Kauno apskrityje baudė pažeidėjus: prie vairo – girti, beteisiai ir savaitės lakstūnas

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai praėjusią savaitę, balandžio 19–25 dienomis, tikrinę, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET), užfiksavo greičio rekordininką ir kitus pažeidėjus.

Pirmadienio rytą kolegos iš Patrulių rinktinės vykdė policinę priemonę Kauno rajone, Noreikiškėse. Jos metu nustatyti du neblaivūs vairuotojai (0,57 prom. ir 1,27 prom.) bei keli kiti KET pažeidimai.

O penktadienį ir šeštadienį, balandžio 23–24 d., Kauno mieste ir rajone Kelių patrulių kuopos pareigūnai vykdė papildomą policinę priemonę, skirtą neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų kontrolę bei kitiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti.

Per dvi dienas patikrinus beveik 4 tūkst. transporto priemonių, išaiškinta penkiolika neblaivių vairuotojų, visiems jiems nustatytas lengvas girtumas. Du iš jų neblaivūs vairavo pakartotinai (nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,56 prom. ir 1,02 prom.), taip pat neturėdami teisės vairuoti.

Už šiuos pažeidimus asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai, gresia tūkstantinės baudos. Nustatyta ir dvylika asmenų, vairavusių transporto priemones neturint teisės vairuoti.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė šešiolika neblaivių vairuotojų ir penkis dviratininkus. Vienas jų – antradienio popietę, balandžio 20 d., apie 16.10 val. Kauno rajone, Vandžiogalos miestelyje, neblaivus dviratį vairavęs Kėdainių rajono gyventojas, gimęs 1967 metais. Dviratininkui nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,48 prom. ir surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Dar devyniolika asmenų vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Pasak Kauno apskrities pareigūnų, balandžio 21 d. apie 19.40 val. Kauno rajone, kelyje Marijampolė-Kaunas, užfiksuotas savaitės greičio rekordininkas, kuris vietoje nustatytų 90 km/val. važiavo 174 km/val greičiu. Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilius

vilius portretas
MAne stebina iš kur kompas žino kas vairavo auto,jis gali žinoti tik auto savininką,mūsų mentų neprofesionalumas stulbinantis,arba nežiniukai,arba tinginiai,tik blizgantys guzikai liko

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Per ŠVELNIOS baudos už chuliganišką vairavimą,sunkų girtumą ir 50 km/h.ir daugiau viršytą greitį.---Jeigu būtų mano valia,teisių tie gaidžiai nematytų visą likusį gyvenimą.---Ne vieta ŽUDIKAMS už vairo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių