Žinomas treneris atsisakė apdovanojimo: tai pilietinio protesto ženklas

Buvusį ilgametį Kauno „Žalgirio“ žaidėją ir trenerį Algirdą Brazį ėmė slėgti Vytauto Landsbergio jam įteikta padėka: nusprendė ją grąžinti.

1998 m. balandžio 14 d. „Žalgiris“ R. Saportos taurės finale 82:67 nugalėjo Milano „Stefanel“ krepšininkus ir pirmą kartą klubo istorijoje tapo vieno iš Europos krepšinio trofėjų laimėtoju (kitais metas „Žalgiris“ laimėjo ir Eurolygą). Tuo metu A. Brazys buvo komandos vyr. trenerio Jono Kazlausko asistentas.

Taurę iškovoję krepšininkai prieš 25 metus su iškilmėmis buvo sutikti Lietuvoje. Komandos nariams rankas spaudė ir savo apdovanojimą – padėkos raštą – įteikė tuometis Seimo pirmininkas, konservatorių partijos vadovas Vytautas Landsbergis.

„Ačiū jums vyrai, kurie iškėlėte Europoje Lietuvos garbės vėliavą. Algirdai Brazy, spaudžiu tau ranką“, – rašoma V. Landsbergio padėkoje.

Kas atsitiko, kad praėjus 25 metams padėka tapo tokia nepriimtina?

„Norėčiau tą padėką grąžinti pačiam V. Landsbergiui į rankas, bet, aišku, man niekas to padaryti neleis. Todėl siunčiu ją paštu į Seimą“, – paaiškino krepšininkas.

Prie grąžinamos padėkos yra ir atsisakymą pagrindžiantis laiškas.

„Padėkos atsisakymas yra pilietinio protesto ženklas prieš pastaruosius dvejus metus Lietuvos valdžios vykdomą destrukcinę socialinę, ekonominę ir užsienio politiką, kuri visiškai neatitinka daugumos Lietuvos gyventojų lūkesčių“, – sakoma A. Brazio paaiškinime.

Padėkos atsisakymas yra pilietinio protesto ženklas.

Paklaustas, ar nenuogąstauja, kad rinkimų į savivaldą išvakarėse jo protestas nebus palaikytas politikavimu, A. Brazys sakė, kad prieš 25 metus net nebūtų galėjęs susapnuoti, kokiais klystkeliais Lietuva nueis.

„Politikoje niekada nebuvau, nesu ir nebūsiu. Bet kaip pilietis negaliu ramiai, tarsi nieko nevyktų, žiūrėti, kaip klibinami tradicinės šeimos pamatai ir vertybės, kaip kvailinami, demoralizuojami ir skurdinami žmonės“, – sakė A. Brazys.

Anot jo, daug kas taip galvoja, tačiau pasirenka pasyvią poziciją, nes vengia nemalonumų.

„Šalyje sukurta tokia atmosfera, kad žmonės bijo viešai kalbėti apie esminius klausimus, nes bus apkaltinti nežinia kuo. Aš niekada nebijojau pasakyti savo nuomonės. Negaliu tylėti ir dabar“, – sakė krepšininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jk

jk portretas
Pritariu tik siūsti reik Šimonytei ir anūkui,senasis Landzbergis jau per90 metų ir vargu ar ką sprendžia,o pasakyti teisybę apie nevykelių valdžią labai gerai,reikia kad daugiau žinomų žmonių pareikštųn kritiką šiai vyriausybei

Edvardas

Edvardas portretas
Tikro Lietuvos patrioto poelgis, sveikinu!!!

Algirdas

Algirdas portretas
Gėda, bendravardi. Gerbiau tave kai lošei krepšinį bet politikoj reik galvos o iš šio posto matos kad su galva tau ne kažką...
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių