Šokiruojantis išpuolis pačiame Kauno centre: ne kartą teistas įtariamasis sulaikytas Marijampolėje

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsaugininkai, tiriantys didelį atgarsį sukėlusį išpuolį prieš Nemuno saloje apsigyvenusį benamį, pareiškė įtarimą dėl jo sumušimo ir padegimo panašų gyvenimo būdą pasirinkusiam keliolika metų už nukentėjusįjį jaunesniam asmeniui. Jis buvo sulaikytas Marijampolėje, kurioje yra registruotas. Tačiau neneigė, kad gyveno tada Kaune, nors čia nuolatinės gyvenamosios vietos neturi.

43-ejų metų įtariamasis – tik pernai liepą grįžęs iš įkalinimo įstaigos. Jo teistumai už vagystes ir plėšimus, prasidėję nuo šešiolikos metų, apima keliolika lapų.

Pirminiais duomenimis, naujas šiam klajokliui iš Marijampolės gresiantis teistumas, šį kartą – už nesunkų 56-erių metų Algimanto Š., atsidūrusio liepos 17-osios ryte Kauno klinikose, sveikatos sutrikdymą, buvo spontaniškai kilusio konflikto pasekmė. Pareiškus įtarimą, jis buvo paleistas, skiriant švelnesnes kardomąsias priemones už suėmimą – dokumento paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos Marijampolėje.

Kaip jau rašyta, Algimantas Š., kurio gyvenamoji vieta šio išpuolio metu buvo palapinė, pasistatyta prie pėsčiųjų tilto, vedančio į „Žalgirio“ areną, buvo atvežtas tą liepos šeštadienį į Klinikas apie 7 val. ryto. Jam buvo nustatytas ne tik 1,59 prom. girtumas, bet ir galvos, krūtinės ląstos bei dubens srities sumušimai ir paviršiniai galvos, kaklo, peties bei rankos nudegimai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Į Klinikas atvykusiems policijos pareigūnams nukentėjusysis tada teigė, kad tapo septynių asmenų, kurių amžius vizualiai – nuo 20-ies iki 25-erių, auka. Ir visa tai įvyko išvakarėse, t.y. liepos 16-ąją – apie 14 val. prie jau minėtos jo palapinės.

Įvertinę šiam benamiui nustatytas promiles, ikiteisminį tyrimą pradėję teisėsaugininkai pakartotinai apklausė nukentėjusįjį jau išrašius jį iš Klinikų. Per pakartotinę apklausą Algimantas Š. jau nurodė, kad tapo vieno asmens, ir šis buvo vyresnis – 28-35-erių metų amžiaus, auka ir kiek kitokias paties išpuolio aplinkybes. Nors pakartojo, kad tai įvyko jo patekimo į Klinikas išvakarėse ir vidury dienos. Jis teigė, kad parkritęs po užpuoliko spyrio į veidą ir trumpam praradęs sąmonę, atsigavęs jautė smūgius į šoną bei rankas. Po to pajuto karštį nugaroje. O besiverčiant – ir kažkokio skysčio srovę. Ir netrukus suprato, kad dega, dėl ko puolė bėgti į vandenį, o užpuolikas dar jį vijosi. Tačiau pastebėjo liudininkus, kurie šaukė jam „Ką darai?!“, todėl galiausiai skubiai pasišalino.

Anot Algimanto Š., išpuolio prieš jį liudininkais tapo vyras ir moteris, buvę kitame krante. Tačiau ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai, prašę šiuos svarbius liudytojus atsiliepti, to nesulaukė. Paaiškėjo ir, kodėl. Peržiūrėjus miesto stebėjimo kameras konstatuota, kad šis įvykis iš tikrųjų buvo tos pačios liepos 17-osios, kai Algimantas Š. atsidūrė Klinikose, paryčiais – apie 5 val. Todėl ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai vėl prašo minėtus galimus liudytojus paskambinti jiems telefonu (8-608) 93614 arba parašyti į el. paštą alva.kezinaityte@policija.lt.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

O kol vyksta šis ikiteisminis tyrimas, aiškėja, kad benamiams problemų sprendimas ugnimi – įprastas būdas. Į rugpjūčio 4-osios Kauno ugniagesių gelbėtojų suvestines pateko dar vienas su tokį gyvenimo būdą pasirinkusiais asmenimis siejamas mįslingas įvykis. Šį kartą – prie vieno V.Krėvės prospekto devyniaaukščio. Apie 21 val. Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta, kad kažkoks vyras padegė ant pėsčiųjų tako, esančio ties minėtu daugiabučiu, striukę. Ugniagesiai užgesino šį gaisrą parankinėmis priemonėmis.

Jiems atvykus gyventojai padegėją buvo sulaikę ir perdavę policijai. Šios atstovė patikslino, kad 68-erių sulaikytasis buvo padegęs antklodę. O ši greičiausiai palaikyta striuke, nes padegėjas buvo ja apsigobęs. Jam surašytas protokolas už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių