Neblaivus vairavęs A. Daugėla atleistas iš LAT teisėjo pareigų

Neblaivus prie vairo įkliuvęs Arvydas Daugėla atleistas iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjo pareigų.

Ketvirtadienį už tai balsavo 87 Seimo nariai, prieš buvo 20 ir dar 20 susilaikė.

Prieš balsavimą kalbėdamas Seime A. Daugėla apgailestavo dėl padarytos klaidos, tačiau kėlė klausimą, ar dėl jos gali būti nubrauktas visas ilgametis jo darbas valstybei ir užsitarnautos socialinės garantijos.

„Ar ta klaida, net nesusijusi su mano, kaip teisėjo pareigų atlikimu ir kuri gali būti įvertinta tik kaip administracinis nusižengimas, yra tokia sunki, kad atimtų visą valstybės už mano ilgametę tarnystę grąžą, galimybę dar būti naudingu teisinėje srityje? Ar mano padaryta klaida tolygi sunkiems nusižengimams ar net nusikaltimams?“ – ketvirtadienį iš Seimo tribūnos sakė A. Daugėla.

Ar mano padaryta klaida tolygi sunkiems nusižengimams ar net nusikaltimams?

Jis atkreipė dėmesį, kad jo atleidimo iš pareigų procesas pradėtas net nesulaukus kraujo tyrimo rezultatų, o jie reikšmingai skiriasi nuo alkoholio tikrintuvo duomenų.

Policija anksčiau pranešė, kad A. Daugėla neblaivus prie vairo policijai įkliuvo Kauno rajone birželio 1 dieną. Jam nustatytas 1,82 promilės girtumas.

Kraujo tyrimas parodė 1,16 promilės. Teisėjas ketvirtadienį BNS sakė, kad remiantis šiais duomenimis jam gresia nebe baudžiamoji, o administracinė atsakomybė.

A. Daugėla trejus metus yra dirbęs policijos tardytoju, 29 metus ėjo teisėjo pareigas, buvo Klaipėdos apygardos teismo skyriaus pirmininkas, vėliau – šio teismo vadovas.

Prezidento patarėjos Jūratės Šovienės teigimu, sėsdamas neblaivus prie vairo teisėjas pakenkė teismų autoritetui, pakirto visuomenės pasitikėjimą teismais.

Kauno apygardos prokuratūra dėl neblaivaus vairavusio teisėjo atlieka ikiteisminį tyrimą.

LAT teisėjus skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kaip dėl kitų iš visuomenės "pažibų" teismų sistemoj?

O kaip dėl kitų iš visuomenės "pažibų" teismų sistemoj? portretas
.alė dideliu rudu paburkusiu snukiu, išmatų spalvos akimis, iki 2 metrų peraugusi su kupra, išdžiūvusiomis kaulėtomis kojikėmis, kurios kaip gyvulio apžėlusios juodais gaurais, iki 18 metų jos burna jau buvo išpuvusi. Jos kūnas primena srutų bačką ant dviejų lūžtančių degtukų. Ėda daug. Išsituštint negali, tenka nuolat valyti per išeinamąją.Dvokia. Su barzda, ūsai nuolat skutami, susiraukšlėjusi. Ilgą laiką buvo maitinama jos motinos vogtomis ligoninių maisto atliekomis. Nuo vaikystės įskaitoje, kur privalu gydytis visą gyvenimą dėl patologijų.Mokytis negalėjo. Lytiškai santykiavo su savo tėvu. Platino ir platina narkotikus. Idiotė. Turi du išsigimusius vaikus nuo narkomano epileptiko, N. Vilnios psichiatrinės nuolatinio paciento, pabėgusio nuo priverstinio gydymo į Filipinus. Įdarbinta M.U personalo sk. Užsiima tuo pačiu, prokurorų, eksministrų, žinomesnių medikų, profesūros vaikai – narkomanai ir perkamų svetimų rašto darbų jiem visiem irgi reikia, nes beraščiai, nuolat apkvaišę.

Zinantis

Zinantis portretas
Teisėjaus apygardos, ar apylinkės teismuose. Aišku, babkės mažesnės, bet chebra Aukščiausiam liko, tai bus bylų "liftas" į Aukščiausią teismą. Rezultatas jiems - nesvarbu, svarbu - "pinigingas" procesas "pirmin - atgal"! Viltis tiesos ieškotojo juk miršta paskutinė...

Anonimas

Anonimas portretas
Pala, o kur baudžiamoji byla pagal įstatymą priklausanti? Kur teistumas kad ir lygtinis? Ar čia jau ir viskas, tipo iš teisėjo atleido į prokuratūrą kur pervės ir jau nubaustas?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių