A. Kandrotas-Celofanas siunčiamas už grotų

Vienam žinomiausių protestuotojų prieš koronaviruso pandemijos valdymą ir kitus Vyriausybės sprendimus Antanui Kandrotui, prisistatinėjančiam Celofano slapyvardžiu, Apeliacinis teismas finansinių nusikaltimų byloje skyrė beveik 2 metų laisvės atėmimo bausmę.

Antradienį teisėjų kolegijos paskelbtas nuosprendis įsiteisėjo iškart.

„Į įmonės apskaitą buvo įtraukti dokumentai dėl neįvykusių sandorių, tai yra įrodyta“, – per posėdį sakė teisėjas Justas Namavičius.

A. Kandrotas, visuomenėje žinomas Celofano pravarde, šioje byloje įvardijamas kaip nusikaltimus įvykdyti padėjęs asmuo. Nauju nuosprendžiu jam panaikintas bausmės vykdymo atidėjimas.

LNK reportažas:

„Atidėjimui nepakanka argumentų, duomenų. Pirma, pats Kandrotas jau buvo teistas, be kita ko ir dėl panašių nusikaltimų. Antra, per bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį jis padarė naują nusikalstamą veiką. Tai vis tiek leidžia atidėti bausmės vykdymą, bet reikia gerų argumentų, kad jis nebedarys naujų nusikalstamų veikų. Tokių argumentų teisėjų kolegija nematė“, – teisėją cituoja portalas „Delfi“.

Apkaltinamąjį nuosprendį dar pernai vasarį priėmė Kauno apygardos teismas. Nuteistas buvo ne tik A.Kandrotas, o ir kitas kaunietis – Paulius Boreika – už 2017 metais įvykdytus finansinius nusikaltimus.

Per bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį jis padarė naują nusikalstamą veiką.

P. Boreika buvo pripažintas kaltu dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo bei turto iššvaistymo, o Celofanas – dėl padėjimo vykdyti šias aferas. 

Teismo sprendimu, ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų pakako įrodyti P. Boreiką ir A. Kandrotą pasisavinus daugiau nei 90 tūkst. eurų ir nuslėpus apie 22 tūkst. eurų mokesčių nuo valstybės. 

Kauno apygardos teismas A. Kandrotui skyrė realią 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, tačiau Apeliacinis teismas bausmę sugriežtino ir subendrino su Alytaus teismo skirta bausme. Už grotų Celofanas praleis 1 metus ir devynis mėnesius.

A. Kandrotas/BNS nuotr.

Jis nuosprendį vadina susidorojimu su politiniais oponentais.

„Mano komentaras būtų toks: su politiniais oponentais, su kritikais susidorojama juos siunčiant į kalėjimą. Niekuo nesiskiriame nuo Baltarusijos“, – portalui „Delfi“ sakė A. Kandrotas.

Laisvės atėmimo bausmė Celofanui – ne naujiena. Jis jau yra laiką leidęs Pravieniškėse. 

P. Boreikai, priešingai nei Celofanui, bausmė buvo sušvelninta, jis išteisintas dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo. Jam skirta 1 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, tačiau realiai teks už grotų praleisti pusmetį, kitą bausmės dalis atidėta metams.

A. Kandrotas yra vienas iš Didžiojo šeimų maršo dalyvių, taip pat aktyviai dalyvavęs mitinge prie Seimo pernai rugpjūtį.

Prie Seimo vykusio mitingo metu A. Kandrotas visą dieną filmavo vaizdo įrašus, nuo scenos sakė kalbą. Mitingui peraugus į riaušes Celofanas transliacijų metu ne kartą ragino žmones jungtis prie parlamentą apsupusios ir su policija konfliktavusios minios. Jam ikiteisminiame tyrime pareikšti įtarimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gausu teismo sprendimo sukrėstų gerbėjų, juk Celofanas epochos garbė ir sąžinė.

TVIRTA NUOMONĖ, SUSIDOROJIMAS SU OPONENTU

TVIRTA NUOMONĖ, SUSIDOROJIMAS SU OPONENTU portretas
KUR MASIŪLIS? KURF TEISĖJŲ KORUPCINĖ BYLA?KUR GRIGEO - BALTIJOS TERŠIMO BYLA?KUR JURBARKO KARATISTO BYLA? KODĖL RADZEVIČIUS NESĖDO ? KUR USPASKICHO BYLA ? GALIMA VARDINT BE GALO ..........

AKIVAIZDU

AKIVAIZDU portretas
B*A*U*G*I*N*I**M*O* *A*K*C*IJ*A
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių