Nuteistas kaunietis, pavogęs paramai Ukrainai skirtus pinigus ir už juos nusipirkęs BMW

  • Teksto dydis:

Kaune dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausme nuteistas vyras, pasisavinęs paramai Ukrainai skirtus pinigus ir už juos nusipirkęs automobilį.

Kaip pirmadienį pranešė prokuratūra, devynis kartus teistas kaunietis G. M. praėjusių metų spalio mėnesį per internetinę susirašinėjimų programą susisiekė su Ukrainos savanoriams padedančiu asmeniu ir pažadėjo už jų surinktus 18 tūkst. eurų nupirkti ir į Ukrainą pristatyti 49 sunkvežimiams skirtas padangas.

„Kaltinamasis, pateikdamas melagingus ir tikrovės neatitinkančius duomenis išrašė sąskaitą bei pinigų paėmimo kvitą, jog priima 18 tūkst. eurų, priklausančių Ukrainos labdaros organizacijai, tačiau sutartu laiku padangų nenupirko, jų į Ukrainą nepristatė, o pinigų negrąžino ir tokiu būdu įgijo didelės vertės svetimą turtą“, – teigiama pranešime.

Nustatyta, kad kaunietis iš labdaros fondo pasisavintus pinigus panaudojo savoms reikmėms ir iš šių pinigų įsigijo 13 tūkst. eurų kainuojantį BMW automobilį.

Pasak prokuratūros, didžioji pasisavintos pinigų sumos dalis tyrimo metu grąžinta Ukrainos labdaros organizacijai.

G. M. taip pat buvo kaltinamas ir dėl to, jog imituodamas ketinimą pirkti dar vieną automobilį, jį pagrobė.

„Maždaug po mėnesio G. M. internete radęs parduodamo automobilio „BMW RADA 5 GT“ skelbimą, susisiekė su jį parduodančiu asmeniu, susitarė dėl automobilio apžiūros ir vėliau, įsėdęs į šį automobilį su juo paspruko. Tokiu būdu kaltinamasis G. M. pasisavino svetimą, didelės vertės turtą, kurio vertė – 18,5 tūkst. eurų“, – pažymima pranešime.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apylinkės prokuratūra, jį atliko Kauno apskrities policija.

Kauno apylinkės teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi taigi

Taigi taigi portretas
Ukrainoje moteris ir vaikus skerdžia ne nusikaltėlių legionai, vadovaujami Prigožino, o rašistinės Putino Rusijos patriotai - nacionaliniai didvyriai

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Gajus tas sovietinės okupacijos palikimas - Kremliaus šunaujai ir kitoms atmatoms vogti ne nusikaltimas, bet savotiškas šaunumo įrodymas vertas pagarbos ir vagis ne nusikaltėlis, o nacionalinis didvyris.

o kai tu būsi senas ir ligotas -

o kai tu būsi senas ir ligotas -  portretas
Rašytojui, Tu Debilas
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių