G. Nausėda kreipėsi dėl neblaivaus prie vairo įkliuvusio teisėjo atleidimo

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį dekretu kreipėsi patarimo į Teisėjų tarybą dėl neblaivaus prie vairo įkliuvusio Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjo Arvydo Daugėlos atleidimo.

Tuo pačiu prezidentas sustabdė teisėjo įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jo atleidimo iš pareigų.

„Sprendimas kreiptis į Teisėjų tarybą priimtas policijos generaliniam komisarui informavus, kad teisėjas A. Daugėla buvo sustabdytas neblaivus vairavęs automobilį“, – rašoma Prezidentūros pranešime.

Anot šalies vadovo, teisėjams keliami ne tik ypač aukšti profesionalumo, bet ir elgesio, moralės reikalavimai. Teisėjų reputacija privalo būti nepriekaištinga, o elgesys, susijęs ne tik su tiesioginiu pareigų atlikimu, bet ir su darbu nesusijusioje aplinkoje, neturi kelti jokių abejonių.

Pasak G. Nausėdos, teisėjai privalo saugoti savo profesijos garbę ir prestižą, nes nuo to priklauso ir žmonių pasitikėjimas teismais.

57-erių A. Daugėla neblaivus prie vairo policijai įkliuvo Kaišiadorių r., kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 84-ame km, antradienį apie 16.40 val. Apie tai pranešė LRT naujienų portalas ir vėliau tai patvirtino Teisėjų taryba.

Jos vadovybė nedelsdama informavo Prezidentūrą apie šį įvykį.

A. Daugėlai nustatytas 1,82 promilės girtumas.

Arvydas Daugėla/Vytauto Petriko nuotr.

LAT trečiadienį pranešė, kad bylos, kuriose teisėjas yra paskirtas teisėjų kolegijos nariu, bus nagrinėjamos iš naujo paskyrus kitą kolegijos narį, taip pat LAT pranešė, jog dėl vairavimo išgėrus Kauno apygardos prokuratūrai pavesta atlikti ikiteisminį tyrimą.

Nacionalinė teismų administracija trečiadienį pranešė, kad Teisėjų taryba A. Daugėlos atleidimo klausimą svarstys neeiliniame nuotoliniame posėdyje birželio 7 dieną.

Pagal Konstituciją ir Teismų įstatymą prezidentas priima dekretą kreiptis į Teisėjų tarybą dėl patarimo atleisti teisėją iš pareigų pažeminus teisėjo vardą. Teisėjo įgaliojimai sustabdomi, kol bus priimtas sprendimas dėl teisėjo atleidimo iš pareigų.

LAT teisėjus skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

parašiusiam paskutinius "komentarus"

parašiusiam paskutinius "komentarus" portretas
Pamiršai vaistukus išgert?

prie to paties - nuomonė, pastebėjimai

prie to paties - nuomonė, pastebėjimai portretas
...yra Klaipėdoje Daugėlienė, Daugėlaitė, Daugėla --- migruoja po kelis Lietuvos miestus, užsiima prekybba žmonėmis, atseit, SPA, masažų verslas... identifikuojami nesunkiai - prie viešbučių jų viešnamiai, vadinasi SPA paslaugos...įdarbina masažistes ir jos atlieka pigokų prostitučių paslaugas, algų nemoka, jei jos protestuoja - padaro spaudimą, išmeta iš "darbo" nesumokėję algų, ---- Daugėlaitė jau gana pagyvenusi, bjauri, veidas toks, kad bet kuris normalus vyras apsivemtų --- tai ir suprantama, daugėla nuolat girtas - juk nevemsi ištisai, geriau gerti ir vemti alkoholiu... kai niekas nemato, manau, verkia - tooookia baisi duktė, o dar niekas jos neveda - žiaunos per visą veidą - kaliooošas.

apie sabučius

apie sabučius portretas
...prekiauja kvaišalais, psichotropikais, daug jų tarpe narkomanų, vaikai gimsta silpni, pasiligoję, visi labai glaudžiasi prie medikų, gydosi privačiai, sabutienė, būdama sveika, prisiregistravo pas psichiatrus ir simuliavo sunkią ligą gerai susipažinusi su kai kurių psichinių ligų simptomatika, turi psichologinį išsilavinimą, duktė narkomanė, turėjo gelbėti - iš psichiatrų išsirašydavo psichotropikus, raminamuosius, migdomuosius maišais ir jais aprūpindavo pusę Klaipėdos senamiesčio narkomanų... jokios baudžiamosios atsakomybės nenešė - vos įkliūna, gulasi "gydytis" į psichiatrinę ir taip be galo... Klaipėdoje ligoninės jos nebepriėmė, nuvažiavo į kitą Lietuvos rajoną - ten tas pats... dabar Kelmės rajonas bus aprūpintas ir žolyte, ir kitkuo --- "verslas" pelningas - pasistatys dar 5 butus ir kokias 6 sodybas --- pinigas už narkotikus lengvas, greitas, stabilus...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių