Šūvių pakaunėje mįslės: kodėl į gimtinę parvykęs nukentėjusysis nenori policijos tyrimo?

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsaugininkai nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl mįslingų šūvių Raudondvario seniūnijoje, po kurių Kauno medikų pagalbos prireikė ne per seniausiai paviešėti į gimtinę iš užsienio, kuriame uždarbiauja, atvykusiam penktą dešimtį įpusėjusiam asmeniui. Nors jis ir atsisakė rašyti policijai dėl šio įvykio pareiškimą.

Kaip jau buvo pranešta policijos suvestinėse, liepos 23-iąją, apie 1 val., į vieną iš Kauno ligoninių iš Kauno rajone esančio Naujatriobių kaimo dėl šautinių žaizdų petyje ir krūtinėje buvo pristatytas 1977 metais gimęs asmuo. Jis paguldytas stebėjimui.

Pradėti dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už nesunkų sveikatos sutrikdymą, nuspręsta po jo aplinkybių patikslinimo. Per jas išsiaiškinta, kad tai buvo konflikto, pavartojus alkoholį, pasekmė. Ir šis incidentas įvyko viename minėto pakaunės kaimo name, kuriame nukentėjusysis svečiavosi.

Apie šį incidentą keliolika minučių po vidurnakčio pranešė jo liudytoja tapusi moteris.

Atvykus į įvykio vietą, nukentėjusysis aptiktas lovoje. Jis buvo sąmoningas.

Nuvežtas į vieną iš Kauno ligoninių, nukentėjusysis ten ilgai neužsibuvo – po stebėjimo buvo paleistas. Pagal jo patirtus sužalojimus manoma, kad į jį buvo šauta iš kažkokio šratinio ginklo. Šio pareigūnai teigia neradę, kaip ir nenustatę įtariamųjų.

Viena iš to priežasčių – nukentėjusiojo atsisakymas rašyti policijai pareiškimą. O viena iš galimų prielaidų, kodėl jis pasirinko tokią laikyseną, – gali būti pats kaltas dėl to, kas įvyko, t. y. išprovokavęs tokią įvykių seką.

Teigiama, kad iki išvykimo uždarbiauti į užsienį nukentėjusysis jau buvo žinomas Lietuvos policijai, tačiau – tik dėl smulkių įstatymų pažeidimų.

Kadangi nesunkus sveikatos sutrikdymas yra priskiriamas tyčiniams, o ne neatsargiems nusikaltimams, pradedant dėl šios nusikalstamos veikos ikiteisminį tyrimą nebūtinas nukentėjusiojo pareiškimas. Be to, šiuo atveju nukentėjusysis tikina, kad dėl girtumo incidento metu mažai ką pamena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas paprasta

Viskas paprasta  portretas
Augina žolę užsienyje arba veža koksą iš olandų. Kaip ir visi lietuviai. VISI . Įkalė kažkam ragą arba kainą sumelavo. Standartinės maklės dabar....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių