Šokiruojančio rekordo atomazga: ar pavyks jo autoriui išlįsti per adatos skylutę?

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl nemažą atgarsį sukėlusio šokiruojančio girtumo rekordo vairuojant automobilį, užfiksuoto prieš porą mėnesių pakaunėje. Jo autorius išsiblaivęs dar bandė nesėkmingai sukti uodegą. Tačiau stoti prieš teismą jam teks.

Kaip jau rašyta, Kauno apskrities policijos vasario 6-osios įvykių suvestinėje buvo pranešta, kad Pravieniškėse sulaikytam automobilio „Audi A4“ vairuotojui buvo nustatytas 5,51 prom. girtumas.

„Tai ne klaida!“ – teigė policijos atstovė perskambinus jai ir pasiteiravus, ar šie akį rėžiantys skaičiai – teisybė. Ir patikslino, kad tiek šis 30-metis Kaišiadorių rajono gyventojas įpūtė į alkoholio matuoklį antruoju bandymu. Pirmuoju skaičiai buvo mažesni. O tai reiškia, kad alkoholis vartotas ne per seniausiai, nors šio asmens oficiali gyvenamoji vieta – ne Pravieniškės.

Šios pavojingos kelionės su tokiu kiekiu promilių, vykusios vidury dienos – apie 15 val., tikslas tada liko neįvardytas, nes dėl suprantamų priežasčių pretendento į Lietuvos rekordų knygą po šio fakto konstatavimo apklausti buvo neįmanoma. Tik sulaikius automobilį, jis perduotas artimiesiems – kartu su šaukimu atvykti išsiblaivius į apklausą Kaišiadorių policijoje. Anot šios pareigūnų, iki šiol šis asmuo niekuo ypatingu pasižymėjęs nebuvo.

Tačiau dabar jau jo atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo esant didesniam nei 1,5 prom. girtumui, už ką gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Policijos atstovė tada atskleidė, kad galimai tragedijai už akių ne tarnybos metu užbėgo vienas Jonavos rajono policijos pareigūnas. Būtent po jo pranešimo į Bendrąjį pagalbos centrą apie pastebėtą galimai neblaivų vairuotoją į įvykio vietą išskubėjo šio pareigūno kolegos iš Kaišiadorių policijos, su kuriais, jis sekdamas minėtą „Audi“, palaikė ryšį iki pat šio šokiruojančio fakto konstatavimo.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, išsiblaivęs šios „Audi“ vairuotojas – Rolandas Š., atvykęs tada tokios būklės į Pravieniškes iš vieno Rumšiškių seniūnijos kaimo, esančio už aštuonių kilometrų, iš pradžių dar bandė gudrauti. Jis tikino atvažiavęs tą sekmadienį į Pravieniškes blaivus, tačiau su neblaiviu kaimynu. Ir nusipirko degtinės tik Pravieniškių parduotuvėje „Aibė“, prie kurios ir buvo užfiksuotas policijos sėdintis neblaivus prie savo automobilio, kuriame vartojo įsigytą alkoholį, vairo, o šalia – toks pats jau minėtas jo kaimynas. Tačiau tai buvo jau po pusvalandžio nuo jų atvykimo ir jis niekur neblaivus nevažiavo.

Pareigūnų argumentu tapo tai, kad jokios alkoholio taros įtariamojo automobilyje jie nerado. Be to, išsiaiškinta, kad jis tada šioje Pravieniškių parduotuvėje jokio alkoholio neįsigijo, nors šis ir buvo jų kelionės tada iš vienos seniūnijos į kitą tikslas.

Turėjęs laiko pagalvoti pusantro mėnesio, įtariamasis galų gale prisipažino, kad atvažiavo tada į Pravieniškes gerokai įkaušęs. Vartojo degtinę ir išvakarėse, ir ryte prieš sulaikymą. Ryte trise išgėrė apie 0,7 l butelį degtinės. Po to dar buvo prisnūdęs, o pabudęs vėl ėmė ieškoti, kaip „pataisyti sveikatą“. Ir radęs tokių pačių planų turėjusį kaimyną, su kuriuo ir išsirengė į minėtą Pravieniškių parduotuvę. Tačiau, kaip ją pasiekė, nepamena. Prisimena tik, kaip prie jų automobilio, stovinčio prie „Aibės“, prieina policininkai.

Tiesa, kaltinamajame akte iš rekordinių Rolando Š. pripūstų promilių teliko skaičiai 3,66, t.y. tiek, kiek jis tada pripūtė pirmuoju bandymu. Anot teisėsaugininkų, tokiose bylose visada nurodamas mažesnis pripūstų promilių skaičius. Tačiau šiuo atveju tai nieko nekeičia – vis tiek tai daugiau nei 1,5 prom., už ką jau gresia baudžiamoji atsakomybė.

Rolandas Š. dar turi planų išvengti ir jos. Rekordininkas prašo, kad būtų atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal vieno iš artimųjų laidavimą. Ir tokia galimybė yra, nes jis – dar neteistas, o šio viengungio darbovietė – viena Kaišiadorių įmonė, kurioje jis dirba operatoriumi, teisėsaugininkams pateikė teigiamą jo charakteristiką.

Ar atleisti Rolandą Š. nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, taikant sutrumpintą įrodymų tyrimą, nes jis prisipažįsta ir teigia, kad nuoširdžiai gailisi, spręs Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai, kuriems perduota ši byla.

Teismo sprendimo rekordininkas laukia, neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, kuris iš jo paimtas, kaip ir automobilis „Audi A4“, į kurį jo nuosavybės teisės yra laikinai apribotos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Tokiam alxašui vair.teises atimti visam gyvenimui su didžiule bauda ir su "tačės" konfiskacija.Tai žmogžudys.___Logika: papjovė,nušovė tai jau baisus nusikaltėlis,o koks skirtumas,kai degradas su mašina atima žmogui gyvyę???____Su tokiom promilėm sėdo už vairo,tai baisus nusikaltėlis.

Anonimas

Anonimas portretas
Aisku kat islys ce juk lietuva banditu krastas ce bus kai su jurbarkieciu nautils viskas ir baikta

Anonimas

Anonimas portretas
duoti per makufelį baudomis bei privalomomis, bei labai brangiomis mokyklomis, atimti teises keliems metams ir bus visas pūkuotas bei švelnus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių