Apeliacinis teismas baigė nagrinėti D. Bugavičiaus nužudymo bylą

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliaciniame teisme baigta nagrinėti Deimanto Bugavičiaus nužudymo byla.

Kaip ketvirtadienį pranešė teismas, byloje atliktas įrodymų tyrimas, baigtos sakyti baigiamosios kalbos, nuteistieji pasakė savo paskutinius žodžius.

Apeliacinio teismo teisėjų kolegija sprendimą byloje skelbs spalio 5 dieną.

Šią baudžiamąją bylą nagrinėjęs Kauno apygardos teismas Estijos piliečius Hansą Eriką Ehvertą ir Arle Grabbį (Arlė Grabį), taip pat Lietuvos pilietį Ričardą Baiką pripažino kaltais dėl tyčinio D. Bugavičiaus nužudymo. Pirmosios instancijos teismas H. E. Ehvertui ir A. Grabbiui skyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmes, o R. Baikai – 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

Skundus Apeliaciniam teismui pateikė visų trijų nuteistųjų advokatai. Jie prašė panaikinti nuosprendį ir išteisinti jų klientus.

27 metų D. Bugavičius savo vairuojamame automobilyje „Mercedes-Benz“ nušautas 2015-ųjų lapkričio 6-ąją Kaune.

Bylos duomenimis, nuteisti estai laukė jo prie namo Kaune, D. Bugavičiui atvykus, A. Grabbis išlipęs iš automobilio „Renault Megane“ ne mažiau 12 kartų šovė į D. Bugavičių iš dviejų pistoletų.

Tuo metu automobilyje buvo D. Bugavičiaus gyvenimo draugė Vita Jakutienė, todėl, kaltintojų teigimu, D. Bugavičius nužudytas sukeliant pavojų tiek jai, tiek galimiems praeiviams. Taip pat sugadintas automobilis.

Pareigūnai teigė, kad pasišalinę iš nusikaltimo vietos vyrai automobilį „Renault“ padegė, o R. Baika padėjo jiems pasišalinti iš Lietuvos. Teisėsaugos duomenimis, D. Bugavičius nužudytas nusikalstamo susivienijimo užsakymu, manant, kad jis kelia grėsmę prekybai narkotikais. Kauno apygardos teismas nusprendė, kad šios aplinkybės nėra įrodytos.

Taip pat neįrodyta, kad R. Baika su keliais bendrais, kurių byla atskirta, aprūpino estus reikiamomis priemonėmis, įmontavo sekimo įrangą į D. Bugavičiaus automobilį.

Teismo vertinimu, įrodymų pritrūko ir konstatuoti, kad kaltinamieji dalyvauja nusikalstamame susivienijime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių