Paspruko iš Pravieniškių, kad pasimuštų kovų turnyre: į ringą išeiti sutrukdė kriminalistai

  • Teksto dydis:

Vilniuje sulaikytas iš Pravieniškių kolonijos pabėgęs nuteistasis. Laisve jis mėgavosi vos penkias dienas, bet nuveikti spėjo daug, praneša LNK.

Habibo Mickevičiaus sulaikymą „Jungle King“ turnyre Pelesos gatvėje užfiksavo liudytojai. Kriminalistai iš kolonijos pabėgusį nuteistąjį greitai paguldė ant žemės ir surakino. Vyras grąžintas į kalėjimą.

„Mūsų kalėjimo departamento pareigūnai gavo informacijos, kad šis nuteistasis savaitgalį planuoja dalyvauti sportinėse varžybose. Na, kadangi ten sportinės varžybos, susijusios su kovinėmis sporto šakomis, tai kreipėmės pagalbos ir bendradarbiavome su Kauno apskrities ir Vilniaus apskrities vyriausiųjų policijos komisariatų pareigūnais“, – sakė Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojas Gintautas Šarauskas.

27-erių nuteistasis H. Mickevičius iš Pravieniškių kolonijos pabėgo praėjusį pirmadienį. Vyras turėjo teisę be sargybos dienomis išeiti iš kolonijos dirbti, bet vakarais iki 20 val. turėdavo grįžti. Pirmadienį išėjęs į darbą H. Mickevičius vakare į koloniją negrįžo. Buvo paskelbta vyro paieška. Darbo ėmėsi kriminalistai.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Laisve H. Mickevičius mėgavosi penkias dienas ir jas praleido kaip reikiant. Pranešama, kad per tą laiką vyras pasipiršo, tada vartojo amfetaminą ir marihuaną, galiausiai užsiregistravo į kovų varžybas „Pliki kumščiai“. Savo feisbuko paskyroje H. Mickevičius rašė, kad tokiose varžybose turėtų sudalyvauti kiekvienas vyras. Tačiau į ringą iš kalėjimo pabėgusiam nuteistajam išeiti taip ir nepavyko. Kriminalistai jį susekė ir sulaikė.

Vyras buvo grąžintas į Pravieniškių koloniją. Nustatyta, kad sulaikytasis apsvaigęs nuo narkotikų. H. Mickevičius į laisvę būtų paleistas šių metų liepą, bet dėl pabėgimo bausmė greičiausiai bus gerokai prailginta.

Instagramo nuotr.

„Šiuo metu nuteistasis yra izoliuotas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vengimo atlikti laisvės atėmimo bausmę. Už tai numatoma bausmė – iki dvejų metų laisvės atėmimas. Tačiau praktikoje teismai dažniau skiria švelnesnes bausmes“, – teigė G. Šarauskas.

Pareigūnams kelia abejonių ir turnyro „Jungle King“ varžybų „Pliki kumščiai“ teisėtumas. Oficialiai apie jį niekur neskelbiama. Daugiausia žiūrovų varžybas stebi susimokėję pinigus internetu, o dalyviai kaunasi be apsaugų. Yra ir prizinis fondas – 10 tūkst. eurų.

Mickevičiaus Habibu tėvai nepavadino. Vardą į Habibas jis pasikeitė. Pareigūnai spėja, kad kovos menais besižavintis nuteistasis Habibu pasivadino susižavėjęs Rusijos kovotoju Habibu Nurmagomedovu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liudas

liudas portretas
Dievas duos gal atvez karatista is Jurbarko gales pasimachalinti

Hohol

Hohol portretas
Cia tik Lietuvoje demokratija. Kitur pvz Vokietija skandinavija valdžia dar jam padėtų su dalivauti turnire ir dar apmokėtų išlaidas.

Tadas Blinda

Tadas Blinda portretas
Čūrka?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių