Peilių kolekcionieriaus išpuolis Garliavos parduotuvėje: šį kartą sužeistų nėra

  • Teksto dydis:

Sekmadienio vidurdienį Garliavos Vytauto gatvėje įsikūrusioje parduotuvėje vienas pirkėjas vaikėsi po prekybos salę kitą ir grasino jam peiliu. Policijai sulaikius grasintoją, paaiškėjo, kad šis 23-ejų metų kaunietis ne per seniausiai buvo teisiamas dėl neteisėto peilių bei šaunamųjų ginklų kolekcionavimo ir disponavimo narkotikais savo reikmėms, tačiau, patikėjus jo pažadais pasitaisyti, paliktas laisvėje.

Po išpuolio minėtoje Garliavos parduotuvėje, jau galvojama, ar neprašyti to paties teismo, kuris atidėjo tada vieneriems metams Tadui G., deklaravusiam gyvenamąją vietą Didžiojoje Britanijoje, tačiau pastaruoju metu gyvenančiam Kaune, skirtą vienerių metų ir dešimties mėnesių įkalinimą, galiausiai siųsti jį už grotų, suimant nedelsiant. Nors paprastai dėl įtariamųjų viešosios tvarkos pažeidimu, dėl ko šį kartą pradėtas ikiteisminis tyrimas, su tokiais prašymais į teismą nesikreipiama.

Kol kas neaišku ir, kas tiksliai įvyko minėtoje Garliavos parduotuvėje. Jos darbuotojai kalbėti apie tai su žiniasklaida atsisakė, tepatikinę, kad tai nebuvo konfliktas, kilęs dėl netaisyklingo privalomos uždaroje patalpoje apsauginės veido kaukės dėvėjimo ar kitų su COVID-19 susijusių aktualijų.

Pirminiais duomenimis, konfliktas tarp Tado G., kuriam nustatytas 2,09 prom. girtumas, ir 36-erių metų jo oponento, apie kurio girtumą policijos suvestinėse nepranešama, susijęs su rūkymu. Ir jų tarpusavio apsižodžiavimą lydėjo pirmojo rankose sublizgęs kažkoks daiktas. Pirminiais duomenimis, Tadas G. atėjo su juo į parduotuvę, o ne pagriebė iš jos patalpų.

Sukonfliktavę parduotuvėje, vėliau incidento dalyviai išbėgo į lauką. Tačiau apie galimus sužeistuosius policijos suvestinėse nepranešama. Panašu, kad gana operatyviai į iškvietimą sureagavo policija.

Po nakties, praleistos areštinėje, šiandien Tadas G., kurio biografijoje, nepaisant jauno amžiaus, – jau penki teistumai, turėjo būti apklaustas, o po to bus sprendžiama, ką daryti su juo toliau.

Pirmieji trys Tado G. teistumai, prasidėję jam dar tebeesant septyniolikmečiu, yra dėl vagysčių, nesunkaus sveikatos sutrikdymo bei nusikaltimų, susijusių su elektroninėmis mokėjimo priemonėmis. Šiuos nuosprendžius jam paskelbė Pasvalio teismas. Praėjusią vasarą Tado G. biografijoje atsirado dar vienas nuosprendis – už svetimo turto sunaikinimą. Apie jo pavojingumą visuomenei byloja ir jau minėtas vos prieš dvi savaites jo biografijoje atsiradęs penktasis nuosprendis dėl trijų ginklų – revolverio, iš pneumatinio į savadarbį šautuvą perdaryto ginklo ir pneumatinio pistoleto bei keturių peilių, vienas iš kurių buvo su automatiškai atsilenkiančia geležte, laikymo.

Ši iškalbinga kolekcija buvo rasta per kratą Tado G. tuo metu nuomotame bute Kaišiadoryse kartu su narkotine medžiaga – amfetaminu. O šiame bute policija tada apsilankė, gavusi iš medikų pranešimą, kad jis jiems pristatytas peršauta koja. Tai įvyko, Tadui G. su draugu miklinant ranką su vienu iš jau minėtų jo kolekcijos ginklų Kaišiadorių miške pernykštės gruodžio 21-osios popietę. Tik tada dėl neatsargaus jo elgesio, užtaisant ginklą, esą prieš taikantis į medžius, nukentėjo ne pašaliniai asmenys, o pats šaulys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Reikes isigyti duju balioneli,manau dabar zmones turi ne tik balionelius .

Anonimas

Anonimas portretas
visiems privalu nešiotis pipirų balionėlius

Juomingiausi dalykai kurie atsiranda liberastų visuomenėje

Juomingiausi dalykai kurie atsiranda liberastų visuomenėje portretas
Tai yra narkotikai "savoms reikmėms", ginklai "kolekcionavimui". Po to seka sprogdinimai "fejerverkams", galvų pjaustymas "medicininiams tyrimams". Ir viskas teismams tinka.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių