Buvęs „Kauno švaros“ vadovas pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo

  • Teksto dydis:

Buvusį savivaldybės bendrovės „Kauno švara“ direktorių Dalių Tumyną teismas pripažino kaltu dėl kyšininkavimo, jam skirta 29,9 tūkst. eurų bauda.

Kaip ketvirtadienį pranešė Kauno apygardos teismas, nuteistas ir jį papirkti bandęs bendrovės „Galuotas“ vadovas Algimantas Tareilis bei pati bendrovė.

A. Tareiliui skirta 18,6 tūkst., įmonei – 94,1 tūkst. eurų bauda.

„Išnagrinėjus baudžiamąją bylą nustatyta, kad D. T. sudarė palankesnes sąlygas dalyvauti ir laimėti „Kauno švarai“ paskelbtuose viešuosiuose pirkimuose traktoriams, jų komplektuojančioms detalėms, įrangai, techniniam aptarnavimui, įsigyti“, – rašoma teismo pranešime.

Už tai buvęs vadovas gavo 7,5 tūkst. vertės kyšį, kurį sudaro nuolaida nuo perkamo traktoriaus vertės.

Nors kaltinamieji ir neprisipažino, jų kaltė įrodyta liudytojų, specialistės parodymais, Kriminalinės žvalgybos įstatymo tvarka surinktais duomenimis.

„Nors kaltinamieji ir neprisipažino, jų kaltė įrodyta liudytojų, specialistės parodymais, Kriminalinės žvalgybos įstatymo tvarka surinktais duomenimis, taip pat ir kita ikiteisminio tyrimo metu surinkta rašytine baudžiamosios bylos medžiaga“, – nurodo Kauno apygardos teismas.

Skirdamas bausmes kaltinamiesiems D. Tumynui ir A. Tareiliui teismas atsižvelgė į tai, kad jie yra neteisti, charakterizuojami teigiamai, dirba, turi šeimas, todėl yra pagrindas skirti nesusijusią su laisvės atėmimu bausmę.

Teismas, skirdamas bausmę juridiniam asmeniui, atsižvelgė į kaltinamojo A. Tareilio nusikalstamos veikos pavojingumą, į sukeltas pasekmes, taip pat į tai, kad nusikalstamų veiksmų pasėkoje juridinis asmuo didelės finansinės naudos negavo.

Dalius Tumynas/Tomo Raginos nuotr.

Dėl to teismas netaikė bendrovės veiklos apribojimo ir likvidavimo, o paskyrė baudą.

Nuteistieji baudas savanoriškai turi sumokėti per vienerius metus, bendrovė – per du mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokas

kokas portretas
dabartiniai miskiniai svaroj siauteja 5 kartus duagiau, kada jiem uzdes apyrankes)))

dalius

dalius portretas
Paskaitykite už ką nubausti - už nuolaidą, tik liko neaišku iki šiol nuo kokio pirkimo buvo nuolaida, nes niekas nieko nepirko ir nepardavė t.y. visiems vadovams pamoka - duok žmogų bylą padarysime, manau ateis metas tikrai tiesai, o kauno diena riebiai valgė iš savivaldybių įmonių ir dar tebevalgo.

Kaunietis \\\\\.../////

Kaunietis  \\\\\...///// portretas
Manu 99 proc.,kad koncervų.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių