Vaikai mokėsi, kaip saugiai elgtis internete

  • Teksto dydis:

Vasario 7–11 d. d. Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir jos padaliniai prisijungė prie visoje Lietuvoje vykdomų šviečiamųjų saugesnio interneto veiklų.

Bendradarbiaujant su Vilkijos, Lapių, Čekiškės, Rokų, Zapyškio, Šlienavos ir Domeikavos bibliotekininkėmis, organizuotos integruotos saugesnio interneto pamokos 4–6 klasių mokiniams.

Edukacijų „Saugus internete“ metu su mokiniais buvo diskutuojama, kaip saugiai elgtis internete žaidžiant ir bendraujant, kaip apsaugoti save ir kitus nuo nemalonių, pavojingų situacijų.

Vaikai dalijosi savo patirtimi, patarimais, pomėgiais, kalbėjo apie mėgstamus socialinius tinklus. Viešosios bibliotekos edukatorės su mokiniais diskutavo apie patyčias internete ir taisykles, kurių reikėtų laikytis naudojantis internetu. Taip pat mokiniai atliko praktines užduotis balsuodami už tinkamas ir netinkamas skelbti internete nuotraukas.

Taip pat visą savaitę viešojoje bibliotekoje jaunesnių klasių mokiniai galėjo spręsti užduočių knygeles „Aš – saugus internete!“, o suaugusieji buvo konsultuojami asmeninėse konsultacijose apie interneto saugumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių