Gyventojai apsisprendė: V. Matijošaitis ir „Vieningas Kaunas“ lieka vadovauti Kaunui

„Vieningo Kauno“ komanda ir jos vedlys Visvaldas Matijošaitis švenčia pergalę mero rinkimuose. Iššautas šampanas, perduotas miesto vairas ir konkurentų vertinimas – apie tai Kauno meras pasisakė dar rinkimų naktį.

Už V. Matijošaitį balsavo 58,33 proc. rinkimų teisę turinčių ir ja pasinaudojusių Kaune savo gyvenamąją vietą deklaravusių gyventojų. To pakako rinkimų baigčiai jau pirmame ture.

Antras daugiausiai balsų Kauno mero rinkimuose gavo Aurelijus Veryga, atstovaujantis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (12,48 proc.). Konservatorių keltas Vytautas Juozapaitis surinko 9,61 proc. balsų.

Kauno miesto taryboje „Vieningam Kaunui“ rinkėjų valia skirti 26 mandatai iš 41. Aštuoni mandatai – konservatoriams, keturi – „valstiečiams“, trys – socdemams.

Jautė palaikymą

Kai dar iki galo nebuvo suskaičiuoti balsai, tačiau tendencija jau aiški, kad V. Matijošaitis pirmame ture perrinktas trečiai mero kadencijai, „Vieningo Kauno“ nariai merui įteikė laivo vairą, kad dar ketverius metus vairuotų Kauną.

„Mes tikėjome kauniečių palaikymu. Ačiū visiems. Ši komanda dirbs Kaunui, Kaunui ir tik Kaunui“, – sakė V. Matijošaitis, pridūręs, kad kai kurie kandidatai tik prieš rinkimus prisiregistravo Kaune ir taip tik sukūrė konkurenciją rinkiminėje kovoje, bet kitiems mero posto laimėti nepavyko.

T. Biliūno/BNS nuotr.

Jis tikino, kad tikėjosi laimėti rinkimus dar pirmame ture, nes jautė miestiečių palaikymą įvairiuose renginiuose bei svarbių Kaunui objektų atidarymuose.

„Miestas yra amžinos statybos, kuriose turi derėti visų miestiečių buitis. Tiesiant gatves, reikia žiūrėti ir kaip vaikams būtų patogu vaikščioti. Miestą į tiesų labai pakeitėme, tam skyrėme gal keturi kartus daugiau lėšų, nei buvo skirta anksčiau. Šiai dienai esame paruošę keturių tiltų statybų projektus. Vytautas Juozapaitis vienuose debatuose rėkė, kad jis niekada tokių tiltų nestatytų, tai aš ir sakiau, kad ne jam reikės statyti“, – konkurentą pašiepė V. Matijošaitis.

Visgi, ši kadencija bus kitokia, nes pasikeitė mero reglamentavimas. V. Matijošaitis tikino, kad ne pirmas kartas, kuomet keičiasi įstatymai, bet teks priprasti prie naujos tvarkos.

„Aš jau ketvirtą kadenciją būsiu Kauno taryboje ir trečią kartą keičiami įstatymai ir tvarka. Tai arba Seime ten jie be proto ir nesupranta, ką daro, nes ten jų tvarkose yra aibė klaidų. Bus dar ginčų, bet teks tas tvarkas taisyti“, – pasisakė „Vieningo Kauno“ lyderis.

Mes tikėjome kauniečių palaikymu. Ačiū visiems. Ši komanda dirbs Kaunui, Kaunui ir tik Kaunui.

Su kuo dirbs – dar neaišku

Kauno meras teigė, kad keistis neketina, jei reikės, tai ir pasibars, ir kumščiu į stalą trenks, kad tik būtų rastas geriausias sprendimas miestui.

„Mūsų komanda yra kaip kumštis vieninga, joje iš viso miesto yra suėję žmonės, kurie pasiryžę dirbti. Linkiu ir Ukrainai būti viename kumštyje, tai bus stipresnis už bet ką“, – pridūrė Kauno meras.

Kol kas dar nėra aiški galutinė tarybos sudėtis bei kiek vietų joje turės „Vieningas Kaunas“, tad V. Matijošaitis dar ir nesiryžo dėlioti koalicijos.

Paklaustas, ar konkurentai jau pasveikino su pergale, V. Matijošaitis tikino, kad iš Kauno kandidatų jokio pasveikinimo nesulaukė, tačiau jau matė praleistą Šiaulių mero skambutį. Taip pat žadėjo paskambinti Kauno rajono bei Druskininkų merams ir juos taip pas pasveikinti su pergale šiuose rinkimuose.

Aiškėjant Kauno mero rinkimų rezultatams, V. Juozapaitis išsakė nuomonę, kad tai apgailėtini rinkimai. V. Matijošaitis nepraleido progos dar kartą jam įgelti.

„Prie ko jis ir Kaunas? Negalima taip tyčiotis iš miesto, kai prieš mėnesį atvažiuoja ir sako, kad yra kaunietis, nes dainavo Muzikiniame teatre. Aš taip niekada nepadaryčiau. Visur turi išlikti padorumas“, – savo poziciją išreiškė V. Matijošaitis.

Kauno miesto meru šiuose rinkimuose taip pat siekė Dainius Varnas (Partija „Laisvė ir teisingumas“), Darius Razmislevičius (Lietuvos socialdemokratų partija), Darius Trečiakauskas (Krikščionių sąjunga), Ieva Budraitė (Lietuvos žaliųjų partija), Gintautas Labanauskas (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“), Vytautas Juozapaitis (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Nijolė Putrienė (Liberalų sąjūdis), Mantas Bertulis (Laisvės partija), Marijus Velička (Darbo partija), Rūta Zabielienė (Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai)).

Savivaldybių merai renkami tiesiogiai, o tarybų nariai – pagal proporcinę rinkimų sistemą pagal atstovaujamas partijas ar rinkimų komitetus.

Į Kauno miesto savivaldybės tarybą kandidatavo 18 partijų, susivienijimų atstovai: Lietuvos žaliųjų partijos, „STIPRI ŠEIMA – STIPRUS KAUNAS“ Krikščionių sąjungos ir Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) koalicijos, Lietuvos socialdemokratų partijos, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“, Darbo partijos, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdžio, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Laisvės partijos, „Vieningo Kauno“, Nacionalinio susivienijimo, partijos „Laisvė ir teisingumas“.

Taryba išrenkama per pirmąjį turą. Į antrąjį merų rinkimų turą, jeigu tokio prireikia, patenka du daugiausiai balsų surinkę kandidatai.


Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.

Kauno miesto tarybą sudarys (pagal pavardę):

Virginija ADOMAITIENĖ (Vieningas Kaunas)

Jonas AUDĖJAITIS (Vieningas Kaunas)

Donatas BACEVIČIUS (Vieningas Kaunas)

Saulius Vilius BARTAŠKA (Vieningas Kaunas)

Ramunė BIČKAUSKIENĖ (Vieningas Kaunas)

Rasa DUOBAITĖ-BUMBULIENĖ (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai)

Andrijana FILINAITĖ (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai)

Regina GRIGONIENĖ (Vieningas Kaunas)

Audronė JANKUVIENĖ (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga)

Inga JUODEŠKIENĖ (Vieningas Kaunas)

Mantas JURGUTIS (Vieningas Kaunas)

Robertas KAUNAS (Lietuvos socialdemokratų partija)

Saulius KAVALIAUSKAS (Vieningas Kaunas)

Jurgita KUPČINSKIENĖ (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai)

Ingrida LAPĖNAITĖ-KRASNICKĖ (Vieningas Kaunas)

Rimantas LEKAVIČIUS (Vieningas Kaunas)

Vitas LENDRAITIS (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai)

Kristina LUKAUSKAITĖ-VALATKĖ (Lietuvos socialdemokratų partija)

Paulius LUKŠEVIČIUS (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai)

Rosvydas MARCINKEVIČIUS (Vieningas Kaunas)

Dainius MATIJOŠAITIS (Vieningas Kaunas)

Šarūnas MATIJOŠAITIS (Vieningas Kaunas)

Jūratė Elena NORVAIŠIENĖ (Vieningas Kaunas)

Andrius PALIONIS (Vieningas Kaunas)

Aušra PAPIRTIENĖ (Vieningas Kaunas)

Vaida PRANARAUSKAITĖ (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga)

Martynas PRIEVELIS (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai)

Jaunius RAMOŠKA (Vieningas Kaunas)

Darius RAZMISLEVIČIUS (Lietuvos socialdemokratų partija)

Kazimieras RIMEIKIS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga)

Ralfas ROMEIKA (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai)

Simas SIRTAUTAS (Vieningas Kaunas)

Egidijus STANCIKAS (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai)

Karolis STIRBYS (Vieningas Kaunas)

Loreta STONKIENĖ (Vieningas Kaunas)

Ligita VALALYTĖ (Vieningas Kaunas)

Gediminas VASILIAUSKAS (Vieningas Kaunas)

 Aurelijus VERYGA (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga)

Ingrida VISOCKIENĖ (Vieningas Kaunas)

Karolina ŽEKAITĖ (Vieningas Kaunas)

Benjaminas ŽELVYS (Vieningas Kaunas).

Mero ir Kauno tarybos narių priesaika vyks kovo 21 dieną. Iki tol išrinkti tarybos nariai dar gali atsisakyti mandato. Tokiu atveju jo vietą užimtų kitas aukščiausiai rinkėjų reitinguotas partijos politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uzuojautos

Uzuojautos portretas
Nesvarbu , kad ta kauna mesineja ir sau atsiriekia ka nori sfarbu keliai lygus ir mulkiams to uztenka...

Anonimas

Anonimas portretas
nu ka isrinkom nes nebuvo ka rinkt. Bus vieningas Kaunas tai matijosaicio seimos klano nuosavybe. O merija gal perkelt i Matijosaicio dvara juk seima beveik visa valdzioj bus gal dar like kokie giminaiciai be darbo.Svarbu dabar rekt kad konservai kazkam vaidenasi.Nu matyt nuoskauda turi ant ju. Juk yra be konservu dar.Nu ziuresim ka partijos paruos kitiems rinkimams kokiu saliotnu dar.

Kaunas

Kaunas portretas
Kauniečiai tikrai nenorėjo koncervatoriu pedofiliskos saikos
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių