Kauno keliuose – pažeidėjų bumas: per pėsčiųjų perėją vienas lakstūnas lėkė 141 km/val. greičiu

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, spalio 11–17 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (toliau – KET). Per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 854 greičio viršijimo atvejus.

Savaitės lakstūnas spalio 11 d. apie 20.50 val. buvo užfiksuotas Kaune, Jonavos gatvėje, kur leidžiamas maksimalus 50 km/val. greitis. Čia elektromobilis pro pėsčiųjų perėją pralėkė net 141 km/val. greičiu. Dar vienas lakstūnas fiksuotas sekančią dieną, apie 16.50 val. Kauno r., Pagynės kaime. Gyvenvietės teritorijoje, kur leidžiamas maksimalus 50 km/val. greitis, automobilio „Audi A6“ vairuotojas (gim. 1991 m.) važiavo daugiau kaip dvigubai didesniu, 113 km/val. greičiu. Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Visą savaitgalį, spalio 15–17 d., Kelių patrulių kuopos pareigūnai Kauno mieste ir rajone, Jonavos mieste ir rajone, taip pat Kėdainiuose vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Patikrinus apie 4 tūkst. transporto priemonių, buvo išaiškinti keturi neblaivūs automobilių vairuotojai, tarp kurių ir krovininio automobilio vairuotojas. Visiems vairuotojams nustatytas lengvas girtumas, išskyrus automobilio BMW vairuotoją, kuriam nustatytas didesnis girtumas. Vyras (gim. 1979 m.) patikrinimui buvo sustabdytas sekmadienio rytą, apie 09.55 val., Kaune, Raudondvario pl. Vairuotojas teigė alkoholio vartojęs iš vakaro, o alkoholio matuoklis parodė vidutinį girtumo laipsnį – 1,85 prom.

Dar keturi vairuotojai vairavo transporto priemones neturint teisės vairuoti. Patikrinimų metų pareigūnai nustatė ir eilę kitų KET nusižengimų, tarp kurių du vairuotojai vairavo transporto priemones su svetimais valstybinio numerio ženklais, trys vairuotojai vežė nepridengtus arba nepritvirtintus krovinius, pradedantysis vairuotojas vairavo automobilį, nepažymėtą skiriamuoju klevo lapo ženklu, o motociklo vairuotojas važiavo motociklu be valstybinio numerio ženklo. Nustatyti ir keturi pavėžėjai, kurie vairavo transporto priemones be atliktos privalomosios techninės apžiūros.

Kaip ir praėjusį savaitgalį, šį sekmadienį pareigūnai keturračiais motociklais ir vėl patruliavo Kauno rajone, šįkart – Lapių seniūnijoje. Patruliavimo metu, apie 15.20 val., buvo sustabdytas vienas keturračio vairuotojas (gim. 2001 m.), kuris vairavo keturratį motociklą, neturėdamas atitinkamos kategorijos jam vairuoti. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė keturis neblaivius automobilių vairuotojus ir penkis dviratininkus. Vienas jų (gim. 1988 m.) buvo sustabdytas Kėdainių r., Aristavos k. Už dviračio vairavimą esant neblaiviam (nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,24 prom.) dviratininkui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Taip pat išaiškinta ir 13 asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 10 eismo dalyvių (pernai iki spalio mėnesio pabaigos – 20), dar 550 sužeisti (pernai – 532). Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių