Ąžuolyne plėšikavo paaugliai iš globos namų

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakare po ką tik įvykdyto ginkluoto apiplėšimo buvo sulaikyti du nepilnamečiai bei kartu su jais buvęs 20-metis. Pas juos rastas plastikinis žaislinis pistoletas. Yra pagrindo įtarti, kad tądien, grasindama juo, ši brolių trijulė apiplėšė ne vieną jaunuolį. 

Įtariamuosius Kauno policijos patruliai sulaikė netoli paskutinio jų tos dienos išpuolio, įvykdyto apie 17.30 val. Dainų slėnyje, vietos. Eiline jų auka tapęs 20-metis teigė, kad jam grasinta daiktu, panašiu į pistoletą, ir atimtas 130 eurų vertės mobilusis telefonas.

Įtariamųjų apiplėšimu fiasko lėmė ne tik ta aplinkybė, kad netoli patruliavo policija. Dar svarbiau buvo, kad jų auka nesutriko ir sugebėjo pareigūnams detaliai apibūdinti plėšikų išvaizdą.

Netoli nusikaltimo vietos sulaikyti trys broliai – keturiolikos bei septyniolikos metų, gyvenantys vienuose Kauno vaikų globos namuose, bei 20-metis, kuris, pirminiais duomenimis,yra netikras jų brolis. Neatmetama, kad ir pastarasis – buvęs tos pačios įstaigos auklėtinis.

Abu vyresni pareigūnams jau buvo žinomi – pagal ikiteisminius tyrimus, pradėtus dėl kitų nusikaltimų. Jauniausiasis iš trijulės keturiolikos metų, nuo tokio amžiaus Lietuvoje jau atsakoma ir už vagystes, ir už plėšimus, sulaukė tik šiemet.

Po savaitgalio, praleisto policijos areštinėje, pirmadienį prasidėjo išsami įtariamųjų apklausa. Jie įtariami ne vienu panašiu apiplėšimu ne tik Kauno parkuose, bet ir požeminėse perėjose.

Tą patį šeštadienį apie 15.30 val. Karaliaus Mindaugo prospekto požeminėje perėjoje daiktu, panašiu į pistoletą, grasinta ir 22 metų merginai. Ir jai kelią pastojo keli jaunuoliai, kurių grobiu tada tapo aukos turėti penki eurai.

Sulaikytieji įtariami ir rugsėjo 21-osios apiplėšimu Ąžuolyne, S.Dariaus ir S.Girėno paminklo prieigose. Kaip jau rašyta, tada daiktu, panašiu į pistoletą, grasinta apie 21 val. kelią į namus šiuo parku trumpinusiam 19-mečiui. Iš jo buvo pagrobtas 250 eurų vertės mobilusis telefonas bei 15 eurų.

Pirminiais duomenimis, sulaikytieji kaltės neneigia.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių