Rusiškais simboliais subjaurotas kotedžas: po konflikto su kaimynais įtariamųjų kol kas nerasta

Jau esame rašę, kad iš naktinės pamainos ligoninėje namo grįžusi kaunietė rado draudžiamais simboliais subjaurotą kotedžą. Ant durų – didžiulė „Z“ raidė. Kitur – ir „Z“, ir „V“. 

Neslėpdama apmaudo būsto savininkė Vaida Dambrauskienė kreipėsi į policiją ir į „Kauno dieną“.

Šią savaitę paaiškėjo, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Jos manymu, tai vandalizmas galėjo būti konflikto su kaimynais, kai prašė sudrausminti vaikus, pasekmė. Dėl  nepilnamečių kaimynų elgesio netgi kreipėsi į pareigūnus.

Moteris nurodė, kad vaikai – tiesiog nesutramdomi. Kuo jie užkliuvo? Atėję mėto kamuolį į jos namo fasadą, o tai kelia didžiulį triukšmą, gadina apdailą, triukšmauja ir daužydamiesi lazdomis, be to, triukšmauja įėję į privačią teritoriją.

„Daužė ir metalinį sandėliuką. Daužė kaimyno tvorą. Buvo ją medinę nulupę su kamuoliu bedaužydami“, – vardijo pašnekovė.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Tai nutiko balandžio pabaigoje. Tuo metu jau buvo įteisėjęs draudimas viešai demonstruoti „V“ ir „Z“ simbolius.

Per pusantro mėnesio pagal Baudžiamąją kodeksą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo atliekamo. 

„Baudžiamasis kodeksas nenumato baudžiamosios atsakomybės už šių simbolių naudojimą („V“ ir „Z“), ir už tokį nusižengimą yra taikoma tik administracinė nuobauda“, – portalui kauno.diena.lt komentavo Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Tautvilė Merkevičiūtė. Ar pradėta administracinė teise, nei ji, nei policija nepatikslino.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

V.Dambrauskienė dar nėra  pareiškusi civilinio ieškinio, tad oficialiai dar nežinia, kokius nuostolius patyrė dėl vandalų išpuolio. Be to, kaip nurodė T. Merkevičiūtė, byloje kol kas nėra nustatyta įtariamojo tapatybė. Bet kokiu atveju, nukentėjusioji turėtų sulaukti kompensacijos, nes turtas buvo draustas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Batman

Batman portretas
Cinizmo virsune , pasinaudoti Ukrainos nelaime . Dambrauskiene , kiek sikart draudimas tau sumokejo ?

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Kodėl subjaurotas? ..............Visos šiukšlių dėžės galėtų būti papuoštos rusiškais simboliais.

Darius

Darius portretas
Dambrauskiene o jūs ir gera persona ne viena gerai apknisus vyra palikai gerai išmaudžius kiek dar apgavus savo gerbėjų ,dideli pinigai atneša dideles problemas ,karma esi vriednas žmogus šįkart ir jums nepasisekė ,net neabejoju kad kelsis sparnus į nuosavą namą linkiu jums laimės ,nors nuo jūsų ne vienas verkė ir gal tebeverkia
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių