Pravieniškių pareigūnas nuleido į klozetą kolegų atskleisto nusikaltimo įkalčius?

Baigtas dar vienas ikiteisminis tyrimas, susijęs su kriminaline Pravieniškių pataisos namų kasdienybe, kurioje jau nebeaišku, kas didesni nusikaltėliai – ar tie, kurie atlieka ten bausmes už padarytus nusikaltimus, ar tie, kurie juos prižiūri?

Gana iškalbinga ir kita detalė – apie į šią bylą sugulusius įvykius nebuvo jokios užuominos nei Kalėjimų departamento interneto svetainėje, nei policijos suvestinėse.

Tačiau šiandien, kaip pranešė Kauno apygardos prokuratūra, kurios Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras vadovavo šiam ikiteisminiam tyrimui, ši byla perduota Kauno apygardos teismui. Ir joje kaltinimas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi pareikštas Pravieniškių pataisos namų pareigūnui Grigorijui Ugolnikovui, kuris tebedirba ten ir toliau. Ir, kaip teigiama šios įkalinimo įstaigos interneto svetainėje, net tose pačiose pareigose.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, 42-ejų G.Ugolnikovą, kurio stažas iki bylon sugulusių įvykių šioje įkalinimo įstaigoje tesiekė kelis metus, demaskavo jo kolegos. Tiksliau – pavaldiniai tą budėjimo pamainą, kai viskas įvyko.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus pareigūnai, duomenimis, 2021-ųjų rugpjūčio mėnesį minėtą pamainą dirbę Trečiojo sektoriaus, kuriame bausmę atlieka už sunkius ir labai sunkius nusikaltimus nuteisti asmenys, Saugumo valdymo skyriaus pareigūnai pastebėjo, kad vienas nuteistasis kitam perdavė paketą su, kaip įtariama, psichotropine medžiaga. Įtarimą sustiprino tai, kad jį perdavęs nuteistasis įnirtingai priešinosi, dėl ko pareigūnams teko panaudoti prieš jį jėgą.

V. Balkūno/BNS nuotr.

Tačiau viskas baigėsi gana iškalbingai. Pamainos vyresniuoju tada buvęs minėto skyriaus vyriausiasis specialistas G.Ugolnikovas liepė šį paketą perėmusiems pavaldiniams palikti jį tarnybinėse patalpose ir neužpildė dėl šio įvykio jokių būtinų tokiais atvejais tarnybinių dokumentų.

Šiandien jis kaltinamas, kad piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, tai padarė tyčia – siekdamas nuslėpti galimai nuteistųjų padarytą sunkų nusikaltimą ir padėdamas jiems išvengti atsakomybės dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis bei jų platinimo ir sunaikindamas to įkalčius.

Pagal pareikštą kaltinimą G.Ugolnikovui gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Tačiau, pagal jo pateiktą, kaip manoma, gynybinę versiją, jis nepadarė jokio nusikaltimo, nes tas gniužulėlis, kuris, anot jį perėmusių kolegų, galimai buvo išmirkytas psichotropinėmis medžiagomis, tebuvo rašteliai apie nieką. Todėl jis šį susmulkino ir, visą tai įmetęs į klozetą, nuleido vandenį.

Pareigūnai neslepia, kad įtartas G.Ugolnikovas ir kitais negerais dalykais, tačiau teismui perduotas tik šis vienintelis epizodas dėl galimo jo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaida pavadinime!

Klaida pavadinime! portretas
Turejo buti "...atskleisto kolegu nusikaltimo...".

kokie dar klausimai

kokie dar klausimai portretas
kas pradeda, tas ir užbaigia. Su įkalčiu sunaikinimu pareigūnas netiesiogiai prisipažino, kad jisai viską organizavo, tame tarpe ir įkalčių sunaikinimą. Manau, su tokiu poelgiu pareigūnas žymiai sutrumpino bylinėjimosi procesą. Dabar turi užtekti teisėjui tik perskaityti prokuroro kaltinamąjį aktą ir jį pasirašyti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių