Apeliacinis teismas atstatė vieno iš geriausių šalies prokurorų garbę

Lietuvos apeliacinis teismas šiandien padėjo tašką prokuroro, rašiusio plačiai išreklamuotos Kamuolinių bylos kaltinamąjį aktą, ginče su ją gavusiu Kauno apygardos teismu, kuris įsižiebė, dar nepradėjus šios bylos nagrinėti. Ginčo nugalėtoju paskelbtas prokuroras.

Netikėta atomazga

Kaip jau rašyta, Kauno apygardos teismo teisėjų Audriaus Meilučio, Algirdo Giedraičio ir Jurgos Vasiliauskienės kolegija, atrinkta šios rezonansinės bylos nagrinėjimui kompiuterinės programos, susipažinusi su ja, priėmė nutartį grąžinti bylą ją rengusiam Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorui Zdislavui Tuliševskiui kaltinamojo akto trūkumų pašalinimui. Tam jam duotas trijų mėnesių terminas – iki liepos pradžios, nes šis kaltinamasis aktas apima net 12 šios bylos tomų.

Tačiau Z.Tuliševskis, palaikęs kaltinimus ir „Daktarų“, ir „Agurkinių“ nusikalstamų susivienijimų bylose, kurias vainikavo ne tik jų vadeivų, bet ir būrio parankinių įkalinimas ilgiems metams, ir prieš kelis metus buvęs pripažintu šalies „Metų prokuroru“, pasinaudojo savo teise šią Kauno apygardos teismo nutartį apskųsti.

Zdislavas Tuliševskis/Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jo skundą nagrinėjusi Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų Jolantos Čepukėnienės, Virginijos Liudvinavičienės ir Lino Šiukštos kolegija šiandien paskelbė, kad savo kolegų iš Kauno apygardos teismo nutartį panaikina ir grąžina jiems nagrinėti Kamuolinių bylą su tokiu kaltinamuoju aktu, koks yra surašytas.

Suimtas tik kas dešimtas

Kaip jau rašyta, šioje, kaip teigta Generalinės prokuratūros pranešime, perduodant ją teismui, išskirtinio dydžio ir sudėtingumo byloje, patikslintais duomenimis, yra 59 kaltinamieji įvairiais labai sunkiais ir sunkiais nusikaltimais, kurių – net 51, galimai padarytais 1999-2018 metais.

Viena iš jų – moteris. Tai – į ketvirtą dešimtį jau įkopusi Irma Meilutė, kuriai yra pareikštas kaltinimas kartu su kitais šio nusikalstamo susivienijimo nariais neteisėtai disponavus labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų bei jų kontrabanda.

Teismo I.Meilutė laukia nesuimta. Šioje byloje yra suimtas tik vienas asmuo – ketvirtą dešimtį bebaigiantis, kaip jau rašyta, prieš pusantrų metų Suomijoje, kur slapstėsi nuo Lietuvos teisėsaugos, įkliuvęs Valerijus Kolobovas. Jis kaltinamas daugiau kaip dešimčia nusikaltimų, tarp kurių – ir nužudymas iš chuliganiškų paskatų, kankinant ar kitaip itin žiauriai, bei sunkus sveikatos sutrikdymas dėl savanaudiškų paskatų, taip pat kankinant ar itin žiauriai.

Minėtas V.Kolobovui inkriminuojamas nužudymas buvo įvykdytas 2007-ųjų lapkritį viename Kauno bendrabutyje Chemijos gatvėje, kuriame gyveno auka – L.Ž. Jis buvo mirtinai sumuštas. Šiuo nusikaltimu V.Kolobovas kaltinamas kartu su bendrininkais. Jie – taip pat šios bylos kaltinamieji. Vienas jų – Tomas Gaidanka yra suimtas kitoje Kamuolinių byloje, kuri įstrigusi tame pačiame Kauno apygardos teisme jau beveik pustrečių metų. Kaip jau ne kartą rašyta, ši 63 tomų byla buvo išskirta iš didžiosios ir perduota teismui su septyniolika kaltinamųjų, dalis kurių figūruoja abiejose bylose.

Valerijus Kolobovas/Policijos nuotr.

Minėtoje pirmojoje Kamuolinių byloje be T.Gaidankos dar yra suimti ir šio nusikalstamo susivienijimo vadeiva Giedrius Janonis bei Deividas Čereška ir Genadijus Borisovas.

Spąstų netrūksta

Kaip jau ne kartą rašyta, perduodant teismui pirmąją Kamuolinių bylą, joje buvo suimta perpus daugiau kaltinamųjų. Tačiau, bylai įstrigus, beveik pusė jų buvo paleisti į laisvę už piniginį užstatą bei skiriant namų areštą.

Taigi, šiuo metu abiejų bylų kaltinamuosius, tebelaukiančius nuosprendžių už grotų, galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Tačiau jie yra suimti jau daugiau kaip ketverius metus. Kaip jau rašyta, taip pat plačiai išreklamuota, kaip tada teigta, iš esmės šį nusikalstamą susivieniją sunaikinusi viso jo branduolio sulaikymo operacija įvyko 2018-ųjų balandį.

Minėtas už grotų jų jau praleistas laikas ne tik bus įskaičiuotas į teismo skirtas bausmes, jeigu jie bus nuteisti, automatiškai šias sutrumpindamas. Remiantis teismų praktika, atsižvelgiant į labai kategorišką Europos Žmogaus Teisių Teismo nuomonę apie ilgą įkalinimą dar iki nuosprendžio, tai turi įtakos ir skiriamos bausmės dydžiui, taip pat ją skiriant švelnesnę nei būtų galima.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Suvėrinės teisės ir laisvas savarankiškas valdymasis tautų , kurių buvo jėga prijungtos, turi būti atstatytas. Gyvenimo tikrovė nors ir jaučia herojizmo didingumo, bet jį nuslepia kaip perlus vandens gėlmių kiauteliuose. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, D. Žukauskas, M. Baršys. G. Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Gintaras Petrauskas, Povilas Mačiulis, Mantas Jurgutis, Andrius Palionis, Visvaldas Matijošaitis, Rūta Simkautytė-Kondrauskė. V. Adamkus, A. Kubilius. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

Sakot, suimtas kas dešimtas

Sakot, suimtas kas dešimtas portretas
Tai reiškia, kas dešimtas nekaltas. Devyni sotūs ir prazituojantys ieško vėl naujo dešimto tinkamo aukoti. Lygiai kaip iš naujai įvažiavusiųjų pusės šimto tūkstančių. Tik kas dešimtas įskaitant vaikus apynormalis. Bet ot įdomu. Jei prokurorų nesodina bausmių atlikti į kalėjimus, logika kokia? Na, Tikriausia gerai einasi kokos stumdymo ir kiti gretutinių versliukai. Kaltų nėra. Visi gražūs ir dukros jų visai neišsigimusiis tik čiut čiut dar nuo vaikų darželio laikų su kaimynės ginekologijos ir psichiatrijos profesorės peniukšliu vaiku žaidė kas kam išduos didesnę skylę nesvarbu kur bet garantuotai. Taip atsirado ir lobitomijos poreikis. Todėl prokurorų kaukolės kruopščiai aptinkamos ir dar lyg žemiau kažkas kabo lyg panašu į nutrijos uodegą panosėje. Nesileiskite. Bet esat niekam neįdomūs ir nieko neverti. Gal tik sudomins it kokias susodinti antrąsias puses tačiau tai bus tikrai ne tai ko tikėjotės net prisiklijavę nutrijos pautus nuomonė čia apie neperspektyvią esamą teisėsaugos ir

,$€$€$

,$€$€$ portretas
Survarkys bausmes sioje byloje
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių