Sumaištis Šilainiuose: degančių šiukšlių įkaitais tapo Baltų prospekto dvylikaaukščio gyventojai

  • Teksto dydis:

Šiandien 14.04 val. Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta, kad nuo Baltų prospekto 2-ąjį numerį turinčio daugiaaukščio stogo rūksta dūmai. Į įvykio vietą atskubėjus specialiosioms tarnyboms, gaisro židinys aptiktas vienuoliktame šio daugiabučio aukšte.

Gaisro židinio kaimynystėje buvusį žmogų ugniagesiai gelbėtojai pasiekė autokopėčiomis. Jis nukeltas gyvas ir perduotas greitosios medikams.

Netrukus nuspręsta pradėti ir visos laiptinės, skendinčios dūmuose, gyventojų evakuaciją. Iš vienuolikto aukšto buto per langą autokopėčiomis teko iškelti dar vieną žmogų. O policija, vykdanti gyventojų evakuaciją, atvedė greitosios medikams ir šlubuojančią moterį bei atnešė ant rankų apie poros metų amžiaus vaiką. Šie buvo evakuoti per laiptinę.

Įvykio vietoje dirbo net trys greitosios medicinos pagalbos ekipažai. Atvykęs pirmasis  netrukus kvietė į pagalbą pastiprinimą. Pirmosios medikų pagalbos prireikė penkiems žmonėms. Tačiau visi jie tik apžiūrėti vietoje. Į gydymo įstaigą neišvežtas nė vienas, nes rimtesnės pagalbos neprireikė. Be to, visi jie vykti į gydymo įstaigą atsisakė.

Aliaus Koroliovo nuotr.

Tačiau specialiosioms tarnyboms nerimą kelia tai, kad į tris butus nepavyko patekti.

Anot įvykio vietoje dirbančių ugniagesių gelbėtojų, atskubėjusių net šešiomis autocisternomis ir su ilgiausiomis Kaune – 42 metrų autokopėčiomis, gaisro židinys aptiktas laiptinės tambūre – išėjime iš jos į balkoną ir evakuacinę laiptinę. Čia degė šiukšlės – daugiausiai knygos, kuriomis šioje vietoje kažkas atsikratė. Apdegė ir vieno buto, kurio gyventojas evakuotas per langą autokopėčiomis, durys.

Aliaus Koroliovo nuotr.

Kas sukėlė šį gaisrą, kuris, laimė, palyginti greitai lokalizuotas, dar aiškinamasi. Neatmetama, kad jis galėjo kilti ir dėl neatsargiai numestos nuorūkos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Lietuvos Velnio išpažintojai veikė Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Valdas Adamkus, Andrius Kubilius. Danguolė Šermukšnienė. Visvaldas Matijošaitis. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

Manau.

Manau. portretas
Vatnikai atsikratė knygomis.

a

a portretas
a
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių