Stichija Kaune: virto medžiai ir namų sienos, vanduo plūdo į pastatus, gatvėse geso automobiliai

Smarki liūtis su žaibais – vieniems pramoga, o kitiems atnešė didelių nemalonumų ir nuostolių. 

Ketvirtadienį apie 21 val. prasidėjusi stichija siautėjo keliais frontais. Vėjas vertė medžius ir ne tik, o vanduo, nespėjęs susigerti į žemę, nugurgėti į kanalizaciją, upes ar upelius, sėmė viską, ką galėjo.

Plaukiant gatvėms buvo apsemta „Akropolio“ aikštelė, Pabėgėlių centras, Dailės mokyklos, esančios V. Krėvės pr., rūsys. Pastarąjį ugniagesiai išsiurbė.

 

 

Chemijos g. apsemti gyvenamųjų namų rūsiai. Kobiniais kabliais atkimšta Amalės upelio pralaida, rūsiai išsiurbti.

Kauno rajone 21.30 val. gautas pranešimas, kad Taurakiemio sen., Piliuonos k., Karjero g. ant žmogaus užkrito siena. Nežinia, kiek prie to prisidėjo vėjas, bet nuvirto namo priekinė siena su dalimi lubų.

Ugniagesiai nurodė, kad iš po plytų žmogus išsiropštė pats, tačiau dėl patirtų sužalojimų jam prireikė medikų pagalbos. Jis išvežtas į ligoninę.

22 val. ugniagesiai vyko į T. Ivanausko g. šalinti ant kelio nuvirtusio medžio. Jis buvo supjaustytas ir patrauktas nuo važiuojamosios kelio dalies. Kiek vėliau Kapsų g. ant namo nuvirto medis, tačiau ugniagesiai padėti negalėjo. Gyventojams patarta kreiptis į seniūniją.

22.37 val. Minties Rato g. gautas pranešimas, kad ant daugiabučio namo užvirto medis. Jis buvo supjaustytas, teritorija aptverta STOP juosta.

Vėliau šalinti medžių nuo gatvių ugniagesiai vyko į Ateities pl., Savanorių pr. Kalvarijos g. užsidegė stulpo laidas.

Vakaras laimingai baigėsi ne visiems vairuotojams-drąsuoliams, bandžiusiems įveikti apsemtus gatvių ruožus. Apie 23 val. Palemono g. pagalbos šaukėsi užgesusio automobilio vairuotojas. Pranešta, kad semia transporto priemonę, iš jos negali išlipti.

 

 

Automobilis „VW Touran“ buvo užsemtas vandenyje, kurio buvo prisikaupę apie metrą. Automobilis gerve ištemptas iš vandens, patrauktas į šalikelę, vairuotojas išlaisvintas. Teritorija aptverta STOP juosta.

 

 

Prieš vidurnaktį apsižiūrėta, kad T. Masiulio g. ant trijų automobilių nukritusi didelė medžio šaka. Šaka supjaustyta ir patraukta nuo automobilių „Nissan“ ir dviejų „Audi“.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Straipsnis 06.10

Straipsnis 06.10 portretas
O DABAR 07.12-13

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
... ir taip metai iš metų , vos praeina kiek stipresnis lietutis tuoj visi puola miesto valdžią , lyg nežinotų jog kiekvieną vasarą buna liūtys , lyg nežinotų , jog prieš vėtrą reikia patraukti automobilį ten , kur nėra senų medžių , kaip sakoma ,,kvailą ir bažnyčioj muša,,.

senis

senis portretas
viskas smulkmena svarbu meras ramus ir ant visko dėjo.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių