Pravieniškių kolonijoje bausmę atliekantis K. Diedonis sugrįžo neblaivus

  • Teksto dydis:

Pravieniškių pataisos namai-atviroji kolonija informavo, kad gegužės 31 d. atvirojoje kolonijoje bausmę atliekantis Karolis Diedonis pats grįžo į pataisos įstaigą.

Anot Kalėjimų departamento, nuteistojo paieška buvo paskelbta gegužės 30 d., kai jis nesugrįžo į atvirąją koloniją iš darbo nustatytu laiku.

K. Diedoniui nustatytas girtumas. Nuteistasis laikinai izoliuotas.

Dar vienas nuteistasis į atvirąją koloniją po darbo negrįžo Alytaus pataisos namuose.

Praeitą savaitę Alytaus pataisos namai informavo, kad į pataisos namų atvirąją koloniją nustatytu laiku iš darbo negrįžo nuteistasis Jokūbas Mikalauskas.

Paskelbta 55 metų J. Mikalausko paieška. Turinčius informacijos apie nuteistojo buvimo vietą prašoma pranešti telefonu 112.

Alytaus pataisos namai informavo, kad savaitgalį buvo sulaikytas ir į pataisos įstaigą pristatytas nuteistasis Denisas Naumovas. Atvirojoje kolonijoje bausmę atliekančio nuteistojo paieška buvo paskelbta, kai jis buvo išleistas į trumpalaikę išvyką ir negrįžo nustatytu laiku.

Į Marijampolės pataisos namus sekmadienį pats grįžo iš šios įstaigos atvirosios kolonijos tos dienos rytą savavališkai pasišalinęs Valdas Žaromskas.

Atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys asmenys turi teisę savarankiškai be apsaugos lankytis gydymo, savivaldybių įstaigose, parduotuvėse, palikti pataisos namų teritoriją darbo arba darbo paieškos tikslais, naudotis mobiliaisiais telefonais.

Atvirosios kolonijos, kaip bausmės atlikimo vietos, Lietuvoje pradėjo veikti nuo 2020 metų liepos. Pagal įstatymus jose bausmę atlieka nuteisti mažiau negu vienerių metų laisvės atėmimu nubausti asmenys arba perkeliami tie, kuriems likę mažiau negu vieneri metai iki išėjimo į laisvę.

Nuteistieji į atvirąsias kolonijas pastaruoju metu negrįžta dažnai.

Jie dažniausiai negrįžta arba pasišalina iš darboviečių, parduotuvių, gydymo įstaigų, rečiau pasišalina iš atvirosios kolonijos teritorijos arba negrįžta iš trumpalaikės išvykos į namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatnykas

Vatnykas portretas
Kokia svarbi žinia. Ar Amerikos laikraščiams pranešėt ? New York Times irgi apie tai rašo ?

>Vv \\\\\.../////

>Vv  \\\\\...///// portretas
Manau ji nieko prieš,priimtų.Vien piešinai ant papų tą patvirtina.Save gerianti moteris nesipaišo.

Vv

Vv portretas
Tai gal čia bakalaurės ministrės Dabravilskos nauja perauklėjimo programa, turėtų po pabėgimo prisistatyti jai. Nes tokie masiškai pabegimai o ministrė tyli. Matyt puošiasi LGBT paradui ir svečius iš ambasadų kviečia.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių