Užsienio turistai nakvynei dažniau renkasi ne Kauną, o Vilnių

Per devynis šių metų mėnesius visose Kauno apgyvendinimo įstaigose sulaukta beveik 143 tūkst. turistų, iš jų – 106 tūkst. užsieniečių. Tai yra 8,5 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį, kai Kaune buvo apsistoję apie 131 tūkst. turistų.

Nurodytu laikotarpiu Kauno viešbučiuose ir moteliuose buvo užimtas beveik kas antras kambarys (46,8 proc.).

Daugiausiai turistų, apsistojusių viešbučiuose ir moteliuose, Kaunas šių metų sausio-rugsėjo mėnesiais sulaukė iš Vokietijos (14,8 tūkst.). Rusijos piliečiai liko antroje vietoje. Treti – suomiai (13,3 tūkst.). Kaimynų lenkų lankėsi 8,1 tūkst.

Tuo metu Vilniuje daugiausiai nakvojo svečių iš Rusijos (60,9 tūkst.), Lenkijos (59,7 tūkst.), Vokietijos (50,86 tūkst.).

Kauno turizmo informacijos centro direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Žiedelis teigė pastebėjęs, jog užsieniečiai ar turizmo organizatoriai klientų nakvynei dažniau renkasi Vilnių, o į Kauną užsukama vienai dienai.

Kaune turistai pietauja, aplanko pagrindinius objektus, bet čia nelieka nakvoti”, – apgailestavo M. Žiedelis.

„Į kurį oro uostą atskrendama, tame mieste ir apsistojama. Tačiau tai priklauso ir nuo turistų amžiaus, poreikių, pomėgių“, – įsitikinęs Kauno miesto savivaldybės Turizmo plėtros poskyrio vedėjas Romutis Navardauskas Palaima. Jis pridūrė, kad Vilnius turi sostinės vardo pranašumą.

Statistikos departamento duomenimis, per devynis šių metų mėnesius visose Vilniaus apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję maždaug keturis kartus daugiau svečių negu Kaune – 598 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilniuje

Vilniuje portretas
todėl,kad prostitučių ir pederastų pasirinkimas didelis

petriukas

petriukas portretas
Be reikalo,Kaune daug idomiau,jei ne Kaunas mes visi seniai kalbetume lenkiskai arba rusiskai.Pagarba Kaunui.

dfgyh

dfgyh portretas
Turbut todel,kad Kaunas palyginus ji su Vilniumi - neidomus kaimas?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių