Specialiųjų tarnybų apgultis Laisvės alėjoje baigėsi kurioziškai

  • Teksto dydis:

Šiandien 14.52 val. pranešta apie Kaune, Laisvės alėjoje, esančio Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pastate, kuriame glaudžiasi ir šauliai, aptiktą daiktą, panašų į sprogmenį. Laimei, grėsmingai skambėjęs pranešimas nepasitvirtino.

Į įvykio vietą, įvedus planą „Skydas“, buvo pasiųstos visos specialiosios tarnybos. Kai kurių iš jų atskubėjo su sirenomis.

Evakavus pastate buvusius žmones ir aptvėrus jo prieigas „Stop“ juosta, sulaukta iš Vilniaus atvykusių „Aro“ išminuotojų.

Pastarieji patikrino mįslingą radinį ir konstatavo, kad tai – ne sprogmuo.

Įvykio vietoje buvęs portalo kauno.diena.lt fotoreporteris užfiksavo šį ant kojų sukėlusį daiktą. Pasirodo, tai buvo „Wolt“ kurjeriu dirbančio vyro dviračio baterija. Jį šioje vietoje palikęs vyras po patikrinimo bateriją pasiėmė ir pasišalino.

Kiek anksčiau portalui kauno.diena.lt susisiekus su Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos valdybos pirmininku Vladu Sungaila, šis apie tai, kas vyksta, pasakojo pusiau su šypsena.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Anot V.Sungailos, sumaištį sukėlė jų pastate įsikūrusio knygynėlio darbuotoja, pastebėjusi ant vidinės palangės neaiškų daiktą odiniame dėkle. Įtarimą sukėlė iš šio išlindę keli laidai. Be to, per susegimą matėsi, kad viduje – kažkas, susuktas į izoliacija, bei daugiau laidų.

„Vieną iš kambarių mes nuomojame šauliams, todėl paprašėme jų, kad įvertintų radinį. Konsultantai liepė skambinti į policiją“, – apie įvykio kulminaciją pasakojo V.Sungaila.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Tačiau, jau atvykus specialioms tarnyboms, paaiškėjo, kad tai tebuvo įžanga į kulminaciją. Netrukus pasirodė vidutinio amžiaus vyriškis, kuris mėgino patekti į pastatą per policijos užkardą, tačiau buvo pareigūnų neįleistas. Nors tikino, kad tai jis ryte – atėjęs pas šiame pastate dirbantį laikrodininką, paliko ant šalia esančios palangės jam atneštą bateriją, nes laikrodininko nerado. O dabar, sugrįžęs vėl, jau rado pastatą apgultą specialiųjų tarnybų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oioi

oioi portretas
baisu ir pagalvot kas bus kai rusas uzeis.....kuri jau per visur zada.....?

One

One portretas
Iš to biurokratinio uolumo kartais šauliai pradeda bijoti ir savo šešėlio :D

Ir tokių kurioźų bus vis daugiau , nes

Ir tokių kurioźų bus vis daugiau , nes portretas
Visi nupušeliai jau įsitaisė telefonus ir pramoko jais naudotis: išmoko fotografuoti ir surinkti 112 arba Kauno dienos numerius....
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių