Pakaunėje aptiko nelegalų fabriką ir tris tonas spirito: tarp sulaikytųjų – buvęs policininkas

  • Teksto dydis:

Kauno rajone muitininkai aptiko tris tonas neteisėtai sandėliuojamo alkoholio, tarp sulaikytųjų – buvęs policininkas, antradienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Turėdami informacijos apie galimai neteisėtai sandėliuojamą alkoholį, Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai praėjusią savaitę patikrino vieną iš Kauno rajono Sitkūnų kaimo sodybų.

Anot tarnybos, čia aptiktas nelegalus alkoholio gamybos fabrikas ir sulaikyti keturi asmenys – Kauno, Vilniaus ir Panevėžio gyventojai. Taip pat rastos trys tonos spirito, svaigalų pakuotės, pakavimo ir pilstymo įranga.

Liepos 15 dieną apie 11 val. muitinės kriminalistai sodyboje esančiame garaže užklupo tris besidarbuojančius asmenis – Kauno ir Vilniaus gyventojus. Ten pat rasta svaigalų išpilstymo ir jų pakavimo įranga, aktyvintos anglies filtrai ir dvi tonos spirito. Visas garažas buvo užverstas dėžėmis su įvairių rūšių svaigiųjų gėrimų etiketėmis, kamšteliais, rašoma pranešime.

Patikrinimo metu prie garažo mikroautobusu „Mercedes-Benz Vito“ privažiavęs Panevėžio gyventojas taip pat pateko į pareigūnų pasalą. Minėto vyriškio automobilyje muitinės kriminalistai rado plastikinę talpą su dar tona spirito.

Iš viso sulaikytos trys tonos alkoholio, iš kurio galėjo būti pagaminta apie 7,5 tonos falsifikuotų svaigiųjų gėrimų.

Anot tarnybos, litras šio šešėlinio fabriko „produkcijos“ juodojoje rinkoje kainavo apie 5 eurus, tad sulaikyto alkoholio vertė siekia maždaug 40 tūkst. eurų. Pareigūnų žiniomis, ši šešėlinė įmonė veikė jau kurį laiką ir falsifikuotais alkoholiniais gėrimais aprūpindavo ne tik vietos, bet ir Vakarų Europos juodąją rinką.

Keturi vyriškiai buvo sulaikyti, trys iš jų vėliau paleisti, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Ketvirtasis asmuo, kaip paaiškėjo, paieškomas policijos, buvo perduotas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Visi sulaikytieji gerai žinomi teisėsaugai, vienas jų – buvęs policijos pareigūnas.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėtos alkoholio gamybos, laikymo ir gabenimo, įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karlas

Karlas portretas
Tai mokate skaityti komentatoriai ar nelabai??? BUVES policininkas. Buves, teslagalviai...

Tadas

Tadas portretas
Kai parduotuvėje nusipirkęs tokio prigeri ir paskui ant ryt nesupranti nuo ko stimpi...

Kavianskai

Kavianskai portretas
Dirpti nenori valdisko darbo
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių