Netikėtas posūkis žagintojo, nuo kurio paauglė pagimdė vaiką, byloje: prokuroras pakeitė kaltinimą

Kauno apylinkės teismas, narpliojęs sukrečiančią istoriją, kurioje garliaviškis kaltinamas penkiolikmetės, pagimdžiusios nuo jo vaiką, išžaginimu, šiandien priėmė nutartį perduoti šią bylą kitam teismui, nes galimai padarytas dar sunkesnis nusikaltimas.

Paaiškėjo naujos detalės

Toks sprendimas buvo priimtas po nukentėjusiosios parodymų teisme. Jų metu paaiškėjus naujoms detalėms, prokuroras perkvalifikavo ankstesnį kaltinimą 53-ejų Arūnui K. į sunkesnį – mažametės išžaginimą, už ką gresia laisvės atėmimas nuo penkerių iki penkiolikos metų. Ir tokius nusikaltimus jau nagrinėja ne apylinkių, o apygardų teismai.

Kaip jau rašyta, perduodant prieš dvejus metus šią bylą Kauno apylinkės teismui, šis garliaviškis buvo kaltinamas teisiškai lengvesniu pagal gresiančią baudžiamąją atsakomybę nusikaltimu – nepilnametės išžaginimu, už ką Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Kartu su Arūnu K. yra teisiama ir jo 74-erių metų motina. Elena K. kaltinama darius poveikį nukentėjusiajai, kad ji pakeistų parodymus. Toks pats kaltinimas yra pateiktas ir jos sūnui.

Ši byla, nagrinėjama neviešuose posėdžiuose, buvo įstrigusi Kauno apylinkės teisme nuo 2019-ųjų rugsėjo. Ne tik dėl pandemijos, bet ir dėl teisiamųjų bandymų tapti ligoniais. Pavyzdžiui, kaltinamajam išžaginimu kartu su savo advokatu, skirtu jam valstybės, pavyko pasiekti, kad jam būtų skirta psichiatrinė ekspertizė. Tačiau psichiatrų verdiktas nuo tolesnio teismo proceso jo neišgelbėjo.

Bandė tapti nepakaltinama ir Arūno K. mama. Tačiau šiai, iškvietus psichiatrą ekspertą į teismo posėdį – kad susipažintų su jos pateiktais medicinos dokumentais, tokia ekspertizė net nebuvo skirta.

Šiandien šių garliaviškių byla perduota Kauno apygardos teismui, kuris ją pradės nagrinėti iš naujo, nors jau tebuvo likę pačių kaltinamųjų apklausos.

Sunkios įtariamojo paieškos

Sunkiai sekėsi Kauno teisėsaugininkams tirti ir šiuos garliaviškius į teisiamųjų suolą pasodinusius nusikaltimus.

Viskas prasidėjo dar 2018-aisiais, kai į juos pagalbos kreipėsi penkiolikmetės mama. Ji įtarė, kad dukra gali būti nėščia. Tačiau, nuvedus paauglę pas ginekologą, ši kategoriškai atsisakė būti apžiūrima.

Šiaip taip pavyko prikalbinti ją tik apžiūrai echoskopu. Tada ir konstatuota, kad 15-metė – jau keli mėnesiai nėščia. Nepaisant to, ji ir toliau neigė turėjusi lytinių santykių. Esą sugedęs echoskopas.

Ikiteisminį tyrimą pradėjusiems pareigūnams teko gerokai pavargti, kol pavyko nustatyti ir galimus įtariamuosius.

Iš pradžių didžiausi įtarimai krito ant mįslingo šios paauglės draugo, su kuriuo ji susipažino socialiniame tinkle „Facebook“. Tačiau, anot mamos, jos namisėda dukra tik porą kartų buvo nakvojusi pas draugę.

Šios istorijos finalo 15-metės mama nesulaukė. Kaip ir anūko gimimo. Tada ir buvo atliktas DNR tyrimas, po kurio nustatyta, kad mažylio tėvas – buvęs velionės sugyventinis Arūnas K. Tačiau šiam pareiškus įtarimą, jis dievagojosi, kad to negali būti. Bet vėliau prisipažino turėjęs su 15-mete lytinių santykių. Tačiau, esą abipusiu susitarimu, pačiai paauglei parodžius iniciatyvą.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Prašo penkiaženklio atlygio

Iš pradžių Arūnui K. buvo pareikštas įtarimas dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą.

Tačiau vėliau teisėsaugininkams galų gale pavyko prakalbinti ir pačią paauglę. Ji atskleidė ne tik, kad buvo išžaginta, bet ir tai, jog kentė mamos sugyventinio kabinėjimąsi jau nuo devynerių metų. O kai jai suėjo penkiolika, priekabiautojas nutaikė momentą, kai mama išėjo pas gydytoją, ir, panaudojęs fizinę prievartą, ją išžagino.

Nukentėjusiosios teigimu, pasipriešinti neblaiviam prievartautojui jai neužteko jėgų. O papasakoti apie jo poelgį grįžusiai mamai ji taip pat negalėjo, nes tuo metu jos buvo priklausomos nuo žagintojo – buvo šio nuomininkės.

Minėti 15-metės parodymai buvo patvirtinti pas ikiteisminio tyrimo teisėją. Tačiau vėliau paauglė teigė patyrusi ne tik žagintojo spaudimą juos pakeisti, bet ir sulaukusi šio motinos skambučių telefonu. Dėl to Elena K. šiandien yra teisiama kartu su sūnumi, kuris, be poveikio nukentėjusiajai bei šios išžaginimo, dar kaltinamas ir jos tvirkinimu.

Savo kaltės Arūnas K. pripažinti nelinkęs, kaip ir jo motina, kuriai už poveikį nukentėjusiajai gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kadangi nė vienas iš jų iki šios šokiruojančios istorijos į teisėsaugininkų akiratį patekęs nebuvo, teismo sprendimo abu laukia laisvėje.

Jau pilnamete tapusi nukentėjusioji, kuriai vaiką auginti padeda valstybė, yra pareiškusi šio tėvui bei jo motinai ieškinį. Ji prašo priteisti iš žagintojo 50 tūkst. eurų moralinį atlygį, o iš jo mamos – 5 tūkst. eurų.

Beje, nagrinėjant šių garliaviškių bylą Kauno apylinkės teisme, parodymus apie tai, kad prieš ją Arūnas K. taip pat naudojo lytinę prievartą, davė dar viena mergina, teigusi, kad tuo metu ji taip pat dar neturėjo keturiolikos metų. Tačiau kol kas ji šioje byloje tėra liudytoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Olandijoje legali prostitucija, tad nera tiek prievartavimu.

antanas

antanas portretas
nukirsti įnagį tam parazitui ir tegul moka išlaikymą nelaimingam kūdikiui.

Kaunas

Kaunas portretas
Ir vel Garliava!! Gal toje gargliavoje vyrai su ypatingais genetaliniais "irankiais ", kuriu nesuvaldo?? ar smegenines suminkshteje?? O buvo kazkada normali pakaunes gyvenviete.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių