Kauno apygardos teismas prašo perduoti eksteisėjo R. Grigo bylą kitam teismui

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį paprašė kitam teismui perduoti ekstreisėjo Rimanto Grigo ir advokatų kyšininkavimo bylą.

Kaip pranešė teismas, taip siekiama „išvengti bet kokių proceso dalyvių ir nešališkų stebėtojų abejonių teismo nešališkumu“.

Pasak teismo, du kaltinamieji – R. Grigas bei šiuo metu advokatu dirbantis Bronislavas Liatukas – buvo ilgamečiai baudžiamąsias bylas nagrinėję Kauno apylinkės teismo teisėjai. Įvertinta ir tai, kad jiems dirbant teisme, šiuos kaltinamuosius siejo „kolegiški ryšiai“ su apygardos teismo teisėjais, nemaža dalis jų yra drauge dirbę.

„Nurodytos aplinkybės proceso dalyviams ir objektyviam stebėtojui gali kelti abejonių Kauno apygardos teismo ir jame dirbančių teisėjų nešališkumu (objektyvumu), kadangi teisėjų ryšiai su kaltinamaisiais nešališko stebėtojo gali būti vertinami kaip pagrindas abejoti, ar teisėjai nebus iš anksto suinteresuoti bylos nagrinėjimo baigtimi“, – sakoma teismo pranešime.

Teismui perduotos bylos duomenimis, R. Grigo papirkimą inicijavo advokatė Matilda Liatukaitė ir jos tėvas, buvęs ilgametis Kauno apylinkės teismo teisėjas advokatas B. Liatukas.

Pasak teisėsaugos, advokatas susitarė su Kaune dirbančia advokate Valda Grigonyte, kad neteisėtą atlygį teisėjui perduos ji, kartu su kontoros darbuotoju, teisėjo giminaičiu Tautvydu Grigu.

Prokuratūros duomenimis, teisėjas už draudimo vairuoti automobilį laikotarpio sutrumpinimą administracinėje byloje gavo tūkstančio eurų kyšį, antra tiek gavo tarpininkai.

R. Grigas apylinkės teismo teisėju Kaune dirbo nuo 1999-ųjų. Jis ilgą laiką specializavosi baudžiamųjų bylų ir administracinių nusižengimų nagrinėjime.

Prezidento Gitano Nausėdos dekretu Kauno teisėjas R. Grigas buvo atleistas pernai spalio 11 dieną, kaip pažeminęs teisėjo vardą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aaa

aaa portretas
Čia ne tūkstantis eurų sugrojo, o sena pažintis.

cia lietuva

cia lietuva  portretas
rusijos mokykla ismokus ir praejus su pagyrimu,,,

Niekada sie pavojingi korumpai

Niekada sie pavojingi korumpai portretas
Yra nesodinami,su turto konfiskacija??tas pats bus ir siuo atveju,nes teis tokie patys..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių