Iš Romainių tuberkuliozės ligoninės pasišalinusio nuteistojo paieška truko kelias valandas

  • Teksto dydis:

Šiąnakt iš Romainių tuberkuliozės ligoninės buvo savavališkai pasišalinęs ten gydomas Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nuteistasis, kuriam iki bausmės pabaigos tebuvo likusios kelios dienos. Tarp dešimties jo teistumų yra ir bausmės už padėjimą įvykdyti apiplėšimą bei vagystes.

Pasak Kalėjimų departamento atstovės Irminos Frolovos-Milašienės, apie tai, kad šio 1982 metais gimusio asmens, gydomo minėtoje ligoninėje jau senokai, pasigesta palatoje, buvo pranešta penkios minutės po vidurnakčio.

Gavus šį ligoninės pranešimą, į įvykio vietą nedelsiant išvyko atvirosios kolonijos, kurioje jis oficialiai atlieka bausmę, darbuotojai.

2.50 val. nuteistasis rastas apleistame name netoli Romainių tuberkuliozės ligoninės. Ir grąžintas į ją bei iš karto perkeltas į karantino sąlygas.

Evaldo Virkečio nuotr.

Pradėtas tyrimas, po kurio bus sprendžiama, ar tokiu savo elgesiu šis nuteistasis neprisiprašė jam skirtos bausmės, iki kurios pabaigos tebuvo likusios kelios dienos, prailginimo.

Kaip ir visi atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys nuteistieji, ir šis turi ne tik teisę be apsaugos vykti pas medikus bei gauti paslaugas savivaldybių gydymo įstaigose, bet ir būti jose be apsaugos. Be to, jiems leidžiama turėti mobiliuosius telefonus, paskambinus kuriuo šis savavališkai iš ligoninės pasišalinęs nuteistasis ir buvo surastas. Iš ligoninės pastato jam išeiti nebuvo draudžiama. Tačiau palikti ligoninės teritorijos jis neturėjo teisės.

Pastaruoju metu šis asmuo atliko Vilniaus miesto apylinkės teismo jam skirtą pusės metų laisvės atėmimo bausmę atvirojoje kolonijoje už eismo įvykį, per kurį buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata. Prieš ketverius metus tas pats teismas už kitą panašų eismo įvykį jam buvo skyręs 30 parų areštą. Tačiau visi ankstesni šio jau dešimt kartų teisto asmens, pastaruoju metu gyvenusio Vilniuje, teistumai susiję su turtiniais nusikaltimais. Už tai jį yra už grotų siuntę ir Telšių rajono, ir Klaipėdos apylinkės teismai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių