T. Metelionis laikinai pakeitė kyšininkavimu įtariamą V. Šiliauską

Taryba pritarė laikinai savivaldybės administracijos vairą perleisti į Tado Metelionio rankas. Jis administracijos direktoriaus pareigas eis tris mėnesius. Iki to laiko tikimasi rasti nuolatinį direktorių.

T.Metelionis prieš tai ėjo administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, tačiau dabar užėmė paties direktoriaus pareigas. Anksčiau šiose pareigose dirbo Vilius Šiliauskas, bet įtariama, kad jis paėmė didžiausią Lietuvoje kyšį, todėl nuo pareigų buvo nušalintas.

Laikinai pavedamos funkcijos

Visgi, T.Metelionis savivaldybės administracijai vadovaus laikinai – tris mėnesius. Po trijų mėnesių taryba jau turėtų tvirtinti nuolatinį administracijos direktorių.

„Nušalinus administracijos direktorių, nėra automatiškai į šias pareigas skiriamas kuris nors pavaduotojų, todėl taryba turi balsuoti ir paskirti naują. Dabar yra sprendimas pavesti funkcijas, o ne skirti direktoriumi. Todėl STT pažyma nėra reikalinga. Kai bus visi dokumentai, tada bus sprendžiama, ką skirti į administracijos direktoriaus pareigas“, – posėdžio metu teisines procedūras aiškino vicemeras Andrius Palionis.

Tadas Metelionis/Kauno m. savivaldybės nuotr.

Opozicija domėjosi, kodėl būtent T.Metelioniui deleguojamos direktoriaus funkcijos, mat jis taip pat esą susijęs su „Autokausta“, nes kuravo savivaldybės projektus, kuriuose rangovais išrinkta būtent minėta bendrovė.

„Esu tikras, kad mūsų kuruojami projektai vyko griežtai pagal sutartis. Dauguma mano kuruojamų projektų yra finansuojami ES fondais, tai būna dar didesnė kontrolė, esu visiškai ramus dėl šių projektų. Su „Autokausta“ yra einamieji, darbiniai klausimai, asmeniškų klausimų su jais neturiu“, – prieš balsavimą pasisakė T.Metelionis.

Paskyrus T.Metelionį laikinuoju administracijos direktoriumi, pavaduotojų kol kas lieka du. Į jo vietą tarybai nėra teikiamas joks asmuo.

Atleido buvusį vadovą

Taryba taip pat posėdžio metu iš pareigų atleido V.Šiliauską. Kilus skandalui, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis buto tik nušalinęs V.Šiliauską nuo pareigų. Atleisti galima tik tarybos sprendimu.

„Jau sakiau ir dar kartą pakartosiu: vagių, kyšininkų vieta yra kalėjime. Nesižvalgysiu į praeitį, kokios valdininkų virtinės kadaise buvo išvestos iš šio pastato su antrankiais – tegul tai lieka konservatorių istorijai. Gėda prieš kauniečius, kad to neišvengta ir dabar. Darysime viską, kad tokie apgailėtini įvykiai daugiau nepasikartotų“, – tvirtino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Meras lygiagrečiai pateikė siūlymą pavesti Kontrolės ir audito tarnybai atlikti Kauno savivaldybės administracijos ir bendrovės „Autokausta“ sudarytų sutarčių veiklos auditą. Pritarus Miesto ūkio ir paslaugų komiteto pastabai, bus peržiūrėtos visos V. Šiliausko pasirašytos sutartys laikotarpiu nuo 2018 m. lapkričio 14 d. iki 2022 kovo 9 d. Sprendimo projektas sulaukė tvirto tarybos pritarimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

regina

regina portretas
ar nebus KGB palikuonis?

nu

nu portretas
is charios matosi irgi neatsisakytu svetimu pinigu.

Anonimas

Anonimas portretas
eilinis kupcinsku gaujos noras nuversti Matjosaitis o tokiu atveju visi nuvertimo darbai pateisinami -- provokacijomis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių