Dramos Kauno senamiestyje atgarsiai: kokias priemones prieš šunis gali naudoti pareigūnai?

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip prieš savaitę Kauno senamiestyje gyventojai ir praeiviai sekė gyvybiškos svarbos įvykius. Sutrikus dviračiu važiavusio vyro sveikatai niekas negalėjo jam padėti, nes nieko neprileido agresyvūs augintiniai.

Atvykę medikai, pareigūnai, kiti norintys padėti žmonės maždaug valandą tegalėjo bejėgiškai stoviniuoti, kol sulaukė savo šeimininką gynusius keturkojus mokėjusių suvaldyti gyvūnų globėjų.

Deja, kai šunų grėsmės nebeliko medikams beliko konstatuoti vyro, iki tol gulėjusio be gyvybės ženklų, mirtį. Nežinia, ar žmogų buvo galima išgelbėti, jeigu aplinkybės būtų susiklostę palankiau, bet diskusijos netyla iki šiol.

Klausimai, kas būtų, jeigu būtų, nepadės, tačiau kaip elgtis kitu panašiu atveju, ką galima padaryti, kad pagalba būtų suteikti kaip įmanoma greičiau. Daugybę žmonių yra išgelbėjusi greita aplinkinių reakcija, kai vieni patys imasi gaivinimo veiksmų, kol kiti kviečia greitąją medicinos pagalbą.

Šiuo atveju visuomenė tikrai neliko abejinga, norinčiųjų padėti buvo daug, tačiau netikėta  agresyvių šunų reakcija visų gerus norus pavertė niekiniais.

Kauno miesto savivaldybės atstovai, kaip vieną lemtingą aplinkybę nurodė tai, kad šunys buvo be antsnukių, nors to reikalauja taisyklės. Gyvūnų globėjai nėra greitojo reagavimo būrys. Atvykę jie patraukė grėsmingus keturkojus jų nesužalodami. Deja, žmogaus gyvybė tuomet jau buvo užgesusi.

Vis tik ką kas tokiu atveju turi ir gali padaryti? Kokius įgaliojimus, galimybes turi ir kokias priemones tokiu atveju gali naudoti policijos pareigūnai?

LNK stop kadras

Kauno policijos atstovai po įvykio komentavo, kad pareigūnai nenaudojo specialiųjų priemonių, nes šalia įvykio vietos būriavosi daug žmonių, kuriems būtų kilusi grėsmė, jeigu specialiosios priemonės būtų išprovokavęs dar didesnę šunų agresiją.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis, po įvykio jau prabėgus nemažai laiko, portalui kauno.diena.lt sakė, kad labai sunku atsakyti konkrečiai, nes kiekviena situacija – labai individuali ir priklauso nuo daugybės aplinkybių.

„Policijos įstatymas suteikia teisę pareigūnui, nekeliant tiesioginio pavojaus asmens gyvybei, panaudoti ginklą prieš gyvūną, jei kyla neišvengiamas pavojus paties pareigūno ar kitų asmenų gyvybei ar sveikatai. Tačiau tas pats įstatymas draudžia naudoti šaunamąjį ginklą žmonių susibūrimo vietose, jeigu dėl to gali nukentėti pašaliniai asmenys“, – nurodė Policijos departamento atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joks pareigunas

Joks pareigunas portretas
nesaus i gentaini!

siaip idomu

siaip idomu  portretas
O kuo jis vertesi? Is ko gyveno? Kokia jo profesija?

teise

teise portretas
jei turi teise tai nereiskia kad ja privalai naudotis, pvz. jei turi teise vairuot automobili, tai nereiskia kad diena nakti be sustojimo turi juo vazinet, o jei yra draudimas tai draudimui privalai paklust besalygiskai. taip kad kokius istatymus sukurem, tokiais ir reikia vadovautis. butu parasyta kad policininkas privalo naudot ginkla pries suni gelbedamas zmogu, tai ir butu naudoje, o dabar naudojosi teise naudot ir privalejo laikytis draudimo nenaudot
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių