Automobilyje girtavusius vyrus pačiu laiku sustabdė policijos pareigūnai

  • Teksto dydis:

Kauno policijos pareigūnai praėjusią savaitę, rugsėjo 13–19 dienomis, tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 704 greičio viršijimo atvejus.

Šeštadienio popietę, apie 12.45 val., Kauno rajone, magistraliniame kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, pareigūnai užfiksavo greičio viršijimo atvejį, kuomet kelyje, kur leidžiamas maksimalus 90 km/val. greitis, automobilio „VW Golf“ vairuotojas (gim. 2000 m.), važiavo 146 km/val. greičiu, neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonės. Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Tos pačios dienos pavakarę, apie 16.50 val., patruliuojantis pareigūnų ekipažas gavo pranešimą apie Kaišiadorių rajone, Dovainonių kaime, Vytauto gatvėje, prie parduotuvės stovintį automobilį „Nissan Almera“, kuriame girtauja du vyrai ir galimai ketina vairuoti automobilį. Patikrinti gautos informacijos išvykę pareigūnai iš tiesų rado minėtą automobilį, kuris jau buvo pradėjęs važiuoti. Paprašius pateikti vairuotojo pažymėjimą, prie „Nissan Almera“ vairo sėdėjęs vyras (gim. 1950 m.) atsakė, jog teisės vairuoti jis neturi ir pripažino ką tik vartojęs alkoholio. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,56 prom. Už šį KET pažeidimą vyrui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Visą savaitgalį, rugsėjo 17–20 dienomis, Kauno miesto ir rajono ribose, pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir įvairiems KET pažeidimams išaiškinti. Patikrinus daugiau kaip 4,5 tūkst. transporto priemonių, buvo išaiškinta 12 neblaivių vairuotojų, dar 10 asmenų vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės, kai tokios teisės nebuvo įgiję arba teisė vairuoti buvo atimta. Viešosios tvarkos pažeidimų neužfiksuota.

Iš viso per savaitę pareigūnai nustatė 14 neblaivių vairuotojų. Taip pat išaiškinta ir 15 asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 9 eismo dalyviai (pernai iki rugsėjo mėnesio pabaigos – 20), dar 489 sužeisti (pernai – 491).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Iš Anglijos grįžusi vyruka apvogs policija, mašinoje buvo keturios susuktos pinigų krūveles ,po 600,-£ svarų, vadinasi 4×600= 2400,-£.O filmuojant sakė ir rodė kad yra tik dvi pinigų krūvelės.Geda sakyčiau , sunkiai dirba žmonės išvykę o grįžus i tėvynę apvogs policiją, baisu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių