteris sveikins garbūs svečiai, o Kauno valstybinio muzikinio teatro artistai paruošę specialią šiai progai muzikinę programą.

Renginio režisierius – Kęstutis S. Jakštas, dirigentas Jonas Janulevičius. Vedėjas – aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Šventės programoje – dainos iš operečių, pasaulinio garso miuziklų ir kino filmų, orkestrinės ir choreografinės miniatiūros su solostais Adrium Apšega, Marija Arutiunova, Egidijus Bavikiu, Martynu Beinariu, Gabriele Bielskyte, Akvile Garbenčiūte, Iveta Kalkauskaite, Ingrida Kažemėkaite, choro ir baleto artistais, teatro orkestru.

„Metų kaunietės 2022“ rinkimų finalo dalyvės:

Asta KUKTIENĖ – įtraukiojo ugdymo vaikų dienos centro „Vilties spindulėlis“ įkūrėja. Centras išskirtinis, nes skirtas ir turintiems specialiųjų poreikių, ir neturintiems jų vaikams. Visos šeimos, kurių vaikai lanko centrą, priklauso socialinės rizikos grupėms. A. Kuktienė taip pat yra įkūrusi diskusijų, patirčių, džiaugsmų ir pagalbos dalijimosi grupę neįgalių vaikų tėveliams.

 

 

Eglė ŠIUGŽDINYTĖ – teisininkė, mediatorė, kauniečiams nemokamai teikianti mediacijos paslaugas ir teisines konsultacijas. Visuomenę šviečia viešojoje erdvėje teisiniais ir mediacijos klausimais, taip garsindama šį taikų ginčų sprendimo būdą – mediaciją.

 

 

Irutė DOVYDAITYTĖ – sesuo salezietė, pedagogė, du dešimtmečius dirbanti Palemono vaikų dienos centre su socialinės rizikos vaikais, koordinuoja šio centro veiklą, padeda sunkiau besimokantiems, ugdo bendravimo įgūdžius ir skiepija žmogiškąsias vertybes asmeniniu pavyzdžiu, suteikia vaikams saugumo jausmą, apgaubia šiluma.

 

 

Marija ARUTIUNOVA – Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, 2022 m. itin ryškiai sužibėjusi vokališkai ir dramaturgiškai sudėtingu Elizabet vaidmeniu Michailo Kunze’ės ir Sylvesterio Levay miuzikle „Elisabeth“, Kauną ir Lietuvą garsinanti vokalinėmis galimybėmis muzikiniuose žanruose nuo miuziklo iki operos ir savo aktoriniais gebėjimais scenoje, būdama kino filmų balsu.

 

 

Rebeka BRUDER – tapytoja, pernai išrinkta Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus vadove ir jau spėjusi svariai prisidėti prie vietinių kūrėjų ir kultūros sklaidos. Ji yra pavyzdys, kad tapytojos talentas gali puikiai derėti su teisės mokslų diplomu ir su Generolo J. Žemaičio karo akademijoje įgytu atsargos leitenanto laipsniu.

 

 

Vilija DABRIŠIENĖ – socialinių mokslų daktarė, matematikos vadovėlių, mokomųjų knygų autorė, 2022 m. Kauno metų mokytoja, švietimo lyderė, 2021 m. inovatyviausia Lietuvos matematikos mokytoja. Noras suvokti, kaip mokinys mąsto, noras išmokyti veda vis į naujas platumas, kurių viena – švietimo inovacijų startuolis, skirtas padėti jaunajai kartai suprasti ir pamėgti matematiką.

„Metų kaunietės“ iškilmėse dalyvaus nemažai žinomų kultūros, verslo, švietimo, politikos, pramogų pasaulio ir kt. sričių atstovų.

 

 

Vienuoliktoji Metų kaunietė

Per visus projekto gyvavimo metus jau išrinktos dešimt Metų kauniečių. Šįvakar paaiškės vienuoliktoji.

Pernai Metų kaunietės titulą pelnė Kauno klinikų Nervų ir raumenų ligų centro gydytoja neurologė Milda Dambrauskienė, užpernai – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Akių ligų klinikos klinikos profesorė, visuomenininkė Jūratė Jankauskienė, dar ankstesniais metais – šešiolikmetė Andrėja Veličkaitė, kuri, pamačiusi viešojo transporto stotelėje susmukusį ir, kaip vėliau paaiškėjo, netekusį sąmonės bei nebekvėpuojantį vyrą, nesutriko ir darė viską, kad jo gyvybė būtų išgelbėta.

Metų kaunietėmis yra tapusios ir Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Išeminės širdies ligos skyriaus vadovė profesorė Olivija Gustienė, tuometinė Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkė, humanitarinių mokslų daktarė, Lietuvos kultūros tarybos narė ir pasaulinės ICOMOS organizacijos Lietuvos biuro viceprezidentė Ingrida Veliutė.

Metų kaunietės titulą taip pat jau yra pelniusios olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, tekstilininkė, kalėdinių eglių kūrėja Jolanta Šmidtienė, Kauno apskrities vyrų krizių centro viena iš steigėjų ir vadovė psichologė Dovilė Bubnienė, Kauno senamiesčio draugijai vadovavusi Aistė Grybauskienė, profesionali vargonininkė ir J.Gruodžio konservatorijos dėstytoja, viena iš seniausių Lietuvos istorinių vargonų restauravimo iniciatorių Dalia Jatautaitė.

Vaizdo įrašas  per TV1

Į „Metų kaunietės“ rinkimus įsitraukė ne tik kauniečiai, bet ir kitų miestų, rajonų gyventojai, net šalies vadovai. Eidama Prezidentės pareigas renginį globojo Dalia Grybauskaitė, o pastaraisiais metais renginį globoja Prezidentas Gitanas Nausėda.

Kovo 8 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje, kuris prasidės 19 val. Bilietus galima įsigyti čia.

Metų kaunietė 2022 apdovanojimo renginio vaizdo transliacija bus rodoma per TV1. Kviečiame prie ekranų kovo 11 d., šeštadienį, nuo 17.45 iki 19.45 val.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Heiga“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, „Mega“, partneriams „Centro kredito unijai“, „Etapas Group“, „lgiausi limuzinai“, „Hegelmann Group“, „Jaukūs namai“, „Ribas Jewellery“, „Era Esthetic Avenue“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žaliakalnietis

Žaliakalnietis portretas
Tik už krabo matijošiaus sugulovę ir už nieką kitą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių