Daugiau detalių: ligoninės smurtautojas prieš tai pats buvo pritalžytas

Paaiškėjo, kad Kėdainių ligoninėje siautėjęs vyras buvo neblaivus, o į ją pakliuvo po to, kai jam prireikė medikų pagalbos po konflikto su kitais dviem vyrais. 

Šiandien Kėdainių ligoninė išplatino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip vyras agresyviai stumdo gydytoją, o po vieno smūgio ji skaudžiai krenta ant žemės ir priblokšta ten lieka.

Minėtą pacientą sutramdė operatyviai atvykę policijos pareigūnai.

Policijos atstovai portalui kauno.diena.lt nurodė, kad antradienį Kauno apskr. VPK Kėdainių rajono policijos komisariate gautas pareiškimas dėl sausio 1 dieną paryčiais Kėdainių gydymo įstaigoje viešąją tvarką trikdžiusio neblaivaus 32 metų vyro, kuris viešoje vietoje vartojo necenzūrinius žodžius, piktinosi medicinos darbuotojų darbu, konflikto metu pastūmė 25 metų moterį.

Pasirodo, vyras – neblaivus, o į ligoninę atvežtas po dar vieno incidento, kurio metu pats nukentėjo.

„Konfliktas ligoninėje kilo po to, kai vyrui buvo suteikta būtina medicininė pagalba. Maždaug prieš valandą iki tol tarp trijų vyrų (g. 2003 m., g. 1981 m., g. 1990 m.) kilo konfliktas, tada 32 metų vyras nukentėjo ir buvo pristatytas į gydymo įstaigą. Vyrui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,73 prom.“, – nurodė policijos atstovai.

Naujieji Metai Kėdainių ligoninėje prasidėjo priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus gydytojos „skraidymu“ tiesiogine to žodžio prasme“.

Antradienį Kauno apskr. VPK Kėdainių r. policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Kėdainių ligoninės direktorė Edita Vaškevičienė portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad greitosios medikai, atvežę šį pacientą, ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus darbuotojus įspėjo, kad pacientas gali būti agresyvus.

Pasiteiravus dėl gydytojos sveikatos būklės, ligoninės vadovė teigė, kad medikė darbinga. „Bet kokiu atveju, kai vyksta tokie negatyvūs dalykai, asmenys patiria psichologinę traumą“, – kalbėjo pašnekovė.

Ji pabrėžė, kad netoleruotinas yra nei psichologinis, nei fizinis smurtas. Neigiamai veikia darbuotojų emocinę būklę, bendrą atmosferą kolektyve ir pačiame skyriuje, visoje ligoninėje ir visuomenėje.

Tokie atvejai kelia bereikalingą įtampą ir taip atsakingame darbe, nesaugumo jausmą.

Apie įvykį ligoninės atstovai pasisakė ir viešai.

„Agresija – tai visi veiksmai, kuriais kažkas siekia pakenkti ar sužaloti kitą, ji apima visą priešišką elgesį, kurio metu naudojamas fizinis, žodinis ar psichologinis smurtas. Naujieji Metai Kėdainių ligoninėje prasidėjo priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus gydytojos „skraidymu“ tiesiogine to žodžio prasme“, – feisbuke paviešino ligoninės atstovai.

 

 

Anot jų, pastebima didėjanti pacientų agresija prieš medicininį personalą. Vardijo, kad medikai sulaukia „keiksmų, pykčių, fizinio smurto, nepasitenkinimo iš pacientų, o pacientai skundžiasi nemaloniu bendravimu, aptarnavimu, medikų „moralizavimu“ ir pan.“

„Ar gali medikas sulaukęs priešiško elgesio būti malonus ir šypsotis, kada pacientų sraute susiduriama ne su vienetais piktais, iš anksto nusistačiusiais reikalauti, kas nebūtinai pacientui priklauso!?“ – klausė ligoninės atstovai.

Viešindami šį konkretų atvejį, kaip vieną iš daugelio personalo patiriamo smurto pavyzdžių, medikai teigė nenorintys moralizuoti, auklėti ar pateisinti nei konkretaus mediko, nei konkretaus paciento, nes kiekviena situacija yra individuali, bet būtina keisti bendrą situaciją.

„Norime paprašyti gerbti vieni kitus ir išvengsime bet kokio smurto“, – vylėsi ligoninės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiaip

Šiaip portretas
Tai aš galvojau kad medikei baudžiama byla iškėlė. Kodėl tas nukentėjęs jaunuolis nerašė pareiškimo? Man kyla klausimas toks- ar už nekaltų žmonių nuteisimus nevertėtų pačių teisėjųnuteisti ir pasodinti? Tiek gyvenimų sugriauna be jokios atsakomybės. Na keista tikrai, kažkokia neliečiamųjų kasta. Manau ateis laikas kai ir jie turės atsakyti už savo veiklą. O tai putinizmu kvepia, kai daug metų nebaudžiami daro ką nori..Tai mano nuomonė.

Visuomenė jau

Visuomenė jau portretas
Savo teisingumą padarė- pagal atsiliepimus 100% kalta medikė. Atimta turėtų būti licenzija ir teistumas už agresiją. Ir pažiūrėsim ką mūsų feministiniai, galimai korupciniai teismai nuspręs. Tai mano nuomonė teisėjai, nesinervuokite. Mano komentaruose bylos nėra. Tai tik mano nuomonė

Matote kokia

Matote kokia portretas
Propoganda- ligoninės smurtautojas neva. Ta agresorė panašiai elgėsi ir sumanim. Košmaras manten kažkoks buvo. Turėjo priimti, o ji nepriima. Ir matosi iš įrašo kad agresorė jinai. Tai pagalvokite kokio lygio mūsų teismai, kad taip neadekvačiai situacija vertina. Ten feminizmas juk klesti senai. Jei moteris su vyru atsiduria, tai vyras jau kaltas vien dėl to kad vyras. Teisybės LT teismuose nesitikėkite. Ten jie siautėja belekaip, daug nekaltų žmonių priteisę. Man jie dabar atrodo kaip pabaisos, bet ne teisingumo sekėjai. Jie juk nebaudžiami, ir daro ką nori, korupcija baisi. Tai mano nuomonė agresoriai, stoped..
VISI KOMENTARAI 84

Galerijos

Daugiau straipsnių