Kauno policiją ant kojų sukėlęs žemaitis ties Kleboniškio kapinėmis pasikėsino į pareigūnų gyvybes

  • Teksto dydis:

Paaiškėjo, kad pavojingos automobilio „BMW 320“ gaudynės, startavusios rugpjūčio 15-osios naktį Kaune, Savanorių prospekte, ir pasibaigusios tik ties Babtais, įvyko dėl to, kad jo vairuotojas iš Žemaitijos važiavo be valstybinių numerių.

Kaip jau rašyta, jis buvo dėl to stabdomas apie 3 val. nakties, pirminiais duomenimis, Savanorių prospekto pabaigoje – ties Kalniečiais. Ir nepaklusęs pareigūnų reikalavimui sustoti, dideliu greičiu, nepaisydamas draudžiamų šviesoforo signalų ir keldamas pavojų eismo saugumui, nurūko kelio A1 link.  Anot jį pavyti bandžiusių pareigūnų, jis lėkė apie 160-180 km/val. greičiu.

BMW persekiojusiam policijos ekipažui į pagalbą atskubėjo du kolegų automobiliai, aklinai užblokavę bėgliui kelią Kleboniškio kapinių prieigose. Tačiau jų ekipažams išlipus iš tarnybinių automobilių, bėglys sukėlė pavojų šių pareigūnų gyvybėms, dideliu greičiu prasprūdęs per tarpą tarp vieno iš minėtų automobilių bei tvoros. Laimė, niekas iš pareigūnų nenukentėjo, nes spėjo laiku atšokti.

LNK reportažas:

O vienas iš jų dar paleido tris šūvius iš tarnybinio ginklo „Glock 19“ bėglio automobilio link, taikydamasis į jo padangas. Tačiau, panašu, kad nepataikyta, nes, nepraėjus nė pusvalandžiui nuo gaudynių pradžios, jis jau buvo ties Babtų seniūnijos Zacišiaus kaimu, esančiu už 30 kilometrų nuo Kleboniškio, kur, išsukęs iš kelio Kaunas-Klaipėda, bandė pabėgti nuo pareigūnų šunkeliais, tačiau atsidūrė pakelės griovyje.

 

 

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vaizdo įrašas.

Visa tai įvyko persekiotojų akyse ir šie netrukus bėglį sulaikė. Tiesa, šis ir tada nepasidavė jiems be kovos – vengdamas antrankių, bandė gintis nuo pareigūnų kojomis.

Sulaikius 1997 metais gimusį L.K., jam nustatytas 1,16 prom. girtumas. Likusią nakties dalį jis jau praleido Kauno policijos areštinėje, o L.K. vairuotas BMW buvo uždarytas į saugomų automobilių aikštelę.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, pranešus apie šias pavojingas gaudynes žiniasklaidai skirtose suvestinėse, L.K. jau buvo iš areštinės paleistas. Nepaisant to, kad jis atsisakė duoti parodymus ikiteisminį tyrimą dėl pasipriešinimo policijai pradėjusiems pareigūnams, šie L.K. skyrė rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš savo gyvenamosios vietos Šilalės rajone.

Tokia įvykių eiga iš dalies atsako į kilusį klausimą, ar BMW be valstybinių numerių, kuriuo L.K. taip įnirtingai bėgo nuo policijos, nebuvo vogtas. Panašu, kad nelabai įspūdingas ir jo dosjė. Nors pareigūnų sprendimą nesikreipti į teismą dėl L.K. suėmimo galėjo lemti ir tai, kad pasipriešinimas policijai, už kurį gresia viešieji darbai arba bauda, arba net laisvės atėmimas iki trejų metų, yra priskiriamas nesunkiems nusikaltimams, o tokiais atvejais Temidės tarnai paprastai prašymus dėl įtariamųjų suėmimo linkę atmesti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne tau klaust

Ne tau klaust portretas
LUKAI POVELNIU SUSIIMK

Elena

Elena portretas
Kur cia tas pasikėsinimas į gyvybes?Ar jis mušėsi,ar priešinosi,ar vaziavo ant policininkų?Juk nei šaudė,nei avarijos sukėlė, nei policininkų mašinos apgadino.Nebent policininkai kelnes pri sišiko iš baimės ir yra išleisti plautis į namus.Čia kaip neseniai Šilutėje,kai du vaikai(atsiprašau,policininkai nuvaziavo tramdyti.Pasirodo ten ne penktokas buvo,tai po to "gydosi namie"Bent savigarbos turedama policija,to neskelbtų.Todėl paskui vien patyčios.Arba,kad ir šis straipsnis. Pavadinimas vienoks,turinys kitoks,veiksmai dar kitokie.

jk

jk portretas
apskritai juk nieko neivyko,geras berniukas važiavo namučiu,tik mentai kažkodel pradejo vaikytis,mentai turi atsiprašytiir moket kompensaciją už sugadintą laisvalaiki
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių