Dėl kyšininkavimo saugant Kauno kultūros paveldą įtarimai pareikšti dviem asmenims

  • Teksto dydis:

Kyšio priėmimu įtariamas Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus vyriausiasis specialistas Liutauras Tarbūnas geriausiu atveju bus paleistas iš sulaikymo penktadienį. Įtarimas davus jam kyšį yra pareikštas ir vienos privačios bendrovės darbuotojui. Tačiau, ar sulaikytas ir pastarasis, teisėsaugininkai linkę neatsakyti.

Motyvuojant tuo, kad ikiteisminis tyrimas tik prasidėjo, tik iš dalies atsakyta ir į kitus šia Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos operacija susidomėjusiai visuomenei rūpinčius klausimus. Pavyzdžiui, kad nusikaltimas, dėl kurio pradėtas ikiteisminis tyrimas, galimai padarytas pernai. Tačiau, galimas kyšininkavimas nėra susijęs su VI fortu, kaip sklando kalbos.

Kol kas atsisakoma net patikslinti, kuriame mieste ar rajone yra tas kultūros objektas, kuriame atliekant darbus buvo pažeista nustatyta tokiuose objektuose tvarka, o tai turėjęs prižiūrėti L.Tarbūnas buvo linkęs to nematyti. Kaip jau rašyta, jis įtariamas paėmęs kyšį, kad neužfiksuotų šių pažeidimų ir nesustabdytų atliekamų darbų.

Kokių taip pat atsisakoma patikslinti, kaip ir suteikti daugiau informacijos apie ją atlikusią privačią bendrovę.

Pagal teisėsaugininkų turimus duomenis, priimto kyšio suma (didesnė už 50 eurų, tačiau mažesnė už 12 500) prilygsta nusikaltimui. Ar L.Tarbūnas prisipažįsta jį padaręs, taip pat neatsakoma.

Tačiau patikslinta, kad jis sulaikytas 48 valandoms. Ir tolesnis šio paveldosaugininko likimas – ar kreiptis į teismą dėl jo suėmimo, ar taikyti švelnesnę kardomąją priemonę, spręsis tik joms pasibaigus. Tačiau greičiausiai į teismą bus kreipiamasi bet kokiu atveju. Jeigu ir bus nuspręsta L.Tarbūną paleisti, prieš tai padarant bus prašoma teismo nušalinti šį Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus vyriausiąjį specialistą nuo pareigų.

Kaip jau rašyta, kol kas duomenų, kad nusikaltimas, kuriuo įtariamas L.Tarbūnas, galėjo būti padarytas su skyriaus vadovo Svaigedo Stoškaus žinia, nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cia tas pats

Cia tas pats portretas
Tarpukario architektūros simboliu vadinamame Kauno centriniame pašte trūkęs vamzdis didelės žalos nepadarė, sako jį trečiadienį apžiūrėję kultūros paveldo specialistai, tame tarpe ir L.Tarbunas. O kaip su “stiklainiu” Laisvės alėjoje, kareivynėmis Juozapavičiaus pr. visur figuruoja L.Tarbunas.

Jip

Jip portretas
Siuva bylą baltais siūlais ir tiek...nepatogus nes mato valdžios savivalę...

Šer še la fam

Šer še la fam portretas
Kas pažįstat žinot, kad normalus, dalykiškas žmogus ir specialistas. Ir ne prievartautojas kaip nekurie kolegos
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių