V. Matijošaitis: kauniečiai parodė, kad nei dirigavimas, nei dainavimas iš Vilniaus jiems neįdomus

Trečią kartą prie Kauno miesto vairo stoja „Vieningo Kauno“ lyderis Visvaldas Matijošaitis. Antradienį jis dar kartą davė priesaiką, uždėtos ir mero regalijos.

Inauguracijos akcentai

V. Matijošaitis Kauno mero rinkimuose pelnė garantuotą pergalę. Jis į šį postą išrinktas dar pirmame ture ir surinko beveik 60 proc. balsų, tad miestiečiai Kauno vairą jam patikėjo jau trečią kartą.

Nors Kauno meras ir perrinktas, tačiau jis vis tiek turėjo pakartoti priesaiką. Dar kartą V. Matijošaičiui be didelės pompastikos uždėtos regalijos bei įteiktas Kauno raktas. Kaip tikino tarybos nariai, šis raktas – ne tik nuo miesto vartų, bet ir nuo kauniečių širdžių.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

V. Matijošaitis inauguracijos kalboje dėkojo už pasitikėjimą bei nevengė pašiepti oponentų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Noriu padėkoti miesto žmonėms už suteiktą pasitikėjimą. Trečia kadencija reiškia, kad augantis Kaunas išliks pokyčių kelyje. Rinkimuose dalyvavau ketvirtą kartą, per tą laiką net tris kartus keitėsi tvarka. Seimūnai, ir ne tik jie, bandė manipuliuoti rinkėjais, bet kauniečiai parodė, kad nei dirigavimas, nei dainavimas iš Vilniaus jiems neįdomus. Kauniečiai moka atskirti grūdus nuo pelų.

Pasakysiu atvirai, tiek purvo per rinkimus nesu matęs. Išpilta begalė šiukšlių, pamazgų. Visiems aišku, kad pagrindinis taikinys buvau aš.

Puikus pavyzdys – konservatorių demonstracijos po savivaldybės langais ir pirmose gretose stovėjęs, o dabar įtariamasis. Pasakysiu atvirai, tiek purvo per rinkimus nesu matęs. Išpilta begalė šiukšlių, pamazgų. Visiems aišku, kad pagrindinis taikinys buvau aš. Bet kliuvo ir mano šeimai, komandos nariams ar verslo įmonės darbuotojams. Šie žmonės tikrai to nenusipelnė“, – pirmoje kalboje pažymėjo V. Matijošaitis.

Jis tikino, kad rinkimai baigėsi, kenkėjai nutilo, tad dabar bus galima vėl dirbti.

„Kaunas gyvas, patrauklus ir patogus kiekvienam. Tokį ateities miestą turime kurti ir toliau, dėl to reikės daugiau dirbti ir dėl to nusiteikus visa „Vieninga Kauno“ komanda. Ji pasirengusi tęsti pradėtus darbus. Fantazijos mums tikrai netrūksta, kaip ir didelių bei ambicingų planų, nes Kaunas vertas geriausių žmonių, darbų ir idėjų“, – pridūrė Kauno meras.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Ketverius metus miestą valdys kovo mėnesį išrinkti politikai. Tiesa, šį kartą bus kitaip, nei ankstesnėse kadencijose. Pakeitus Vietos savivaldos įstatymą, pasikeitė ir mero funkcijos. Dabar meras – nebėra tarybos narys, neturi balsavimo teisės, tačiau jam palikta biudžeto atsakomybė.

Be to, meras galės vetuoti tarybos sprendimus. Tiesa, Kaune daugumą sudaro „Vieningas Kaunas“, tad V. Matijošaičiui greičiausiai neteks išbandyti šios privilegijos.

Sveikinimų lavina

Po mero inauguracijos sveikinimų žodžių negailėjo susirinkę svečiai.

„Smagu stovėti jūsų akivaizdoje ir stebėti jus verčiant naują Kauno istorijos puslapį. Smagu matyti vieningas pajėgas, dirbant dėl šio nuostabaus miesto. Yra labai aiški miesto vizija, kur reikia toliau judėti. Ateinantys darbai – labai simboliški. Koncertų salė leidžia susiburti, tiltai – jungia žmones. Kaunas yra tas miestas, kur susikerta daug įvairių kelių, minčių ir kūrybiškumo. Miesto klestėjimas tampa pavyzdžiu visai Lietuvai. Dėkojame už bendrystę ir palaikymą. Tegyvuoja Kaunas“, – sveikinimo žodį tarė Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Akademinė bendruomenė taip pat pasveikino merą ir įteikė šimtmečio universiteto medalį.

Miesto klestėjimas tampa pavyzdžiu visai Lietuvai. Dėkojame už bendrystę ir palaikymą. Tegyvuoja Kaunas.

„Šiandien Kauno miesto piliečiai į jūsų rankas patikėjo valdyti miestą. Kaunas visais laikais buvo vadintas įvairiais nuostabiais vardais. Visi vardai buvo pelnyti ir uždirbti kauniečių darbu. Norisi palinkėti, kad per šią kadenciją Kaunas įgautų naujų vardų, kurie skambėtų Lietuvoje ir pasaulyje“, – sveikinimo žodį tarė VDU rektorius prof. Juozas Augutis.

„Verslo bendruomenės vardu noriu nuoširdžiai pasveikinti jus visus, palinkėti sėkmės ir pateisinti kauniečių pasitikėjimą. Verslas džiaugiasi bendradarbiavimu, kuris vyko iki šiol. Norėtųsi tai tęsti dėl Kauno. Šis miestas klesti, tad linkiu ir toliau dirbti miesto gerovei“, – sakė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Tai,balsuokit už konservatorius,jei jums taip patinka.Jie,kur ateina,ten sugriauna,sunaikina,kaip ir ponai ministrai,kiek milijonų kainavo verslui,zemės ukiui,jų nekompetencija.Ar žinote?

I

I portretas
Trečios kartos kaunietis, nei kart už jį nebalsavau, gal kaimiečiai ne kauniečiai negimę kaune ar jo darbuotojai iš kaimų suvažiavę dirba kaune ir balsuoja.

Alma

Alma portretas
Aš esu kaunietė, bet aš nė karto nebalsavau už Matijošaitį. Man gėda, kad Kaunas tapo vantinkų miestu ir 60% rinkėjų didžiuojasi kad jų meras yra Putino karo rėmėjas... Biznis svarbiau nei žmonės....
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių