Pareigūną sužalojęs buvęs karys išgirdo teismo verdiktą

  • Teksto dydis:

Policijos pareigūnams pasipriešinęs ir vieną jų nesmarkiai sužalojęs buvęs kariškis devynis mėnesius turės dirbti viešuosius darbus, pirmadienį pranešė Kauno apylinkės teismas.

Buvęs Lietuvos kariuomenės Didžiojo etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko instruktorius Donatas Kuchta nubaustas 180 valandų viešųjų darbų, kuris turės atidirbti per devynis mėnesius – po 20 valandų kas mėnesį.

„Bausmės paskirtis yra ne tik nubausti nusikaltimą padariusį asmenį, bet ir paveikti jį, kad jis laikytųsi įstatymų. Kadangi asmuo yra jaunas, darbingo amžiaus, fiziškai stiprus, todėl, teismo nuomone, viešieji darbai geriausiai atitiks bausmės paskirtį bei užtikrins teisingumo principo įgyvendinimą”, – teigia bylą išnagrinėjusi ir pirmadienį nuosprendį paskelbusi teisėja Laima Šeputienė.

Bylos duomenimis, 30-metis D.Kuchta pernai liepos 21-ąją būdamas neblaivus (1,69 prom.) po eismo įvykio nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų grįžti į įvykio vietą, iš kurios pasišalino.

D. Kuchtai nepaklusus policijos pareigūnų reikalavimams, pastarieji bandė prie jo prieiti arčiau. Tačiau D.Kuchta aktyviai priešinosi spardydamasis abejomis kojomis, mosuodamas rankomis. Vienam bandančiam prisiartinti policininkui jis spyrė į dešinės kojos šlaunį ties keliu. Sumušimą apžiūrėję ekspertai nustatė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Bausmės paskirtis yra ne tik nubausti nusikaltimą padariusį asmenį, bet ir paveikti jį, kad jis laikytųsi įstatymų.

Teisme nukentėjusysis pasakojo, kad patruliuodami su kolege sulaukė iškvietimo, jog Kuršių gatvėje Kaune eismo įvykio metu galėjo nukentėti žmonės, buvo apgadinti automobiliai. Pareigūnai įvykio vietoje rado sudaužytą BMW ir apgadintus dar kelis automobilius. Įvykį matę žmonės pasakojo, kad jį sukėlę vyrai pasišalino ir nubėgo į šalimais esančio namo laiptinę.

Pareigūnai šiuos vyrus rado liudininkų nurodytame bute. Nuo alkoholio apsvaigęs D. Kuchta neigė sukėlęs eismo įvykį ir nepakluso pareigūnų reikalavimams sugrįžti į įvykio vietą. Vyras aktyviai priešinosi pareigūnams, todėl jam buvo uždėti antrankiai.

Taip pat jis atsisakė tikrintis girtumą, todėl buvo nuvežtas į Kauno klinikas kraujo mėginiui paimti.

Dėl automobilio vairavimo neblaiviam ir turto sugadinimo D.Kuchtai iškelta atskira baudžiamoji byla taip pat nagrinėjama Kauno apylinkės teisme.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kario autoritetas

Kario autoritetas portretas
Protingas taip nesielgs.Tik degredas.Nebutu pareigūnams suvaržymų,visi gautų pagal nuopelnus.Nu būčiau aš pareigūnas,ienu ir į snukį.O tada rasytumet,ak koks varksas buvęs karys.Toki į cype,o ne viešų darbų.Per švelnus nuosprendis,matyt advokatas buvo geras.

Adata

Adata portretas
Gaila man pareigūnų.Jie turi ginti,saugoti ir padėti.Dabar perfrazuoju-gintis,saugotis ir užsiimti kovų menais.Ir dar,tapti supermenais,superrobotais.Nes tu vaziuoji kautis,tavo rankos praktiškai surištos.Tu negali panaudoti atitinkamų kovinių veiksmų,nes paskui prisivirsi košės.Cia vat ir yra didžiausia problema.Nebutu pareigūnams veiksmų suvaržymo,gautų visi i dudas.Atmatu šalis,degredai.Man gėda pagalvoti,kur nusirito Lietuva.

To Gero linkintis

To Gero linkintis portretas
neatydžiai skaitei........skaityk vėl iš naujo......."parašyta- buvęs...."
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių