Baudą už Ukrainos palaikymą gavęs „Žalgiris“ sprendimą skųs?

  • Teksto dydis:

Praėjo jau beveik dvi savaitės nuo tada, kai Kauno „Žalgiris“ baigė šiųmetį žygį Eurolygoje, tačiau paskutiniai varžybų atgarsiai klubo neapleidžia iki šiol. Eurolyga po rungtynių su serbų „Crvena Zvezda“ Kauno komandai skyrė 9000 eurų baudą. 

„Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas sakė, kad bauda jam nebuvo staigmena, tačiau jį nustebino už ką ji buvo skirta. Pasak jo, krepšininkų rankose laikyta Ukrainos vėliava su užrašu „STOP WAR“ – nieko blogo, tai – aiški žinutė prieš karą, tačiau, kaip dabar jau aišku, už ją teks susimokėti…

„Jei atvirai, tikėjausi įspėjimo, o ne baudos“, – sakė P. Motiejūnas. Sprendimas nubausti „Žalgirį“ motyvuojamas tuo, kad netinkamą sirgalių elgesį išprovokavo Kauno klubo sprendimas prieš rungtynes rankose laikyti jau minėtą plakatą.

Kauno klubo vadovas neatmeta galimybės skųsti tokį sprendimą. „Viduje dar svarstome, galimas daiktas, kad skųsime ir prašysime, kad jį nagrinėtų“, – sakė jis. Pasak P. Motiejūno, kiek jam žinoma, arbitras turi būti neutralus ir tas skundas nelabai ką pakeistų.

Sužinoję apie baudą, Kauno „Žalgirio“ sirgaliai klubui ėmė rinkti pinigus. Kaip sakė aistruoliai, jei bus surinkta daugiau pinigų nei paskirta piniginė bauda, ta dalis bus paaukota Ukrainą remiančioms organizacijoms. 

LNK reportažas:

Kaip sakė vienas „Žalgirio“ sirgalių, jų bendruomenė dėl tokio sprendimo – priblokšta, jiems kyla pyktis. Dabar jie stengsis vieningai surinkti baudos sumą.

Po maždaug savaitės Belgrade vykusiose „Crvena Zvezda“ rungtynėse serbų komanda neva ėmėsi atsakomųjų veiksmų: mačo metu skambėjo Rusiją palaikančios skanduotės, rungtynių transliaciją sirgaliai trukdė su anti – NATO vėliava. Tačiau dėl to serbams jokios sankcijos nebuvo pritaikytos. Nepaisydamas netikėtų finansinių nuobaudų, prieš LKL debiutą „Žalgiris“ pristatė naująjį komandos trenerį – Kazį Maksvytį. Tuo tarpu Kauno klubo vadovas atviras – jam keliamas vienintelis tikslas – laimėti.

Yra problemų su žaidimo kūrimu, turime sąlyginai mažai kūrėjų.

Naujasis treneris jau pasiruošęs įnešti pokyčių į savo komandą. Jis iškart atskleidė ir kelis jau dabar matomus trūkumus: „Yra problemų su žaidimo kūrimu, turime sąlyginai mažai kūrėjų“. Anot K. Maskvyčio, Lukas Lekavičius dabar tempia visą naštą; nėra stabilių žmonių, kurie dalintųsi  ja su juo.

Su K. Maskvyčiu pasirašyta sutartis galioja dvejiems metams su galimybe ją pratęsti.


Šiame straipsnyje: krepšinisLKLŽalgirisLNK turinysbaudakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių