Po visuomenę įaudrinusio skandalo – šokiruojantis pasiteisinimas

  • Teksto dydis:

Bandydamas suvaldyti visuomenės reakciją į pranešimą apie penktadienį iš statybvietės Kauno Laisvės alėjoje savavališkai pasišalinusį Andrių Kalasiūną, nuteistą dėl jį išgarsinusio sadistinio išpuolio prieš buvusią merginą, bei bandymą tai nuslėpti, Kalėjimų departamentas šiandien per naujienų agentūrą BNS perdavė, kad jis neturi duomenų, kad bėglys gali būti pavojingas.

Visuomenė mano kitaip

Portalo kauno.diena.lt apklausos, ką manote apie galimybę kaliniams dirbti laisvėje, duomenimis, po šio įvykio nesaugiai pasijuto beveik du trečdaliai dalyvavusiųjų joje.

Tuo tarpu Kalėjimų departamentas savo teiginį grindžia tuo, kad A.Kalasiūnas įkalinimo vietoje elgėsi pozityviai, keturis kartus skatintas už gerą darbą, dalyvavimą pozityvaus užimtumo priemonėse ir gerą elgesį. Ir vėl kartoja, kad jam buvo suteikta teisė išvykti už pataisos namų ribų be sargybos ar palydos, nes jis formaliai atitiko visus tokiais atvejais numatytus reikalavimus ir nustatytus kriterijus bei buvo atlikęs daugiau kaip du trečdalius bausmės.

Tačiau taip teigdamas, Kalėjimų departamentas ir vėl pateikia netikslią informaciją apie A.Kalasiūno teistumus, nors šį kartą jau ją ir linkęs papildyti.

Dar vienas mįslingas išpuolis

Dabar jau pranešama, kad bėglys teistas už vagystę, nesunkų sveikatos sutrikdymą ir pasikėsinimą nužudyti.

Tačiau taip teigiant ir vėl nepasakoma visa tiesa, nes 2016-ųjų lapkritį Kauno apygardos teismui skelbiant A.Kalasiūnui nuosprendį dėl sukrečiančio išpuolio prieš buvusią draugę jam skirta bausmė buvo subendrinta su ankstesniu Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu dėl Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities patalpų V.Putvinskio gatvėje nusiaubimo 2013-ųjų balandžio 1-osios naktį. Juo A.Kalasiūnui pusantrų metų buvo apribota laisvė bei liepta atlyginti padarytus nuostolius. Tada A.Kalasiūnas buvo kaltinamas kai kurių daiktų, dingusių tada iš minėtų patalpų, vagyste bei turto suniokojimo. Tiesa, jis savo kaltę neigė, nors nusikaltimo vietoje teisėsaugininkai rado jo kraujo. Anot A.Kalasiūno, jis tik išvakarėse netoli šio nusikaltimo vietos girtavo ir pabudo paryčiais tarp Palemono ir Petrašiūnų nieko neprisimenantis.

Kauno teisėsaugininkai, tyrę šį išpuolį, yra prisipažinę, kad ir jiems liko mįslė, kokiu tikslu, jis buvo surengtas.

Polemizuojama su Aukščiausiuoju Teismu?

Tuo tarpu Kalėjimo departamento minimas A.Kalasiūno teistumas už esą nesunkų sveikatos sutrikdymas paimtas iš Aukščiausio Teismo panaikinto, kaip jau buvo rašyta, Apeliacinio teismo nuosprendžio, kuriuo už buvusios merginos terorizavimą jam skirta devynerių metų laisvės atėmimo bausmė buvo sušvelninta beveik perpus – iki ketverių metų, perkvalifikuojant pasikėsinimą nužudyti kankinant ar kitaip itin žiauriai į nesunkų sveikatos sutrikdymą tokiomis pačiomis aplinkybėmis.

Nors panaikindamas šį Apeliacinio teismo sprendimą Aukščiausiais teismas paliko galioti Kauno apygardos teismo nuosprendį, kuriuo A.Kalasiūnas buvo pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo nužudyti kankinant ar kitaip itin žiauriai.

Nauja versija

Kalėjimų departamentas šiandieninėje savo informacijoje linkęs akcentuoti, kad A.Kalasiūnas pabėgo per netikėtą statybvietės, kurioje dirbo, patikrinimą. Tačiau, jo neradus, po kelių minučių buvo pastebėtas grįžtantis į savo darbo vietą. Bet jam nurodžius vykti kartu su tikrintojais aiškintis tokio elgesio aplinkybių, staiga peršoko statybvietės tvorą ir pasišalino. Nors pareigūnai dar bandė jį vytis, tai jiems nepavyko.

Šiandien papildomai kalbantis su Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos vadovybe, portalui kauno.diena.lt jau teigta, kad A.Kalasiūnas galėjo pabėgti, nes buvo neblaivus. Ir žinojo, kad tai konstatavus jis netektų galimybės toliau dirbti laisvėje be sargybos bei būtų grąžintas į uždarą zoną.

Pasinaudojo pirma proga?

Kaip jau rašyta, A.Kalasiūnas dirbo laisvėje be sargybos jau apie metus. Tiesa, anksčiau – kitose bendrovėse, kurių teritorijos – uždaros arba jose budi apsauga.

Anot Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos atstovų, parenkant nuteistiesiems darbą laisvėje daugiausiai žiūrima, kad jis nebūtų su nepilnamečiais arba, pavyzdžiui, naktiniame bare.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, kurio pareigūnai ieško A.Kalasiūno, atstovės teigimu, iki šiandienos pavakarės jis dar nebuvo sulaikytas. Tačiau Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos atstovai buvo įsitikinę, kad tai – tik laiko klausimas. Anot jų, visi panašūs bėgliai iki šiol buvo rasti. Kaip jau rašyta, net užsienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Perskaitykite "Laisvas laikraštis" strp. "Mafijinės žiniasklaidos "siaubūnu" padarytas A.Kasiūnas fotografavo prabangius prokurorų automobilius" 2019,09,17., tada atsiliepimus rašykite.

Al

Al portretas
Nustokite daryti cirka, pabego vienas vergas. Atsiras, auklekite vaikus kad daugiau neatsirastu

kauniete

kauniete portretas
tai vokieciu gestapo morda ,,kaip galima tokiam snukio padarui leisti laisveje buti ,,po viso ,ka jis "veike"
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių