Teismas pasiuntė Petrašiūnų žvėrį Kalėdoms už grotų

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas skyrė nuo alkoholio sužvėrėjusiai Petrašiūnui gyventojai Raimondai K., kurios Kauno teisėsaugininkai niekaip nesutramdo jau mažiausiai pusantrų metų, trijų mėnesių suėmimą. Tai – maksimalus terminas, kuris vėliau dar gali būti pratęstas.

Iškalbinga išpuolių serija

Išpuolių serija, kuria per kelias pastarąsias savaites įtariama R.Kalantos gatvėje gyvenanti 46-erių Raimonda K., kalba pati už save.

Lapkričio 25-osios vidurdienį ji pavertė vieną R.Kalantos gatvės viešojo transporto stotelę bokso ringu – sudavė ne mažiau kaip 20 kartų ranka į galvą kitai moteriai.

Gruodžio 4-osios rytą, nusitvėrusi lazdą, Raimonda K. jau įsibrovė pas kaimynus. Ir aptalžiusi buto šeimininką, pagrobė ant stalo buvusią jo piniginę su 40 eurų.

Gruodžio 10-osios vakarą ji jau šeimininkavo T.Masiulio gatvėje esančio restorano tarnybinėje patalpoje. Iš jos buvo pavogta striukė, kurioje be savininko dokumentų ir piniginės su 100 eurų buvo ir jo banko kortelė. Kadangi ši buvo kontaktinė, ja pasinaudota artimiausioje parduotuvėje – apsirūpinta cigaretėmis.

Tačiau šių užteko vos pusantros paros. Gruodžio 12-osios vidurdienį Raimonda K. jau prašė jų praeivių prie Petrašiūnų „Šilo“. Su plaktuku rankoje. Ir užvažiavo šiuo vienam vyriškiui, atsisakiusiam pavaišinti ją cigarete, į ausį. O po to – ir į riešą. Galiausiai sudaužytas jo mobilusis telefonas.

Tačiau tai dar buvo ne viskas. Be galo įsižeidusi Raimonda K. savo įniršį dėl tokio nepagarbaus vyriškos lyties atstovo elgesio su ja išliejo greta esančioje parduotuvėje „Pepco“. Ten buvo išmėtyta avalynė ir rūbai. Galiausiai sudaužyti įvairūs daiktai, kuriais apmėtyta pardavėja ir pirkėjai.

Išgarsėjo pernai vasarą

Ir po minėto išpuolio, kaip ir po ankstesnių, šis Petrašiūnų žvėris trumpam buvo sulaikytas. Tačiau jau gruodžio 14-osios naktį, apie 2 val., išdaužė vieno Petrašiūnų namo virtuvės langą ir grasino užmušti šio buto šeimininkę, o jos namus sudeginti.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti, jau buvo nuspręsta kreiptis į teismą dėl Raimondos K., kurios biografijoje – jau keturi teistumai, suėmimo.

Pastarąjį kartą ji buvo teisiama dėl to, kad 2020-ųjų vasarą kirviu apgadino Petrašiūnų Šv.Vincento Pauliečio bažnyčios duris bei išdaužė greta esančios viešojo transporto stotelės stiklus.

Apie tai tą vakarą pranešė ties niokojama stotele buvęs išpuolio liudytojas, pasakojęs telefonu, ką vandalė daro toliau ir kur eina, kol į įvykio vietą atskubėjo policijos patruliai. Jie sulaikė įtariamąją jau pakeliui prie Marijos paminklo. Ir jau be kirvio, o su gėlėmis, paimtomis iš bažnyčios šventoriaus, rankose, kurias ji planavo padėti po Marijos kojomis.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Netrukus šalia apgadintų bažnyčios durų rastas ir gerokai aprūdijęs kirvis malkoms kapoti.

Kadangi susikalbėti tą vakarą su įtariamąja, kuriai buvo nustatytas 2,92 prom. girtumas, buvo neįmanoma, ji buvo paleista, skiriant kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir įteikus šaukimą atvykti apklausai į policiją už poros dienų. Nusikaltimo įrankis, žinoma, liko pas pareigūnus.

Išsiblaivius atgailavo

Atvykusi nurodytu laiku į policiją, Raimonda K. tada teigė, kad tą vakarą, grįždama iš išgertuvių į namus, gatvėje, ant žolės, rado kirvį. O, kas buvo po to, įtariamajai viešosios tvarkos pažeidimu jau sunkiai sekėsi paaiškinti. Nors savo kaltės ji neneigė ir sakė, kad gailisi savo poelgio.

Bažnyčioje šeimininkaujantys vienuoliai kapucinai nusprendė jokio ieškinio jai nepateikti. Tuo metu, kai ji su kirviu beldėsi į bažnyčios duris, prieš tai ten vykusios pamaldos jau buvo pasibaigusios.

Buvo tada Raimonda K. parodyta ir psichiatrams, ką planuojama padaryti ir dabar. Tačiau šie konstatavo, kad ji pakaltinama. Visus taškus ant „i“ tada sudėjo Kauno apskrities priklausomybės ligų centro pažyma apie šiai Petrašiūnų gyventojai konstatuotą priklausomybė nuo alkoholio. O šio pavartojusi, ji ir pradeda siautėti. Ir, kadangi beveik neišsiblaivo – visi pastarųjų savaičių jos išpuoliai taip pat buvo su „kvapu“, jau virsta žvėrimi.

Kauno apylinkės teismas pernai spalį teisė Raimondą K. ne tik dėl minėto išpuolio bažnyčios prieigose, bet ir dėl kaimynų automobilių apgadinimų, apmėtant šiuos iš balkono tuo, kas pasitaikė po ranka.

Tada jai buvo skirta vienerių metų laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant nuo 22 iki 6 val. neišeiti iš namų, pradėti dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje ir gydytis nuo alkoholizmo.

Įklampino keiksmažodžiai?

Naują išpuolių seriją Raimonda K. surengė, vos pasibaigus minėtai bausmei.

Sujungus juos visus į vieną ikiteisminį tyrimą, šiandien ji buvo atvežta į Kauno apylinkės teismą, kurio prašoma suimti šią sunkiai sutramdomą Petrašiūnų gyventoją dviem mėnesiams, kad bent per didžiąsias metų šventes ji niekam nekeltų pavojaus.

Surengė Raimonda K. cirko pasirodymą ir Kauno apylinkės teismo kieme, kaulydama cigarečių ir pas ją atvežusius konvojaus pareigūnus, ir pas portalo kauno.diena.lt fotografą. Tačiau negavo. Bet šį kartą ji neturėjo plaktuko.

Raimonda K./Aliaus Koroliovo nuotr.

Nagrinėjant prokuroro prašymą suimti ją dviem mėnesiams, Raimonda K. buvo linkusi dalytis kalte su alkoholiu, kuris esą geriausias priešnuodis prieš pastaruoju metu ją užvaldžiusį pyktį visiems ir viskam. Ir teigė, kad nenori sutikti artėjančių švenčių už grotų, išreikšdama tai keiksmažodžiais, dėl ko teisėja Sigita Kazlauskienė turėjo net ją drausminti. Ir pasibaigus posėdžiui, paskelbė, kad tenkina prokuroro prašymą, jog artėjančias šventes Petrašiūnų žvėris sutiktų už grotų. Tačiau vietoj prokuroro prašyto dviejų mėnesių suėmimo termino, skyrė Raimondai K. trijų mėnesių suėmimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nemaniunas

Nemaniunas portretas
Na nušaut ja gal ir neverta, bet iškaršt kaili butina

>kuo čia dėti

>kuo čia dėti portretas
Briedis ,prisiėdęs papuvusių obuolių pasigėrė kaip kiaulė ir išvartė visas kaimo tvoras...

Ernestas.

Ernestas. portretas
Tai labai gerai. Kodėl Barštys kiša trigrašį?
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių