Iškalbinga atomazga: mažametės gimdymą lydi sunkus įtarimas

Teisėsaugininkai jau atliko visus pagrindinius veiksmus ikiteisminiame tyrime, pradėtame po to, kai liepos viduryje trylikametė kaunietė netikėtai pagimdė vaiką. Šis tyrimas perkvalifikuotas į mažametės išžaginimą.

Toks sprendimas priimtas ne dėl to, kad būtų duomenų apie naudotą smurtą. Tiesiog tokiais atvejais, kai turima lytinių santykių su jaunesniu nei keturiolikos metų asmeniu, kaip nutiko šį kartą, būtina išsiaiškinti, ar nebuvo pasinaudota jo bejėgiška būkle dėl amžiaus.

Kaip jau rašyta, netikėtas trylikametės gimdymas prasidėjo Dzūkijoje vykusioje moksleivių vasaros stovykloje. Ji pati teigė nesupratusi, kad yra nėščia. To neįtarė ir šios mažametės tėvai.

Laimė, viskas baigėsi laimingai – į Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninę trylikametė gimdyvė jau buvo atvežta su beveik 3 kg kūdikiu. Ir po kelių dienų abi su naujagime dukra jau buvo išleistos į namus. Mažylės oficialia globėja tapo jos močiutė.

Kūdikio tėvui – dar devyniolikos neturinčiam Kėdainių gyventojui – jau buvo pareikštas įtarimas dėl mažametės išžaginimo.

Po šio įvykio Alytaus apskrities policija, kurios valdose vyko ši sumaištis, buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl lytinės aistros tenkinimo su jaunesniu nei šešiolikos metų asmeniu, pažeidžiant jo seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamybę. Už tai baudžiama laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tačiau trylikametės nurodytam kūdikio tėvui – dar devyniolikos neturinčiam Kėdainių gyventojui – jau buvo pareikštas įtarimas dėl mažametės išžaginimo. Už tai Baudžiamasis kodeksas grasina laisvės atėmimu nuo penkerių iki penkiolikos metų.

Ikiteisminį tyrimą atliekantiems teisėsaugininkams abejonių, kad jis – kūdikio tėvas, nekyla.

2002 m. gimęs įtariamasis neneigia turėjęs santykių su trylikamete. Jam inkriminuojamo nusikaltimo metu jis pats buvo ties pilnametystės riba, į ką taip pat turėtų būti atsižvelgta sprendžiant jo atsakomybės klausimą. Teigiama, kad iki šiol šis jaunuolis nebuvo užkliuvęs ir teisėsaugai.

Kadangi nukentėjusioji – nepilnametė, o ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas, daugiau informacijos apie jį šiuo metu neteikiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liudvika

Liudvika  portretas
Kad tokius reikia kuo grieščiau bausti,nes vis daugiau tokių atvejų yra.O be to juk tokia valdžia visokius iškrypėlius gina tai vaikams ir sumaišo protelį.

ir kokia problema?

ir kokia problema? portretas
ženyt reik juos i tegul jauna šeima augin savo vaikelį.. kam daba daryt nesąmones su tais įtarimais

Aš-nui,

Aš-nui, portretas
daug čia tiesos parašei...Bet prie ko čia palikta žmona "svetimoj šaly"? Matyt, kažkam iš savo artimų rato, taikai?...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių