G. Nausėda iš pareigų atleido kyšininkavimu įtariamą teisėją R. Grigą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda iš pareigų atleido kyšininkavimu įtariamą Kauno teisėją Rimantą Grigą, pažeminus teisėjo vardą.

Tai numatyta pirmadienį pasirašytame šalies vadovo dekrete.

Kiek anksčiau tokiam G. Nausėdos siūlymui pritarė Teisėjų taryba.

Prezidentas kreipimąsi į Teisėjų tarybą inicijavo rugsėjo viduryje susipažinęs su generalinės prokurorės teikimu ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) raštu.

STT rugsėjo 2 dieną R. Grigui pateikė įtarimus dėl kyšininkavimo, jam skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nurodytais asmenimis.

Teisėsauga taip pat yra pateikusi įtarimus dviem Kauno advokatams ir advokatės kontoros darbuotojui dėl teisėjo papirkimo.

Įtariama, kad Kauno advokatas, buvęs ilgametis teisėjas Bronislavas Liatukas, susitarė su Kaune veikiančia advokate Valda Grigonyte, kad ji, veikdama bendrai su advokatės kontoros darbuotoju, teisėjo R. Grigo sūnumi Tautvydu Grigu, perduos neteisėtą atlygį. Jiems pateikti įtarimai dėl teisėjo papirkimo.

Bylos duomenimis, už ne mažesnį kaip 2 tūkst. eurų kyšį siekta, kad Kauno apylinkės teismo teisėjas, nagrinėdamas vieno asmens administracinio nusižengimo bylą apeliacine tvarka, paskirtų švelnesnę administracinio poveikio priemonę ir sutrumpintų vairuotojo pažymėjimo atėmimo terminą nuo 12 iki 3 mėnesių.

Nustatyta, kad sutartas neteisėtas atlygis ar jo dalis perduota teisėjui jo darbo vietoje, Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose.

Anksčiau skelbta, kad atliekant kratą teisėjo gyvenamojoje vietoje, jis bandė naikinti įrodymus.

R. Grigas apylinkės teismo teisėju Kaune dirba nuo 1999-ųjų. Jis ilgą laiką specializavosi baudžiamųjų bylų ir administracinių nusižengimų nagrinėjime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Sovietinės milicijos mokyklos likutis

litvie

litvie portretas
stebuklas atleido teiseja

panašių k g e b i s t ų yra ir

panašių k g e b i s t ų yra ir portretas
Konstituciniame teisme, kuriuos paskyrė k g e b i s t ų patronas OŽYS su čekiste GRYBAUSKAITE -- kurių tikslas i š k r a i p y t i NEPRIKLAUSOMOS valstybės TEISINĘ sistemą-- vykdomą TEISINGUMĄ.Tai pati didžiausia daroma ŽALA Lietuvai, iškovojus valstybingumą ir tai tęsiasi 30 metų
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių