„Arą“ ant kojų sukėlęs kaunietis prieš tai surengė performansą: kieme laikė mišias, meldėsi

  • Teksto dydis:

Kaune – vaizdai, kuriuos dažniau matome per specialiųjų tarnybų pratybas nei realybėje. Sujudimą gyventojai fiksavo pro daugiabučių langus. „Aro“ pareigūnai – šarvuoti ir ginkluoti. Pranešama, kad sujudimo priežastis rimta, pasakojama LNK reportaže.

Antradienį apie 11 val. ugniagesiams pranešta apie privačiame kieme sukurtą laužą, kurio dūmai virsta į atvirus gyventojų langus. Laužavietė buvo užgesinta labai greitai, tačiau begesindami ugniagesiai pajuto, kad į juos kažkas šaudo.

Nusakyti, kas ir iš kokio ginklo – sunku. Tačiau ugniagesiai suprato, kad tai ne kulkos, o šratai. Jie greitai išvyko ir iškvietė policijos pareigūnus. Pastarieji reagavo žaibiškai – rado ir šaulį, ir jo butą, tačiau šaulys atverti buto durų nesutiko. Kadangi 41-erių vyras buvo ginkluotas, iškviesti „Aras“ vyrai, kurie įtikino duris atidaryti. Jis iš karto buvo sulaikytas, nepranešama, kad būtų tekę panaudoti ginklą.

Vietiniai gyventojai netruko suprasti, kas tas sulaikytasis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Vargšas ir vargšai tėvai. Bet suprantate, jis yra menininkas“, – sakė gyventoja.

Kaimynė prideda, kad yra mačiusi menininko darbų. Pasak jos, vyras pasižymi dideliu kruopštumu, o darbai stebina ne vieną savo tikroviškumu. Tačiau stebina ir jo elgesys, sako, kad ugnį ir ginklą vyras panaudoja jau ne pirmą kartą.

„Čia yra toks benamis, tai jis tą benamį padegė ir atėjęs su šautuvu sakė, kad jį nušaus. Tas žmogus išsigando“, – pasakojo namo gyventoja.

Sprendžiant iš to, kas liko iš menininko improvizuotos galerijos, jis čia rengė performansą. Ant sukrautų plytų degino knygas, greta pastatytas stalas, dengtas baltos spalvos užuolaida ir raudonu audeklu.

„Vakare kalė tą stalą, darė aukurą. O naktį, apie vidurnaktį jis čia laikė mišias, meldėsi“, – pasakojo moteris.

LNK stop kadras

Vyro kūrinių galima rasti ir daugiabučio laiptinėje. Įkvėptas neaiškios mūzos vyras savo meną kuria visur, kur tik papuola. Nors pasitaiko ir vienas kitas mielesnis kūrinys, kaimynai menininko prisibijo.

„Bijojome. Jis ir muziką garsiai klausosi. Tikrai buvo baisu ir nejauku“, – tęsė moteris.

Kol kas policija tyrimo nepradėjo, tikslina įvykio aplinkybes. Gali būti, kad vyras turi sveikatos problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gandrozauras

gandrozauras portretas
a tai ko misiose nedalyvavot

yja

yja portretas
o tu pabandyk įsikišt, teisybę pasakyt-tapsi parijum

Praeities šmėkla

Praeities šmėkla portretas
Šitas menininkas yra Salomėjos Neries anūkas, ištrauka iš laikraščio Švenčionių kraštas: "Salomėjos Nėries anūkas Bernardas Bučas, 2020 metų birželyje pasaulį apskriejo vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip B. Bučas Kauno centre užpuola Nigerijos pilietį, smogia jam į veidą, pasikiša po pažastimi, sugriebia už kaklo ir, svaidydamasis antirasistiniais epitetais, spaudžia jį prie žemės. Garsusis anūkas iki kaulo įgrisęs Kauno policijai. Pasodinti jo negali, nes jis nepakaltinamas. Pabėgęs ar oficialiai išleistas iš Rokiškio psichiatrinės ligoninės, vėl grįžta į Kauną. Kauno senamiestyje padegė buvusį Santakos policijos komisariato pastatą. Nuolat terorizuoja muziejininkus ir paveldosaugininkus, reikalaudamas grąžinti senelių namus. Siekdamas pagąsdinti nuo jo neatstojančius antstolius, išrovė penkis kryžius iš senųjų Saugonių kaimo kapinių, atvežė juos į Kauną ir sustatė prie tų antstolių kontorų durų."
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių