Vaikai stovyklose taps ir pareigūnais, ir istorijos detektyvais

Vasara jau visai ant nosies, tad pats metas pasirūpinti vaikų užimtumu. Kauno rajono savivaldybė paruošė daugybę stovyklų, kuriose vaikai galės susipažinti su istorija, gamtos paveldu ar net pasimatuoti pareigūno profesiją

Vasaros naujovė

Šiais metais Kauno rajono vaikai turės galimybių išbandyti įvairias pramogas ir veiklas dienos ar turistinėse stovyklose. Pristatomos ir įdomios naujovės. Mokinukai kviečiami dalyvauti programoje „Ateities policijos pareigūnų karta“, kuri rengiama bendradarbiaujant su Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato specialistais.

„Šios stovyklos tikslas – organizuoti jautresnėje socialinėje aplinkoje augančių vaikų kryptingą užimtumą, ugdyti mokinių pilietiškumą, socialinį atsakingumą, artimiau supažindinti su policijos pareigūno profesija“, – užimtumą vaikams pristatė Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius.

Draugystė: stovyklose vaikai dažnai susiranda bendraminčių. Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Šios stovyklos metu vaikai iš arti galės susipažinti su pareigūnų profesija, tapti detektyvais ir policijos darbe naudojamus įrankius išbandyti praktiškai.

„Veiklos bus skirtos praktinėms situacijoms spręsti: imituojamas apvogtas butas ir bendromis jėgomis bandoma išaiškinti vagystės aplinkybes, surasti ją įvykdžiusius asmenis. Stovyklos dalyviams bus leidžiama patiems pasidaryti savo pirštų atspaudus“, – intrigavo J. Petkevičius.

Dalis stovyklos veiklų bus vykdoma su socialiniais partneriais: greitosios medicinos pagalbos paramedikais, priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnais, visuomenės sveikatos biuro specialistais, su kurių pagalba moksleiviai bus supažindinti, ko reikia imtis, esant ekstremaliai situacijai, dingus interneto ryšiui ar pastebėjus gaisro židinį.

Kauno rajono savivaldybė parengė itin plačią ir turiningą nemokamų vaikų vasaros užsiėmimų programą.

„Numatyta išvyka į Kauno rajono sporto mokyklos baseiną, kur bus mokomasi saugaus elgesio vandenyje ir gaivinimo principų“, – apie tai, kad vaikai realiai mokysis gelbėti gyvybę, užsiminė pašnekovas.

Įvertintos veiklos

Kauno rajone šią vasarą siūlomos ir stovyklos, kuriose vaikai jau lankėsi ankstesniais metais. Mokiniai galės išmokti išgyventi lauko sąlygomis, susipažinti su istorijos ir kultūros lobiais.

„Daugiausia vaikų kasmet suburia savivaldybės socialinių partnerių – Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2-oji rinktinės – organizuojama stovykla „Šauliška vasara“. Tai tęstinė, jau penktus metus vykdoma programa Kauno rajono moksleiviams“, – pažymėjo Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas.

Šia stovykla siekiama vaikus supažindinti su šauliškomis veiklomis ir pritraukti į šaulių būrelius tuos, kurie dar nedalyvavo. Vaikai turi galimybę per asmeninę patirtį susipažinti su šaulių buitimi lauko sąlygomis, išgyvenimo galimybėmis, įvairių veiklų pagalba tobulėti kaip asmenybės, ugdyti savarankiškumą, asmeninę ir komandinę atsakomybes.

„Tarp mokinių populiari Kauno rajono muziejaus organizuojama stovykla, siekianti vaikus iš arčiau supažindinti su įstaiga ir jos padaliniais: Antano ir Jono Juškų etninės kultūros muziejumi, Tado Ivanausko Obelynės sodybos-memorialiniu muziejumi, Tradicinių amatų centru, Raudondvario dvaru. Stovyklos metu mokiniai pagilins žinias apie Kauno rajono istoriją, kultūrą, gamtos paveldą ir žymias asmenybes“, – dar su viena stovykla supažindino J. Petkevičius.

Pažintis: vasarą mokiniai susipažins su šaulių gyvenimu. Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Platus pasirinkimas

Kauno rajono savivaldybės biudžeto lėšomis bus finansuotos 74 įvairios trukmės dieninės ir turistinės vaikų vasaros poilsio stovyklos. Stovyklose dalyvaus beveik 1,5 tūkst. Kauno rajono mokinių.

Kaip pasakojo J. Petkevičius, Kauno rajono savivaldybė parengė itin plačią ir turiningą nemokamų vaikų vasaros užsiėmimų programą. Šios programos vykdytojai – Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriui pavaldžios kultūros, švietimo, sporto įstaigos: neformaliojo vaikų švietimo mokyklos, kultūros centrai, Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Kauno rajono muziejus, Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, laisvieji mokytojai, asociacijos, viešosios įstaigos ir kiti teikėjai.

„Veiks įvairaus pobūdžio stovyklos: edukacinės, socialinių-emocinių kompetencijų, pilietiškumo ugdymo, kūrybinės, sportinės, turistinės. Vasaros metu mokiniams bus organizuojamos pažintinės, kūrybinės, meninės edukacijos, sportinės veiklos, išvykos, rengiami įvairūs kūrybiniai, sportiniai, užsiėmimai, skaitymo popietės, šokių, muzikos užsiėmimai“, – apie platų stovyklų pasirinkimą kalbėjo Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas.

Tradicijos: vaikai galės pažinti rajono istorijos ir kultūros lobius. Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Dauguma Kauno rajone organizuojamų stovyklų – dieninės, truksiančios penkias dienas, tačiau nemažai yra ir turistinių, ilgesnės trukmės.

Šiais metais iš Kauno rajono savivaldybės biudžeto vaikų vasaros stovykloms skirta 81,1 tūkst. eurų.

Registracija į stovyklas dar vyksta. Užsiregistruoti galima pas stovyklų teikėjus. Vaikų vasaros stovyklų sąrašas skelbiamas Kauno rajono interneto puslapyje www.krs.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių